Share

Antidoping-podden

Podkasten der du får vite det du alltid har lurt på om doping og antidopingarbeid. Svarene får du fra noen av våre beste idrettsutøvere og de fremste ekspertene. Programleder er Kjell Arne Jørgensen


Latest episode

 • 2. Solveig Løvseth fikk førsteplassen to år etter løpet

  27:39
  Triatlet Solveig Natvig Løvseth kom i 2021 på andreplass i en konkurranse i Ukraina etter å ha blitt slått i spurten. En stund etterpå ble vinneren tatt i doping. Det tok to år før Solveig ble tildelt førsteplassen, hvilket gjorde at hun gikk glipp av viktige rankingpoeng. Solveig forteller om opplevelsen og hvorfor hun er Ren Utøver-ambassadør for Antidoping Norge.

More episodes

View all episodes

 • 1. Hans Christer Holund om doping i langrennssporten og sunn trening

  32:04
  Hans Christer Holund la opp som langrennsløper i 2023 med blant annet fire VM-gul og to OL-medaljer i sekken. Vi snakker om dopingsaker fra hans tid som løper og generelt om dopingproblematikk i langrennsporten. Holund forteller også om treningssmellen han gikk på tidlig i karrieren og hva han lærte av det. Antidoping Norges egen Ella Gjømle Berg deler også sitt perspektiv fra sin tid som eliteløper i langrenn.
 • 4. Bonusepisode med Mads Kaggestad og Ella Gjømle Berg

  18:32
  I forbindelse med Tour de France-episoden tok tidligere proffsyklist Mads Kaggestad og Ella Gjømle Berg, tidligere eliteløper i langrenn nå ansatt i Antidoping Norge, en prat om utøverperspektivet når det gjelder doping. Hvordan er det å se konkurrenter som har slått deg bli tatt? Er det bittert å se tilbake på? Og hva er riktig straff?
 • 3. Tour de France 2023 - Mads Kaggestad og Uno X-sjef Jens Haugland om årets ritt og doping i sykkelsporten

  43:45
  Hvordan vil Uno X gjøre det i årets Tour de France? Hva skjer hvis laget får en dopingsak i fanget? Hvordan er testregimet fram mot rittet? Hvordan jobber Uno X med antidoping? Hvor stor er dopingproblematikken i sykkelsporten i dag? Dette er noen av spørsmålene som Uno X-sjef Jens Haugland og sykkelekspert Mads Kaggestad svarer på i denne episoden av Antidoping-podden. I tillegg forteller Haugland om sitt forhold til Tour de France og hvordan det føltes da han fikk vite at dopingkontrollørene hadde funnet noe i en av Uno X-rytternes prøve, mens Kaggestad tar oss gjennom både Tour de France-historien og dopinghistorien til sykkelsporten.
 • 2. Hva er sunn trening? - med Kasper Kvello

  28:34
  Når er noe sunn trening og når går det over en grense? Vi har besøk av "Styrketreneren" på TikTok, Kasper Kvello, for å snakke om dette. Kasper deler også sin "hellige treenighet" for trening. Marte Otterholm Fjeld, leder for Dopingkontakten, forteller om hva slags henvendelser de får av unge om kropp på den anonyme chattetjenesten.
 • 1. Antidoping Norge fyller 20 år! - Anders Solheim tar for seg 20 år med antidopingarbeid

  56:42
  Antidoping Norge fyller 20 årDa Antidoping Norge ble stifta i juni 2003 av Norges idrettsforbund og Kulturdepartementet ble Anders Solheim satt til å lede den nye stiftelsen. Og der sitter han ennå. Vi har snakket med Anders om stiftelsen, milepælene de siste 20 årene, Kjærgaard-saken, Johnsrud Sundby-saken, Johaug-saken, hvordan det var å samarbeide med det russiske antidopingbyrået RUSADA og hva Anders tror framtida vil bringe.
 • 4. Kan treningssentrene redde folkehelsa vår? - Jørn Stian Dahl og Mee Eline Eriksson

  46:06
  Hva er det som gjør et treningssenter til et trygt senter?Jørn Stian Dahl, produktsjef i Fresh Fitness har vært i treningsbransjen helt siden 1995. Han brenner spesielt for at ungdom skal oppleve treningssenter som et trygt sted der de føler mestring. For er egentlig landets treningssenter klare for å ta i mot den store tilstrømminga fra ungdom som kanskje kutter ut idretten til fordel for treningssenter?Flere og flere ungdommer under 18 år trener på treningssenter, men bransjedirektør, Mee Eline Eriksson mener mange senter må gjøre mer for å ta vare på ungdommene som kommer inn dørene. Den nye versjonen av Rent Senter-programmet kan være et viktig verktøy som hjelper akkurat ditt senter. Møt Jørn Stian Dahl, Mee Eline og Kristoffer Lie Loftheim, rådgiver i ADNO, som avslutningsvis forteller deg om mulighetene som ligger i Rent Senter. Programleder er kommunikasjonsrådgiver i ADNO, Gjermund Erikstein-Midtbø.