Share

cover art for Mollie Saltskog

Amerikabrevet

Mollie Saltskog

Season 4, Ep. 9

I det här avsnittet möter vi Mollie Saltskog, senior säkerhetsanalytiker på The Soufan Group där hon bland annat kartlägger terrorism och extremism samt identifierar nationella och internationella säkerhetshot. Mollie har även bott flera år i Asien där hon lärt sig kinesiska och studerat vid Yale i Singapore och Schwartzman Scholars i Peking. Mollie är även ett hängivet fantasy fan, drar sig inte för att ge sig ut på en roadtrip genom bergspassen i Kirgizistan och har en hel del tips till den som är sugen på att besöka Washington DC.


Har du en fråga eller feedback? Mejla oss på amerikabrevet.podcast@gmail.com


Mollies bok och filmtips: 

The Report (2019)

The Looming Tower (2018)

The Black Banners, the inside story of 9/11 and the war against al-Qaeda av Ali H. Soufan 

Anatomy of Terror, from the death of Bin Laden to the rise of the Islamic State av Ali Soufan


Mollies tips i Washington DC:

National Museum of African American History and Culture 

World War II Memorial

Maydan

More episodes

View all episodes

 • 11. Babba Rivera

  53:10
  I det här avsnittet möter vi Babba Rivera, entreprenör och grundare av Ceremonia. Ett ekologiskt hårvårdsmärke inspirerat av Latinamerikanska skönhetsritualer och traditioner. Babba berättar om inspirationen bakom varumärket och sin ambitiösa vision inför framtiden. Vi pratar också om hur det senaste året påverkat henne både professionellt och privat och om de stora och långsiktiga projekt som hon driver både på jobbet och hemma. Har du en fråga eller feedback? Mejla oss på amerikabrevet.podcast@gmail.com. Babbas tips: Ceremonia Ceremonia på InstagramBabba på InstagramChillhouse Colonie 
 • 10. Asmeret Berhe-Lumax

  50:04
  I det här avsnittet möter vi Asmeret Berhe-Lumax, grundare av One Love Community Fridge. Hon jobbar normalt med mode, både med svenska och amerikanska märken, men under COVID startade hon One Love Community Fridge. En ideell organisation som placerar ut kylskåp på gatan runt om i Brooklyn där hon bor. Till kylskåpen får vem som helst komma och hämta eller lämna färsk frukt och grönsaker, ekologisk mat, dryck och matlådor helt gratis. One Love ger fler vuxna och barn tillgång till mat under ett år då många drabbats hårt av pandemin men bidrar också till en starkare sammanhållning grannar emellan. Har du en fråga eller feedback? Mejla oss på amerikabrevet.podcast@gmail.com. Asmerets tips: Donera till One Love Community FridgeOne Love Community Fridge på Instagram One Love Community Fridge hemsida EvelinaTeranga Fort Greene Park 
 • 8. Elina Berglund Scherwitzl

  47:08
  Elina Berglund Scherwitzl är partikelfysikern som byggt och lanserat världens första och enda fertilitetsapp, Natural Cycles. Numera bor hon utanför New York dit hon flyttade när appen blev godkänd som preventivmedel i USA. I det här avsnittet berättar hon om företagets resa från startup till miljardbolag och om hur hon gett 1.5 miljoner kvinnor runt om i världen ett alternativ till p-piller. 
 • 7. Alexandra Fält

  01:05:09
  Alexandra Fält jobbar som assistant director of sales and revenue manager på The Lowell, lyxhotellet i New York som kvalar in på listan över världens bästa hotell år efter år. I det här avsnittet delar hon med sig av sina erfarenheter under ett decennium i branschen, från trainee till den position hon har idag. Alexandra förutspår också hur vi kommer resa i framtiden samt hur corona pandemin skyndat på utvecklingen i hennes bransch.
 • 6. Lisa Laskaridis

  48:14
  Lisa Laskaridis är kommunikationschef för projektet UN75 som dragits igång för att uppmärksamma att FN fyller 75 år i år. I det här avsnittet pratar hon om värdet av att samarbeta, hitta globala lösningar på globala problem och om vilka frågor som världen tycker är viktigast 2020. Medverka i undersökningen själv (det tar 2 minuter) www.un75.online. 
 • 5. Emelie Svensson

  56:00
  Emelie Svensson, frilansjournalist som just nu täcker presidentvalet i USA för Aftonbladet, berättar om livet som utrikeskorre i USA. Vi pratar om medieklimatet i USA, förväntningarna innan valet och vad som har hunnit slå in på den dryga vecka som gått sedan Joe Bidens segertal. Det senaste veckorna har Emelie rest från Tampa till New York via Washington DC och Philadelphia och mött väljare, demonstranter och politiker i alla de stora vågmästarstaterna. Än är det inte över! Lyssna på podden och följ Emelies rapportering på aftonbladet.se.
 • 4. Linda Clausson

  41:22
  Linda Clausson är frilansjournalist som har bott flera år i Los Angeles och skrivit om Hollywoods kändiselit för tidningar som ELLE och Aftonbladet. I det här avsnittet berättar hon om hennes karriär och delar med sig av sina bästa tips för att göra skrivandet till ett yrke. Dessutom pratar vi om hur vår fascination för kändisar har förändrats under 2020.
 • 3. Christina Andersson Medina

  46:27
  Möt Christina Andersson Media, entreprenör som är medgrundare till Grow Real Foods, ett företag som tillverkar välling i USA. En svensk klassiker och stapelvara hos de flesta barnfamiljer men relativt okänt på den här sidan Atlanten. Christina berättar om företagets första år och hur en av utmaningarna har varit att utbilda amerikanarna om välling. Men precis när de var redo att expander på allvar slog COVID till och allt ändrades.  Hitta produkterna på https://growrealfoods.com/