Share

cover art for S2E33 - VOC-mentaliteit

Zelfspodcast

S2E33 - VOC-mentaliteit

Ep. 59

Wij vinden onszelf een ondernemend land, met heel veel regels, maar keer op keer lijkt dat beeld slecht te kloppen. Eerder een waar belastingparadijs, een grote doorvoerhaven met blokkendozen en echt dingen maken doen we nauwelijks. VOC-mentaliteit is de regels naar jezelf toe redeneren tot je zakken gevuld zijn.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

More episodes

View all episodes

 • 112. Je hoeft ons niet te missen

  00:22
  We zijn vanaf nu alleen nog maar te besluiten op Podimo! Download de app en vind ons daar.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • 108. X3E28 - Gevraagd Advies van Alexander Klöpping

  43:40
  Alexander Klöpping, iemand die echt verstand heeft van podcasteren. Al zes jaar draait hij mee met zijn de Podcast Over Mayo. Daarnaast bedacht en verkocht hij Blendle, is dol op gagets én staat nu de grote Deen Morten bij voor de lancering van Podimo in Nederland. Hij gaat de heren even vertellen hoe het platform podcastland gaat veranderen.Volg De Zelfspodcast op Instagram.Geproduceerd door: Tonny Media.Maak een account aan via deze link en krijg zes maanden gratis toegang tot Podimo - en dus de Zelfspodcast.Download hier de Podimo-app! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • 107. S3E28 - De Deal

  43:39
  BREAKING NEWS. We gaan verhuizen! Naar Kroatië, Zweden of Belgeland? Nee! We verhuizen naar Podimo! WAT?! Podimo: het nieuwe exclusieve audioplatform. Hoe, wat, waar, wanneer en waarom? Luister De Deal!Volg De Zelfspodcast op Instagram.Geproduceerd door: Tonny Media.Maak een account aan via deze link en krijg zes maanden gratis toegang tot Podimo - en dus de Zelfspodcast.Download hier de Podimo-app! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • 98. S3E19 - De zevenvinkentering

  43:19
  Deze week verscheen er een interview in het met Joris Luyendijk's kont beklede Volkskrant Magazine over zijn boek en de zogenaamde 'zeven vinkjes'. De zeven vinkjes staan voor de man met privilege, en bij wie alles dus komt aanwaaien. Dit zien die mannen zelf alleen vaak niet in, ondanks dat ze aan alle zeven voldoen. Uiteraard is dit voor Sander en Jaap ook het geval, al missen zij zelf een hele belangrijk achtste vinkje: een grote lul. Maar dat mogen we niet zeggen.Geproduceerd door: Tonny Media.❤️Volg De Zelfspodcast op Instagram.📱Onze app is ook te downloaden!🥗Klik hier voor tot wel €75 korting op je eerste vier maaltijdboxen van HelloFresh met de code HELLOZELFSPODCAST75📚Main artikelen:Joris LuyendijkAaf Brandt CorstiusMarcel van RoosmalenZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • 95. S3E16 - The Voice of de slachtoffers

  52:20
  Bosnië staat op de rand van oorlog, Putin valt straks Oekraïne binnen maar heel Nederland is bezig met The Voice Of Holland. Zo ook Jaap en Sander, want je ontkomt er ook bijna niet aan. Daarnaast is het natuurlijk, mits alles klopt, ontzettend kwalijk dat dit soort dingen zijn voorgevallen. Maar is BOOS, aka trial by media, de juiste manier om dit aan het licht te brengen? Maakt al die media aandacht de zaak beter? Dat weten ze nog niet. Disclaimer: deze aflevering is opgenomen voor de uitzending van BOOS op donderdag 20 januari 2022. Geproduceerd door: Tonny Media.Volg De Zelfspodcast op Instagram.Onze app is ook downloadbaar! In deze aflevering gaan Jaap en Sander in samenwerking met T-Mobile de uitdaging aan om Unlimited to worden. Het leven is Unlimited. Ontpop jezelf tot een nieuwe ik met de mogelijkheden van nu!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • 90. S3E11 - Het inflatiespook

  46:43
  Tijd om te griezelen in deze aflevering. Ons geld wordt minder waard. Nog nooit was de inflatie zo hoog als nu. Als middelmatige Rechtenstudenten weten wij niet meer dan de 4 P's. Dus over inflatie weten we maar bar weinig. Waardoor komt dat eigenlijk? Wat kunnen we eraan doen? En dan vooral: moéten we dat willen? We gaan het erover hebben in deze aflevering. Geproduceerd door: Tonny Media.Volg De Zelfspodcast op Instagram Onze app is ook downloadbaar!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • 86. S3E7 - De wet van Godwin

  42:51
  Het lijkt niet absurder te kunnen: Kamerleden bedreigen elkaar vanwege de coronamaatregelen, anti-vaxxers vergelijken zichzelf met Joden tijdens de Holocaust - inclusief jodenster - en Thierry Baudet deelt bewerkte foto’s van kinderen om op te roepen tot haat en woede. Wij worden er fysiek onpasselijk van. Jullie hopelijk ook, anders mag je überhaupt stoppen met luisteren naar onze podcast.Geproduceerd door: Tonny Media.Volg De Zelfspodcast op Instagram, stem zaterdag 20 november om 12:00 op onze Pleeboys-post en help ons naar De Bol.com Onderneem Game overwinning!Onze app is ook downloadbaar!Gebruik de code 'bfzelfspodcast' voor de hoogste korting ooit van 15% op jouw bestelling & loot mee voor een boxspring of Loft bed op Matt Sleeps. Schandalige Post & Tweet van Thierry. Kwaadaardig filmpje van Ongehoord NederlandZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • 57. S2E31 - Verhef jezelf

  45:20
  We zijn mid-dertigers, bijna veertigers en aldus nagenoeg dood. Een groter huis en een lekkerder wijf hebben we al, dus wellicht zouden we onze ambities eens kunnen verleggen naar intellectuele rijkdom, want laten we wel wezen, het houdt niet over. We zitten de hele dag op onze telefoon naar troep te kijken, dus hoe gaan we dit doorbreken?Geproduceerd door: Tonny MediaGa naar www.atidapure.com/zelfspodcast voor 50% korting met onze code ZELFSPODCASTZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.