Share

cover art for Kunstig intelligens

Life Hacks med Forbrukerrådet

Kunstig intelligens

Season 5, Ep. 2

Hva er kunstig intelligens, hva er potensialet og utfordringene med den nye teknologien, og hvordan vil fremtiden se ut med kunstig intelligens? Vi diskuterer også hvordan vi kan regulere og styre utviklingen, og hva vi kan gjøre i Norge og i EU.


I denne spesialepisoden hører du forsker på kunstig intelligens Inga Stümke, områdeansvarlig for AI governance hos IBM, Hans-Petter Dalen, og fagdirektør for digitale politikk i Forbrukerrådet Finn Myrstad.

 

More episodes

View all episodes

 • 6. Togkalkulatoren – vit hva du har krav på

  23:04
  Vet du hva du har krav på dersom toget er forsinket eller kansellert? I mange tilfeller har du rett på refusjon. Forbrukerrådet har lansert togkalkulatoren som skal hjelpe deg med å finne ut av hva du har krav på og hvordan du skal gå frem for å få tilbake penger.Gjest i denne episoden er kommunikasjonsdirektør i Jernbanedirektoratet, Ruth Høyland Jønsrud. Og som vanlig hører du jurist fra veiledningstjenesten, Berit Aamodt, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Helen Mehammer.
 • 5. 5 minutter om klagefrist

  04:07
  Vi har enten to eller fem års klagefrist på en vare. Men hvordan skal vi vite om vi har to eller fem års klagefrist?I studio hører du Berit Aamodt, jurist i Forbrukerrådets veiledningstjeneste, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Helen Mehammer.
 • 4. Husleie

  23:47
  Sammen med Malin Garnes, som står bak den populære TikTok-kontoen jussnakk, snakker vi om hva som er lovlig og ikke lovlig når man skal begi seg ut på husleiemarkedet. Hvor viktig er det å ha kontrakt og hvor skal depositumet betales inn? Dette er to av flere viktige spørsmål du får svar på.I denne episoden hører du også forbrukerjurist Thomas Iversen, jurist i veiledningstjenesten Berit Aamodt, og programleder Bengt-Eigil Ruud.
 • 3. Ny forbrukerkjøpslov

  22:42
  Med et håp om en bedre fremtid så har det kommet viktige endringer i forbrukerkjøpsloven. Hvilke endringer det er og hvordan dette vil påvirke vår hverdag hører du i denne episoden.I studio hører du Berit Aamodt, jurist fra veiledningstjenesten, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Helen Mehammer.
 • 1. Personlig økonomi 2024

  20:41
  Vi måler temperaturen på nordmenns personlige økonomi for 2024. Hvilke økonomiske mekanismer er det som påvirker økonomien vår, og har endringene de siste årene kommet for å bli?I studio hører du forbrukerøkonom i Forbrukerrådet, Jorge Jensen, jurist i veiledningstjenesten, Berit Aamodt, og programleder Helen Mehammer.
 • 11. Virtuell valuta

  22:33
  Vi skal ikke spille lenge før vi treffer på mulighetene for å bruke virtuell valuta. Men hva er virtuell valuta og hvordan brukes disse?I studio hører du gamer og forbrukerpolitisk rådgiver Ailo Krogh Ravna, gamer og forbrukerjurist Thomas Iversen, og gamer og programleder Maren Van Buren Struksnæs. I tillegg gjester gamer og siviløkonom i Forbrukerrådet Malin Hamza-Ahmad, gamer Petter Hov Jacobsen fra Veiledningstjenesten, og gamer Frank Rambøl fra veiledningstjenesten.
 • 10. Julegaver – hvilke rettigheter har jeg?

  16:41
  Kan du klage på et juletre? Midten av desember byr ofte på julestress kombinert med julemorro. Midt i alt julekaoset er det ikke uvanlig å glemme noen av de elementære tingene – som for eksempel å få med en byttelapp på en gave. I denne episoden tilbyr vi tips og gode råd for en forbrukervennlig jul.I studio hører du Berit Aamodt fra veiledningstjenesten, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Helen Mehammer.
 • 9. Russ i 1000 dager

  20:16
  Mens russ 2024 har startet feiringen har russ 2026 nettopp startet planleggingen. Dessverre opplever alt for mange at russetiden ikke bare handler om fest og morro.Tvilsomme kontrakter, utenforskap og hemmelighold er noe av det som kan sette sitt preg i en tid for feiring. Er det mulig å få til den optimale russeferingen uten å svi av tusenvis av kroner? Hva bør ungdommen og foreldrene deres tenke på for at russeferingen skal bli en hit og ikke en miss?I studio har vi besøk av Henrikke Bugdø-Aarseth, ombud for barn og unge i Viken. I tillegg hører du Berit Aamodt fra veiledningstjenesten vår, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Bengt-Eigil Ruud.