Share

cover art for Gode handlevaner

Life Hacks med Forbrukerrådet

Gode handlevaner

Season 4, Ep. 1

Alt er blitt dyrere, og mange kjenner godt på at inntektene ikke matcher utgiftene på samme måte som for en kort stund siden. Hva skal folk gjøre? Hvilke små og store grep kan vi ta? Og når kan du stole på at et tilbud faktisk er et tilbud?


Episodens gjest er forbrukerøkonom og gründer Guro Sollien Eriksrud i Frid. Du hører også Berit Aamodt fra veiledningstjenesten, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Bengt-Eigil Ruud.

More episodes

View all episodes

 • 4. Jubileumsspesial – Forbrukerrådet 70 år

  29:17
  Vi har i disse dager vært på lag med forbrukerne i 70 år. I denne spesialepisoden ser vi både bakover og fremover - og vi stikker fingeren i jorda - med forbrukerrådet-veteran Jarle Oppedal og direktør Inger Lise Blyverket.Programleder er Bengt-Eigil Ruud.
 • 3. Bruktkjøp

  17:43
  Å selge og kjøpe brukt - på Finn, Tise eller andre steder – er bra for både miljø og lommebok. Men hva gjør du når selgeren eller kjøper ikke holder det som blir lovet?I denne episoden har vi besøk av Lorelou Desjardins, seniorrådgiver innenfor bærekraft. Du hører også forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Bengt-Eigil Ruud.
 • 2. Markedsføring av usunn mat og drikke

  21:02
  I mai ble det klart at et flertall i helse- og sosialkomitéen på Stortinget stiller seg bak et forslag om å forby markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot de under 18 år. Men hva skal det være godt for og hvordan skal det virke?I denne episoden hører du Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen, Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet, og programleder Bengt-Eigil Ruud.
 • 15. Når smarte ting ikke er så smarte

  19:59
  Gjør smarte ting egentlig livet enklere? Vi snakker om hva smarte produkter gjør for deg, hva du skal se etter når du skal velge. I tillegg snakker vi om at lovverket snart har tatt igjen den tekniske utviklingen.I denne episoden har vi besøk av Jarle Kvalheim, teknologijournalist i Tek.no. Og sammen med Jarle hører du Berit Aamodt fra veiledningstjenesten vår, forbrukerjournalist, Thomas Iversen, og programleder Bengt-Eigil Ruud.
 • 14. Festival spesial

  19:27
  Festival er først og fremst tipp topp og sommerens høydepunkt for veldig mange. Men hva har du rett på om headlineren på festivalen uteblir, været er dårlig eller ølen er lunken? I denne episoden har vi med oss Siri Haugan Holden, daglig leder i Norske Kulturarrangører, som snakker om akkurat disse tingene. Og sammen med henne hører du Berit Aamodt fra veiledningstjenesten, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Bengt-Eigil Ruud.
 • 13. Solkremtesten

  17:52
  Vi snakker om årets mest populære test hos Forbrukerrådet: Solkremtesten. 29 av 47 solkremer får rødt fjes i årets solkremtest. Hvorfor det?  Elin Vestrum, fagansvarlig for bærekraft i Forbrukerrådet, er gjest i studio og vil gi deg som lytter svar på dette og mange andre spørsmål i denne episoden. Og sammen med henne i studio hører du Berit Aamodt fra veiledningstjenesten, og programleder Bengt-Eigil Ruud.
 • 12. Flyklagenemnda - saker som skulle vært løst tidligere

  17:51
  Rett før den travleste reisesesongen ser vi at flyselskapene holder igjen på helt sentrale rettigheter vi forbrukere har. I tillegg fungerer ikke flyklagenemnda som den skal. Bør vi være bekymret? Episodens gjest er Tone Molvær Berset, juridisk direktør her i Forbrukerrådet. Videre har vi med oss Berit Aamodt fra Forbrukerrådets veiledningstjeneste, og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Bengt-Eigil Ruud.  
 • 11. Sommerferie – svak krone, sterke rettigheter

  21:55
  Vil den svake krona påvirke årets sommerferie? Og har rettighetene våre på tur blitt svekket av noen år med mange utfordringer for reiselivsnæringen? Gjest i studio er Audun Pettersen, bransjedirektør for reiseliv i Virke. Som vanlig hører du Berit Aamodt fra veiledningstjenesten, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Bengt-Eigil Ruud.