Under Livet

Share

Gäst: Sanna Vanno från MENSEN om menskompetens

Season 5, Ep. 56

I avsnitt 56 inleder Angelica med en ärlig och naken uppdatering om den nyss påbörjade behandlingen mot endometrios. Det är okej och det är viktigt att inte alltid hålla masken. Hanna då? Pretty much the same thing. Det mås röv. Men efter regn kommer solsken, eller efter intro kommer Sanna Vanno från den ideella organisationen MENSEN som gör oss menskompetenta!


MENSENs Sanna Vanno leder utbildningsprojektet Universell menskompetens som finansieras av Allmänna arvsfonden. Projektet har precis lanserat ett helt nytt material som kan öka menskompetensen hos alla som vill prata om mens med barn och unga. Materialet består av massor av metoder, spel, affischer, filmer, bildstöd och annat som kan underlätta menssamtal oavsett erfarenhet, förkunskap, funktion och behov. Vi får ta en titt på metodboken och diskutera varför samtal om mens är så viktiga! 


Organisationen MENSEN grundades 2014 och jobbar med det de kallar MENSkliga rättigheter. Det handlar i grunden om att alla ska ha tillgång till och råd med de mensskydd de föredrar, att det ska finnas stöttande normer som gör det enkelt att ha mens, att samhällets infrastruktur ska ta hänsyn till mensares behov och att alla ska ha den kunskap de behöver om mens, kroppen och reproduktion.


Länkar från avsnittet

Hela menskompetenssidan: https://menskompetens.se/ 

Ladda ner eller beställa Menskompetensboken: https://menskompetens.se/for-vuxna/vara-bocker-vuxna/ 

Uppropet till en MENSkligare skola: https://www.mittskifte.org/petitions/en-menskligare-skola 

En MENSkligare skolas hemsida: https://enmenskligareskola.se/ 

Boka föreläsning: https://menskompetens.se/for-vuxna/boka-inspirationsforelasning/ 

Mensens hemsida: https://mensen.se/ 

Mensens instagram: https://www.instagram.com/mensen.se/ 

Mensmegafonen på TikTok: https://www.tiktok.com/@mensmegafonen 

Mensmegafonen på Snapchat: www.snapchat.com/add/mensmegafonen?share_id=ODI1ODgy&locale=sv_SE 

Sanna Vanno mejl: sanna.vanno@mensen.se


Ergostone

Använd koden underlivet för 25% rabatt i deras webshop. Om du klickar dig in i webshopen via länken läggs koden till automatiskt. Koden kan användas fritt fram till 31 december. https://ergostone.com/discount/underlivet


Kontakt

Mejl: underlivetpodd@gmail.com

Instagram: underlivetpodd

More Episodes