Altinget taler om Europa

 • Velkommen til Emiraterne – er det her, vi skal redde klimaet?

  37:50
  Er det en absurditet eller en fordel, at en oliechef sidder for bordenden ved klimatopmødet i Dubai? Connie Hedegaard og klimaambassadør Tomas Anker Christensen taler om EU’s og Danmarks udfordringer under COP28, som begyndte torsdag.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Gæst: Morten Øyen, Altingets klimaredaktør. Interviews: Connie Hedegaard, tidligere klimakommissær, og Tomas Anker Christensen, Danmarks klimaambassadør.Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Hollands jordskred mod højre: Wilders giver EU en brat opvågnen

  41:41
  Alle må respektere denne uges ”megasejr” for det hollandske Frihedsparti PVV, siger Geert Wilders. Kan den hårdtslående islamkritiker og EU-modstander blive regeringschef? Hvad betyder det for Europa og Danmark? Rikke og Thomas dykker dybt i Hollands valg og dets konsekvenser.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Interview: Claes de Vreese, forskningsleder og ekspert i politisk kommunikation, Amsterdams Universitet.Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Good Lord! Syv år efter briternes forkastelse af EU er Cameron tilbage

  39:13
  Manden bag Storbritanniens skæbnesvangre folkeafstemning i 2016 gør pludselig politisk comeback som udenrigsminister. Hvad sker der lige i London? Og hvorfor har Mette Frederiksen samtidig besøg af andre EU-ledere på Christiansborg?Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Jamen, hvor går grænserne for Europa?

  37:22
  Kan EU åbne forhandlinger om at optage Ukraine, når landet er i krig? Og er Georgien overhovedet et europæisk land? Ja og ja, sagde Kommissionen i en række historiske anbefalinger denne uge. Rikke og Thomas går ombord i dem.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Interview: Inna Sovsun, medlem af Ukraines parlament.Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Altinget anbefaler: Hør historien om manden, der vil trække Polen ind i hjertet af Europa

  19:02
  Ni år efter, at han forlod polsk politik for at blive Østeuropas første EU-topchef, er arbejdersønnen fra Gdansk tilbage. Oven på valget søndag 15. oktober har Donald Tusk en god chance for at vriste magten ud af hænderne på det nationalkonservative parti PiS.I ”Altinget anbefaler” bringer vi oplæste udgaver af de bedste historier fra Altinget.dk. I denne uge læser Europa-analytiker for Altinget, Thomas Lauritzen, portrætartiklen ”Gadedrengen fra Gdansk er vendt hjem for at forandre Polen igen.”Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent. Undervejs i fortællingen bliver der brugt lydklip fra Associated Press, AFP, Euractiv, Thames TV, Det Europæiske Råd, EU-Kommissionen, De Europæiske Konservative (EPP) og Solidaritet-museet (ECS) i Gdansk. Du kan også læse artiklen her: https://www.altinget.dk/artikel/gadedrengen-fra-gdansk-er-vendt-hjem-for-at-forandre-polen-igen
 • Kan Europas ledere håndtere to krige på én gang – og hvem skal betale regningen?

  31:46
  Efter et døgns EU-topmøde med hændervridende diskussioner om Mellemøsten og Ukraine gør Thomas og Rikke status. Vi prøver også at opklare, om Danmark virkelig har fundet nogle glemte milliarder på Unionens kistebund.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Europa falder over sine egne ben, mens Israel og Gaza eksploderer

  41:06
  Rikke og Thomas fortæller om ugens terrorangreb i Bruxelles og den krise i Mellemøsten, som EU har så svært ved at håndtere i fællesskab. Og så ser vi på de europæiske konsekvenser af Polens valg.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Interview: Ricardo Borges de Castro, vicedirektør i European Policy Centre (EPC).Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Topmødekvaler i Granada: EU’s kulisser væltede, og det var i mere end én forstand

  40:05
  Fes det ud som en ”fugtig fuser”, da EU samlede nabolandenes ledere? Har vi råd til en østudvidelse mere? Og hvorfor siger Viktor Orban, at han er blevet voldtaget juridisk? Rikke og Thomas dissekerer sidste uges topmøder i Spanien.Vært og tilrettelægger: Thomas Lauritzen, Altingets Europa-analytiker.Medvært: Rikke Albrechtsen, Altingets EU-redaktør. Interview: Jonas Gahr Støre, Norges statsminister.Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
 • Danmarks position som grøn frontløber i Europa er til debat

  09:00
  Danmarks position som grøn frontløber i Europa er til debat. Og den danske regerings stadig mere skeptiske holdning til naturbeskyttelse er del af en farlig ny trend i Europa. Det fortalte Altingets Miljøredaktør, Hjalte Kragesteen i en tidligere episode af Altinget taler om Europa - i denne uge genudsender vi interviewet, som er blevet aktuelt ovenpå nye rapporter om iltsvind i Danmarks have. Vært: Thomas Lauritzen, Europa-analytiker.Gæster: Miljøredaktør Hjalte Kragesteen og EU-redaktør Rikke Albrechtsen. Producer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent.
loading...