Share

Altinget taler om Europa

Hvad er de vigtigste emner i EU og europæisk politik lige nu? Altingets erfarne reportere giver dig analysen fra Bruxelles hver uge.


Latest episode

 • Hvad gik galt? Historien om Margrethe Vestagers fejlslagne kandidatur

  30:28
  Spanske Nadia Calviño har snuppet jobbet som chef for Den Europæiske Investeringsbank for næsen af den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager. Men hvad skete der egentlig, og hvorfor er Danmark frustreret? Rikke og Thomas var med – og forklarer dig forløbet.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør.Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.

More episodes

View all episodes

 • Velkommen til Emiraterne – er det her, vi skal redde klimaet?

  37:50
  Er det en absurditet eller en fordel, at en oliechef sidder for bordenden ved klimatopmødet i Dubai? Connie Hedegaard og klimaambassadør Tomas Anker Christensen taler om EU’s og Danmarks udfordringer under COP28, som begyndte torsdag.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Gæst: Morten Øyen, Altingets klimaredaktør. Interviews: Connie Hedegaard, tidligere klimakommissær, og Tomas Anker Christensen, Danmarks klimaambassadør.Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Hollands jordskred mod højre: Wilders giver EU en brat opvågnen

  41:41
  Alle må respektere denne uges ”megasejr” for det hollandske Frihedsparti PVV, siger Geert Wilders. Kan den hårdtslående islamkritiker og EU-modstander blive regeringschef? Hvad betyder det for Europa og Danmark? Rikke og Thomas dykker dybt i Hollands valg og dets konsekvenser.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Interview: Claes de Vreese, forskningsleder og ekspert i politisk kommunikation, Amsterdams Universitet.Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Good Lord! Syv år efter briternes forkastelse af EU er Cameron tilbage

  39:13
  Manden bag Storbritanniens skæbnesvangre folkeafstemning i 2016 gør pludselig politisk comeback som udenrigsminister. Hvad sker der lige i London? Og hvorfor har Mette Frederiksen samtidig besøg af andre EU-ledere på Christiansborg?Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Jamen, hvor går grænserne for Europa?

  37:22
  Kan EU åbne forhandlinger om at optage Ukraine, når landet er i krig? Og er Georgien overhovedet et europæisk land? Ja og ja, sagde Kommissionen i en række historiske anbefalinger denne uge. Rikke og Thomas går ombord i dem.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Interview: Inna Sovsun, medlem af Ukraines parlament.Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Altinget anbefaler: Hør historien om manden, der vil trække Polen ind i hjertet af Europa

  19:02
  Ni år efter, at han forlod polsk politik for at blive Østeuropas første EU-topchef, er arbejdersønnen fra Gdansk tilbage. Oven på valget søndag 15. oktober har Donald Tusk en god chance for at vriste magten ud af hænderne på det nationalkonservative parti PiS.I ”Altinget anbefaler” bringer vi oplæste udgaver af de bedste historier fra Altinget.dk. I denne uge læser Europa-analytiker for Altinget, Thomas Lauritzen, portrætartiklen ”Gadedrengen fra Gdansk er vendt hjem for at forandre Polen igen.”Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent. Undervejs i fortællingen bliver der brugt lydklip fra Associated Press, AFP, Euractiv, Thames TV, Det Europæiske Råd, EU-Kommissionen, De Europæiske Konservative (EPP) og Solidaritet-museet (ECS) i Gdansk. Du kan også læse artiklen her: https://www.altinget.dk/artikel/gadedrengen-fra-gdansk-er-vendt-hjem-for-at-forandre-polen-igen
 • Kan Europas ledere håndtere to krige på én gang – og hvem skal betale regningen?

  31:46
  Efter et døgns EU-topmøde med hændervridende diskussioner om Mellemøsten og Ukraine gør Thomas og Rikke status. Vi prøver også at opklare, om Danmark virkelig har fundet nogle glemte milliarder på Unionens kistebund.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.