Share

Matpodden


Latest episode

 • 7. Restaurangetikett 101

  49:49
  I veckans avsnitt reder Siri och Jimmy ut de sociala koder som gäller på restauranger. Hur gör man för att manipulera sig till den bästa servicen och vad är egentligen en giltig anledning för att skicka tillbaka maten?

More episodes

View all episodes

 • 6. I säsong: Vinterns råvaror

  01:20:00
  Ständigt pratas det om att man ska äta lokalt och det som är i säsong. Men såhär i vabruari är det inte helt lätt att känna mat och livslust. Men oroa er inte, i detta avsnitt har Jimmy och Siri har tänkt till på hur man ska finna ljuset i tillvaron och överleva vintern med med citrus, bittra blad och rotfrukter.
 • 5. Mackor del 1

  25:23
  Vi ÄLSKAR mackor. I detta avsnitt plockar vi fram fulbrödet, finsmöret (eller majjon) och gör världens bästa mat. Featuring: tuna melt, mackjärnstoast, purjolöksknäcke
 • Alla hjärtans dag-special: Dejtmat

  46:26
  Har du en dejt men ingen aning om vad ni borde äta? Kul för dig! För i detta extrainsatta avsnitt diskuterar Jimmy och Siri SEXIGA maträtter som får kan få safterna att flöda.
 • 3. Soppor

  54:40
  Slät eller chunky? Klar eller redd? I detta avsnitt hyllar vi de underbara sopporna i våra liv. Featuring: avgolemono, mormors svampsoppa, kimchi jigae och mycket mer.
 • 2. Halvfabrikat vi älskar

  16:13
  Denna vecka lägger Siri och Jimmy vi prestigen på hyllan och lyfter lyfter fram vardagshjältarna i våra skafferier, frysar och kylskåp... halvfabrikaten som vi gång på gång förlitar oss på för att förenkla våra liv.
 • 1. Oxmånaden — god mat för en billig peng

  01:05:15
  Inför årets fattigaste period har Jimmy och Siri slagit sina dumma huvuden ihop och tänkt till hur man ska laga god mat på en budget. I detta avsnitt: världens godaste daal, omurice, pimpade snabbnudlar och bubble and squeak vad är det ens?