Antidoping-podden

Share

Dopingfordommer, løfting i sosiale medier og hvordan være et antidoping-forbilde?/ med styrkeløfter Marte Kjenner

Season 4, Ep. 6

Marte Kjenner tok i fjor både VM-gull og satte verdensrekord i knebøy. Hun elsker idretten sin og trene mot å bli sterkere i styrkerommet hver eneste dag. I sosiale medier opplever hun å få slengt dopinganklager etter seg. Garantert dopa, skriver folk. Også i kommentarfeltet til Antidoping Norge da vi la ut et en video av henne. Hvorfor har folk slike dopingfordommer til styrkeløft og kanskje spesielt damer? Og hvordan takler Marte det?


Sosiale medier er viktig for henne og for mange i idretten. Nesten hver dag legger Marte ut videoer fra trening. Det gir motivasjon. Men hun vet også at sosiale medier er like viktig for utøvere i andre styrkeløftforbund som ikke har dopingtesting. Der er utøverne også helt åpne om at de bruker doping. Det ødelegger også for Marte og troverdigheten til hennes styrkeløftforbund (IPF).


Sportssjef i styrkeløftforbundet, Lars Samnøy, er også gjest i episoden for å fortelle hvor systematisk de har jobbet med antidoping gjennom mange år.

Enten du er i miljøet selv eller ikke vet forskjellen på styrkeløft og vektløfting lover vi en veldig spennende samtale om et fascinerende og for mange ukjent idrettsunivers.


Programleder er Gjermund Erikstein-Midtbø.

Flere episoder