OBF-podden

Share

Smidig samarbeid for å sikre best mulig IT-tjenester for Forsvaret

Season 1, Ep. 82

I denne episoden kommer vi på innsiden av Forsvaret og lærer om hvordan de benytter smidig organisering for å sikre best mulig IT-systemer for 20.000 brukere. 


Jørgen Feldt avdelingssjef for Cyberforsvarets digitaliseringsavdeling og Alexander Istad Funch Enterprise Coach i Miles forteller om samarbeidet om forankring, organisering og brukernærhet. Vi får flere eksempler og historien om hvordan smidig organisering er introdusert og benyttes i Forsvaret. 

Flere episoder

 • 88. Tar næringslivet nok risiko?

  52:38
  Norsk næringsliv går godt, takler endringer og omstiller oss, men tar vi nok risiko som ledere og bedrifter? Erna Solberg (Partileder i Høyre) og Leif Arne Jensen (Adm. Dir. i PwC) kommer sammen for å diskutere dette i ukens episode. Det har lenge blitt snakket om at vi ser på en omstilling i næringslivet, men hva betyr egentlig dette - og hvordan kan vi som ledere og bedrifter finne fram til de nye bransjene med god profitt for bedrift og samfunn? Hvor optimistiske er norske næringslivsledere nå? Dessuten, hvem holder en hånd over det ufødte næringslivet?
 • 87. Hvordan posisjonere for vekst og lønnsomhet nå og i fremtiden?

  28:40
  I denne paneldebatten arrangert under OBF sitt Executive Summer Summit får vi høre Merete Hverven (CEO, Visma), Karl Johan Lier (Tidl. CEO, Autostore) og Frithjof Norman Lund (Managing Partner, McKinsey) sine synspunkter på hvordan man kan ruste sitt selskap i utfordrende tider og skape lønnsomhet og vekst i fremtiden. Debatten er ledet av Per Valebrokk, Partner i Storm Communications og medgrunnlegger av E24.
 • 86. Kunstig intelligens: fasen mellom ord og handling

  53:16
  Michael Jacobs, Executive Vice President i Crayon, og Vegard Kolbjørnsrud, Førsteamanuensis innenfor strategi på Handelshøyskolen BI, er med i denne episoden for å diskutere hvordan man kurerer sin teknologifrykt og leder organisasjonen sin i bruk av kunstig intelligens. Vi får høre hva teknologien kan gjøre for oss, og hvordan vi som ledere først og fremst må lede vår egen endring og kompetansebygging før vi kan påvirke andre. 
 • 85. Fra operasjonell ledelse til toppledelse

  49:31
  Denne episoden handler om en toppleders hverdag, der vi får besøk av Managing Partner Cecilia Flatum, Deloitte Consulting og Forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Vi får høre fra Cecilia og Eirik hvordan trygghet i rollen, lav prestisje og åpenhet om følelser - til og med skam - er elementære for å få kontakt med sine ansatte. Vi diskuterer også en rekke viktige elementer som mangfold, inkludering og tillit, tre fokusområder som krever oppmerksomhet og mot i det lange løp.
 • 84. Læring, innovasjon og ledelse

  45:59
  I denne episoden deler Karen Spens og Håkon Haugli sine tanker om livslang læring, samarbeid mellom næringsliv og utdanningsaktørene, tradisjonelle utdanningsprogrammer og kortere, modulbaserte "up- og reskill" varianter. Vi kommer innom internasjonalisering, sett fra både Norge og utlandet inkludert innovasjon, villet og i mellomrommet. Både Karen og Håkon deler sine tanker om ledelse og vi konkluderer at varig endring krever ledelse og at lederen er forutsigbar, trygg og nysgjerrig. Det finnes ingen universell oppskrift for hvordan du blir en god leder, men det er en fordel om du er glad i mennesker. Karen Spens sin lederfilosofi samler hun i de tre ordene: "listen, learn, lead".  
 • 83. Ledelse og vekst gjennom krise: et eksempel på strategisk partnerskap

  45:28
  Hvordan bygger man en ledergruppe til å håndtere videre vekst og samtidig være rustet for nye kriser? Vi diskuterer blant annet viktigheten av transparens, fleksibilitet og riktig ressursbruk med Bent Andersen, Konserndirektør i BAMA Gruppen og Stian Dyre Hansen, Partner i The Assessment Company.
 • 81. Hvordan lykkes som ung leder?

  41:00
  I denne episoden har vi invitert årets ledertalent 2021, Jonas Jafari, global sjef for Google Search, Trust & Safety, og årets ledertalent 2022, Christina Moe Gjerde, nordisk sjef for mikromobilitetsselskapet Voi.Begge to er opptatt av balansen mellom å være ydmyk og tøff. Ikke være redd for å ta sjansen på å stille spørsmål, være faglig interessert og nysgjerrig, og i tillegg raus og varm for å skape tillit i team og blant kolleger. Christina mener at det er avgjørende å skape felles målforståelse, engasjement og lojalitet, og Jonas oppfordrer oss til å prøve, men ikke bekymre oss.
 • 80. 8 regler for suksessfull innovasjon i store selskaper

  54:16