Share

cover art for Jonas Bolling om skidåkning och mat, samt den ultimata mackan för toppturen

Åka Skidor Podcast

Jonas Bolling om skidåkning och mat, samt den ultimata mackan för toppturen

Season 2, Ep. 6

Mat och skidåkning är en underbar kombination. I detta avsnitt grottar vi ner oss i köket med kocken Jonas Bolling och pratar om hur man gör den ultimata skidåkarmackan, var han helst äter och hur man lägger upp dagen matmässigt när man åker skidor.


Receptet på Jonas skidåkarmacka:

Danskt rågbröd med smör i botten.

1 dl surkål blandat med 4 msk majonnäs och lite dijonsenap ovanpå.

Sen ett tjock lager, ca 1 cm, kallskuret med rökt skinka eller kalkon.

Toppa med ett stekt ägg och inlagd gurka.

Lägg på en smörad skiva danskt rågbröd till för att rama in underverket.

More episodes

View all episodes

 • 8. Maja Tesch om akut omhändertagande i vildmark

  42:10
  I detta avsnitt träffar vi Maja Tesch, sjuksköterska på SÖS och instruktör på Adventure Medicine. Med hennes hjälp går vi igenom olika situationer och olyckor som kan ske på berget och hur du ska hantera dem. Där är LABCDE en grund som Maja lär oss.L – Livsfarligt läge A – Airway, öppen luftväg B – Breathing, andning C – Cirkulation och blödning D – Disability, medvetande, rörelse, känsel E – Expose, helkroppsundersökning och förhindra nedkylningBörja alltid med L och jobba dig vidare.Om personens tillstånd försämras kan du behöva gå tillbaka, exempelvis från C till A.Vid behov larma 112 tidigt.@adventuremedicine
 • 7. Moa Amlqvist om Nuolja offpist i Abisko, laviner och säkerhet på berget och sitt intresse för snö

  36:45
  Detta avsnitt av Åka Skidor Podcast presenteras i samarbete med Ortovox. Vi träffar Moa Almqvist som jobbar i skidpatrullen på Nuolja offpist i Abisko. Hon berättar om hur en vardag ser ut med lavinbekämpning med bland annat Sveriges enda gasexkanoner, guidning och hur man kan tänka säkrare på fjällen.
 • 5. Jacob Wester om att slå igenom som ung, tävlingar, åkning på stora berg och att jobba med sambon

  38:00
  Vi träffar Jacob Wester och snackar om att lägga upp bilder på sig själv på nätet och marknadsföra sin skidåkning innan sociala medier, tävlingar, åkning på stora berg och hur det är att jobba ihop med sin sambo. Jacob berättar även hur det är att ta fram en skida med Rossignol och sitt samarbete med dem.
 • 4. Reine Barkered och Jackie Paaso om Freeride World Tour, Åre, USA och en fylla i Chamonix

  30:14
  I detta avsnitt träffar vi de äkta makarna Reine Barkered och Jackie Paaso som berättar hur de träffades, vem av dem som är bäst, om Freeride World Tour, Åre och Safe As.
 • 3. Henrik Windstedt om karriären, Mästarnas mästare och skidområdet på gården

  44:15
  Säsongens tredje avsnitt av Åka Skidor Podcast presenteras i samarbete med Peak Performance. Veckans gäst är Henrik Windstedt som berättar om sin långa karriär, att vara med i SVT's serie Mästarnas mästare och hans lilla skidområde han bygger på tomten i Åre.
 • 2. Malou Petersson om Revelstoke, KM Days och sociala medier

  23:28
  I veckans avsnitt av Åka Skidor podcast träffar vi Malou Petersson. Hon berättar om som karriär, skidåkning i Kanada, sociala medier och web-serien KM Days som hon gör med vapendragaren Kajsa Larsson.
 • 1. Johan Jonsson om Engelberg, livet som skidproffs och tvåbarnsfar

  49:13
  Andra säsongens första avsnitt gästas av Johan Jonsson som berättar om livet som skidproffs och tvåbarnsfar. Hur det är att bo på skidort. Filma och fota. Samt sitt andra hem, Engelberg.
 • 10. Caroline Strömberg om InspireUs, Extrem Mother Tree och FWQ

  45:47
  Första säsongens sista avsnitt. Vi träffar Caroline Strömberg och pratar om InspireUs, Extrem-skidan Mother Tree och att tävla på Freeride World Qualifier och att ha många bollar i luften.Vi hoppas att ni gillat det ni hört. Har ni lyssnare önskemål om ämnen vi ska ta upp och diskutera eller gäster som ni önskar kan ni höra av er till oss på redaktionen@akaskidor.se@akaskidormag@carolinestromberg