Share

cover art for Når smarte ting ikke er så smarte

Life Hacks med Forbrukerrådet

Når smarte ting ikke er så smarte

Season 3, Ep. 15

Gjør smarte ting egentlig livet enklere? Vi snakker om hva smarte produkter gjør for deg, hva du skal se etter når du skal velge. I tillegg snakker vi om at lovverket snart har tatt igjen den tekniske utviklingen.


I denne episoden har vi besøk av Jarle Kvalheim, teknologijournalist i Tek.no. Og sammen med Jarle hører du Berit Aamodt fra veiledningstjenesten vår, forbrukerjournalist, Thomas Iversen, og programleder Bengt-Eigil Ruud.

More episodes

View all episodes

 • 19. 5 minutter om forsikringer for studenter

  02:49
  Unngå å bli gjeldsslave som student, skaff deg de riktige forsikringene.Svaret får du av jurist i veiledningstjenesten Berit Aamodt og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 18. Pink tax, likestilling og kvinnehelse

  32:31
  Vi har kommet langt i arbeidet for et likestilt samfunn. Allikevel kommer vi stadig over nye problemstillinger og debatter som må løses og diskuteres.Kvinnehelseutvalgets rapport fra 2023 viser at kvinner og menn mottar samme medisinske behandling til tross for tydelige biologiske forskjeller. Ikke nok med det, blir kvinner omtrent daglig utsatt for det diskriminerende fenomenet «pink tax». Hvorfor er det slik?I denne episoden har vi besøk av likestillings- og diskrimineringsombudet Bjørn Erik Thon. Du hører også forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Helen Mehammer.
 • 17. Hvordan forstå og sette opp et budsjett

  25:58
  Dyrtiden er ikke over og vi ser konturene av hvordan de neste årene blir. Derfor kan det være lurt å få en oversikt over økonomien og hvor mye penger vi har å bruke hver måned. Å sette opp et budsjett trenger ikke å være så vanskelig. Med litt tid og eksperthjelp kommer man svært langt - om ikke helt i mål.I denne episoden gjester to eksperter på budsjett fra Forbrukerforskningsinstituttet (SIFO); forsker Marthe Hårvik Austgulen, og siviløkonom Ann-Kristin Ansteensen. Du hører også Berit Aamodt, jurist fra veiledningstjenesten, og programleder Helen Mehammer.
 • 16. 5 minutter om studentøkonomi

  03:52
  Hvordan kan du som student legge til rette for en god studentøkonomi?Svaret får du av jurist i veiledningstjenesten Berit Aamodt og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 15. 5 minutter om BSU-konto

  03:47
  Hva bør man tenke på før man starter sparing i BSU-konto, og hvordan kan vi få den beste renten? Svaret får du av jurist i veiledningstjenesten Berit Aamodt og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 14. Russefeiring på sitt beste – unngå knute på tråden

  29:59
  Russetiden er for mange tidenes avslutningsfest for 13 års skolegang. Planleggingen starter ofte tidlig, noe som mange tvilsomme aktører også vet. Hvordan kan man som russ planlegge godt nok og faktisk få en herlig russefeiring uten å føle seg rundlurt? Og hvordan kan foreldrene være en god støtte for russen?For å snakke om beste praksis for både russ og foreldre hører du ingeniør, værmelder og vert for podkasten Russemamma, Eli Kari Gjengedal. Du hører også eksperter på forbrukerrettigheter Berit Aamodt, jurist fra veiledningstjenesten, og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 13. 5 minutter om depositumskonto

  03:29
  Hva slags bankkonto skal vi bruke når vi skal betale inn depositum i forbindelse med å leie bolig? Svaret får du av jurist i veiledningstjenesten Berit Aamodt og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 12. Trening med mening – rettigheter, motivasjon og ulike treningsformer

  26:42
  Det er dyrt å være støttemedlem på et treningssenter. Men må man være medlem på et treningssenter for å trene? Og hvordan kan vi jobbe med motivasjonen for å få gode treningsrutiner i hverdagen?Svaret på dette og flere andre nyttige ting får du av NRKs treningsguru Yngvar Andersen, jurist Berit Aamodt, og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 11. 5 minutter om strøm

  05:06
  Er det mulig å bytte strømavtale selv når man leier bolig, og hvilke avtaler er de beste? Svaret får du av jurist i veiledningstjenesten Berit Aamodt og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.