Share

Stemmer fra Musikbyen


Latest episode

 • 4. Koncertkapellets åbning med Hanne Tofte Jespersen og Kim Nyberg

  29:09
  I fjerde episode af Polyfons podcastserie 'Stemmer fra Musikbyen' har vi inviteret Hanne Tofte Jespersen og Kim Nyberg i studiet til en snak om det spritnye koncerthus Koncertkapellet. Koncertkapellet er et unikt koncertsted for klassisk og anden akustisk musik. Koncertkapellet slår sine døre op med en åbningskoncert lørdag d. 4 maj 2024, som allerede er udsolgt.Hanne Tofte Jespersen er komponist, sanger, pianist og forkvinde for foreningen Koncertkapellet. Kim Nyberg er komponist, mandolinspiller, leder af bandet Afenginn og fornyligt tiltrådt i den nyoprettede stilling som kapelvært i Koncertkapellet.I denne podcastepisode bliver vi blandt andet klogere på Koncertkapellets historie og profil, hvad titlen som kapelvært dækker over, akustik og klang, hvad der gør Koncertkapellet til et eksperimentarium samt koncerthusets visioner for fremtiden. Er man interesseret i yderligere information om Koncertkapellet og det foreløbigt planlagte program, kan det findes på deres hjemmeside: koncertkapellet.net.Læs mere om podcastserien 'Stemmer fra Musikbyen' og hør' de andre episoder i rækken på Polyfons hjemmeside her.Vært: Mikael Pass.Gæster: Hanne Tofte Jespersen og Kim NybergProduktion: Aske ØlandMusik: Adobe Stock.

More episodes

View all episodes

 • 3. Anne er rektor for musikbranchens sangskriverskole

  36:29
  I denne episode har vi inviteret Anne Meldal i studiet. Anne er rektor for Danish Songwriting Academy – en privat eliteuddannelse for sangskrivere og producere, der har til huse i et tidligere plejecenter i landsbyen Vor Frue her i Roskilde Kommune. Akademiet åbnede dørene for deres første årgang af elever i efteråret 2021 og har netop åbnet for ansøgninger for elever til fjerde årgang. Hvad uddannelsen går ud på og hvorfor den er nødvendig i den danske musikbranche kan du høre om i samtalen med Anne. Og er du interesseret i yderligere informationer kan de finde på Danish Songwriting Academy's website.Anne har gennem de sidste 10 år arbejdet i den kommercielle del af musikbranchen – bl.a. i Warner Music Group og Disco:Wax, hvor hun har været PR og Senior Product Manager for artister som Christioffer, Barbara Moleko, Lord Siva og The Minds of 99. Siden 2021 har hun været rektor for Danish Songwriting Academy og er også udpeget medlem i Roskilde Kommunes Musikbyudvalg. Læs mere om Stemmer fra Musikbyen på Polyfons hjemmeside her.Vært: Mikael Pass.Gæst: Anne MeldalMusik: Adobe Stock.
 • 2. Louise Søborg og livet i Ria Kollektivet

  24:51
  Et helt særligt musikfællesskab er gennem de seneste år blomstret op i øvelokalerne og det tilhørende musikstudie i ungdomsklubberne i Roskilde-bydelene Himmelev og Trekroner. Her har en flok unge musikere og sangskrivere skabt Ria Kollektivet, der i dag rummer omkring 120 medlemmer og en aktiv bestyrelse på 9 personer - alle i alderen 13-20 år. I denne episode af ’Stemmer fra Musikbyen’ kan du møde kollektivets forperson Louise Søborg, der selv er aktiv sangskriver og til daglig går på Sankt Annæ Gymnasium. I samtalen med Musikbysupervisor Mikael Pass fortæller hun om Ria Kollektivets aktiviteter og hvordan man kan blive en del af flokken.Læs mere om Stemmer fra Musikbyen på Polyfons hjemmeside her.Vært: Mikael Pass.Gæst: Louise SøborgMusik: Adobe Stock.
 • 1. Julie Marias transformation i Trekroner

  35:43
  Sanger, sangskriver og Trekroner-baseret musiker Julie Maria fortæller i denne samtale med musikbysupervisor i Roskilde, Mikael Pass, om sit liv med musikken, projektet "Hold Det Lokalt" og hvordan hendes liv ændrede sig da hun flyttede til Trekroner. Læs mere om projektet Hold Det Lokalt her.Følg Julie Maria på Facebook, Instagram eller besøg hendes hjemmeside. Læs mere om Stemmer fra Musikbyen på Polyfons hjemmeside her.Vært: Mikael Pass. Gæst: Julie MariaMusik: Adobe Stock.