Share

OBF-podden

Oslo Business Forum


Latest episode

 • 99. Hvem er entreprenøren? Myter og sannheter

  48:46
  I denne episoden forsøker vi å nøste opp i gründerverdenens mange myter, og ser på hva i følge statistikken du trenger for å oppnå suksess som gründer. Ser vi noen tendenser på demografi? Vi får hjelp av Erlend Sogn (tidligere toppleder i Visma, Investment Professional i OneTwo3) og Anniken Fjelberg (Associate Partner i Sprint Consulting, samt co-gründer av 657 Oslo) til å identifisere hvorfor noen lykkes og andre ikke, samt hvilke muligheter og potensielle fallgruver som finnes for de som starter gründerlivet etter et etablert karriereliv.

More episodes

View all episodes

 • 98. Er psykologisk trygghet en forutsetning for å prestere?

  45:26
  «Du kan ikke endre noe om det kommer fra et strategidokument laget av ledelsen på et fancy hotell» 💡I ukens episode diskuterer vi prestasjonskultur og psykologisk trygghet med Bjørn Mannsverk (mental trener i Bodø Glimt og Oljefondet) og Svein Oftedal (CEO i Würth Norge). Prestasjonskultur er et veletablert begrep, men hva ligger egentlig i det å prestere? Når kan psykologisk trygghet gå på akkord med prestasjon, og hva kan vi gjøre for å forebygge det? Svein og Bjørn forteller personlige historier om hva som kan skje når man står i for mye press over for lang tid, og deler hvilke verktøy de fant i jakten på balansen mellom prestasjon og det å ha det bra i livet.
 • 97. Oppskriften bak en prisvinnende servicekultur

  39:11
  Hvordan bygger og vedlikeholder man en prisvinnende servicekultur i et selskap med over 300 ansatte? Flytoget har gang på gang toppet Norsk Kundebarometer for deres serviceorienterte kultur, der ansatte får ammende mødre til å gråte av takknemlighet for god service og kunder møter ansatte på perrongen som frivillig plukker søppel når de har fri og skal på ferie med familien. Hvordan skaper man en så sterk kultur i alle ledd, og hva skjer med kulturen når man går usikre tider i møte? I denne episoden møtes konkret case og faglig kompetanse der vi har med oss Ida Marie Fottland, Kommunikasjonsdirektør i Flytoget, og Anders Dysvik, professor innen organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI. Sammen ser vi på Flytoget sin kultur fra et faglig perspektiv, og får høre om spesifikke verktøy som har gjort organisasjonen til en suksess.
 • 96. Det grønne taktskiftet

  45:03
  Alle selskaper i norsk industri skal gjennom en enorm omstilling for å lykkes med det grønne skiftet. Dette fordrer betydelige investeringer i kapasitet, teknologi og kompetanse. Samtidig ser vi lite antydning til at fossil investering minsker. Store deler av norsk leverandørindustri er med andre ord fortsatt i lykkeland, men nå må kortsiktig lønnsomhet erstattes med fornybare investeringer. Hvordan snur vi denne trenden? I ukens episode får du konkrete tiltak hva leder kan iverksette av Anders Dahlgren, CEO i HTS Dynamics, og Eli Moe-Helgesen, Partner og Leder av Revisjon i PwC 💡
 • 95. Utsiktene for norsk økonomi i 2024

  42:17
  Er du nysgjerrig på hvor renta går? Inflasjon og inflasjonsmålet til Norges Bank? Hva skjer med den norske krona og ikke minst hvordan blir lønnsoppgjøret i 2024?  Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, deler sine tanker om disse store spørsmålene i en innholdsrik og spennende samtale med vår moderator, Tor Haugnes
 • 94. Trust, but verify: Generative AI with Anssi Rantanen & Stian Ellingsen

  28:04
  In this week’s episode of OBF-Podden we get an exclusive insight on the live atmosphere from Oslo Business Forum 2023 where AI expert Stian Ellingsen (Manager in EY and Founder of EY’s Amplifier) and Anssi Rantanen (CEO, MySpeaker Growth) weigh in on Generative AI and how you can utilize it in your business. Generative AI has allowed many companies to do less of the work we don’t enjoy and more of the work that we do enjoy. However, while being incredibly valuable for efficiency, the technology still has a tendency to “hallucinate” and not be completely reliable. How do you as a leader navigate through this and find the best way to use it for *your* organization? Hear our guests discuss how you should treat Gen AI as a new employee and more in this episode.
 • 93. Arbeidsmarkedet: Hvordan tiltrekke og beholde den riktige kompetansen?

  47:46
  Hvorfor slutter folk, og hvordan kan man hindre at verdifulle nøkkelansatte slutter? Dette diskuterer vi i ukens episode med Janne Kristiansen, National Director i Dfind, og Even Bolstad, daglig leder i HR-Norge, som deler relevant informasjon og statistikk fra deres funn. Mangfold, mulighet for kompetansebygging (eller -endring) og arbeidsmiljø trekkes blant annet frem som viktige hygienefaktorer for arbeidstakere. Autentisitet viser seg å være en større faktor enn kanskje ventet; faktisk har vi sett at hele 1 av 5 vil heller være arbeidsløse enn å jobbe for et selskap som ikke er i tråd med egne verdier. Dette og mer kan du høre mer om i ukens episode.