Share

cover art for Säsong 1, #4 Yannick Tregaro - Skapa bra relation med dina idrottare

Idrottspsykologipodden

Säsong 1, #4 Yannick Tregaro - Skapa bra relation med dina idrottare

Season 1, Ep. 4

I detta avsnitt träffar vi en av Sveriges mest framgångsrika tränare, nämligen Yannick Tregaro. Han slutade sin egen elitsatsning för att bli tränare och skördade snabbt enorma framgångar med sin adept trestegshopparen Christian Olsson. Han har därefter varit tränare för flera svenska friidrottsstjärnor och vunnit idrottsgalans pris för årets ledare 2 gånger.


I avsnittet pratar vi om vikten av goda förberedelser och att göra varje träning så tävlingslik som möjligt. Vi kommer in på fördelarna med att skapa en god relation med dina idrottare och hur Yannick gör detta.

More episodes

View all episodes

 • 8. Säsong 1, #8 Säsongsavslutning 1

  01:12:48
  I detta avsnitt är det säsongsavslutning för podden. Vi sammanfattar de viktigaste lärdomarna från alla avsnitt. Du får därmed alla lärdomar från våra största idrottsstjärnor paketerat på mindre en en timme. Vi tar även in lyssnarfrågor och besvarar dessa utifrån vår kunskap och våra erfarenheter. 
 • 7. Säsong 1, #7 Stefan Holm - Att vara förälder till elitsatsande idrottare

  01:15:31
  I det här avsnittet träffar vi före detta höjdhopparen och tränaren Stefan Holm. Han är en av våra mest framgångsrika friidrottare bland annat med sitt OS-guld i Aten 2004. Numer är han tränare och pappa till en annan lovande höjdhoppare, nämligen hans son Melvin. I avsnittet pratar vi om hur du som förälder till en elitsatsande ungdom eller vuxen kan göra det på bästa sätt. Vi kommer också in på några av de strategier som Stefan utvecklade under sin 9 år långa mentala träningsperiod. 
 • 6. Säsong 1, #6 Jenny Rissveds - Hur vi kan arbeta mot ätstörningar inom idrott

  01:19:00
  I detta avsnitt träffar vi den regerande OS-guld medaljören i mountainbike cross country olympic, nämligen Jenny Rissveds.I avsnittet pratar vi om vad som gjorde att hon i samband med OS utvecklade psykisk ohälsa i form av depression och ätstörning och hur hon tagit sig tillbaka. Vi pratar om hur idrottskulturen fostrar att sätta väldigt höga mål, som också får negativa konsekvenser. Vi ger i avsnittet råd till ledare, föräldrar, skolor, journalister i hur de kan göra för att skapa ett bättre klimat för unga idrottande personer i syfte att motverka ätstörningar och andra ohälsosamma beteenden.
 • 5. Säsong 1, #5 Isabelle Gulldén - Om att prestera ihop med andra

  01:12:40
  I detta avsnitt träffar vi en av världens bästa handbollsspelare, nämligen Isabelle Gulldén. Hon har bland annat spelat hela 224 landskamper med Sveriges landslag och i champions leaguefinalen gjort hela 15 mål under en match och förde då sitt lag till seger.I avsnittet pratar vi om hur hennes fokus på att verkligen drivas av en inre motivation för handbollen skapat en lång och hållbar karriär. Vi kommer in på hur de lag hon spelat för arbetat för har arbetat med gruppsammanhållningen i laget och exempel på både bättre och sämre ledarskap.
 • 3. Säsong 1, #3 Robin Söderling - Våga vara operfekt

  01:12:16
  I detta avsnitt träffar vi före detta tennisproffset och entreprenören Robin Söderling. Han var bland annat som bäst rankad 4:a i världen, vann 10 ATP-titlar under sin karriär och gick till final i Grand-slam turneringen Franska Öppna två gånger. Robin hyllades förra året för sitt sommarprat och vi har varit mycket nöjda över att få honom till vår podd!I avsnittet pratar vi om hur strävan efter perfektion ofta får negativa konsekvenser. Vi kommer in på att det är lika viktigt med mental som fysisk återhämtning och vikten att utbilda unga i detta. Robin driver idag företaget RS Sport som levererar högkvalitativa produkter inom både tennis och padel. Besök deras sociala medier eller hemsidor https://www.rs-padel.com/ och https://www.rs-tennis.com/ för mer information!
 • 2. Säsong 1, #2 Charlotte Kalla - Vikten av att utvärdera din insats

  01:00:32
  I detta avsnitt intervjuar vi längdskidåkaren Charlotte Kalla. Hon fick sitt genombrott 2007 när hon vann den stentuffa tävlingsserien Tour de Ski. Hon har därefter kommit att bli den svensk som tagit flest medaljer i olympiska spel och är dessutom den första kvinna som vunnit guld i både OS och VM i längdskidor.Kallas norrbottniska mentalitet lyfts ofta fram som en unik tillgång där hon verkligen lyfter sig när det gäller som mest. I avsnittet pratar Kalla även om vilka saker hon väljer att fokusera på, hur hon hanterar negativa tankar och gör ett bokslut efter varje tränings- och tävlingsdag för att utvecklas och kunna gå vidare till det som väntar härnäst. Kallas bok - Styrka, teknik och pannben finns ute hos de flesta bokhandlare!
 • 1. Säsong 1, #1 Sarah Sjöström - Hur du får en hållbar karriär

  01:07:46
  I detta avsnitt intervjuar vi simmaren Sarah Sjöström som slog igenom redan som 14-åring med ett EM-guld och därefter vunnit OS-guld, hela 33 EM- och VM-guld, blivit utsedd till världens bästa simmare samt Europas bästa kvinnliga idrottare alla kategorier.I avsnittet pratar Sarah bland annat om hur hon gör för att hantera den skada hon just drabbats av. Hon pratar om vad hennes tränare har betytt för henne. Vi kommer in på motgångar och hur hon gör för att vända negativa tankar och känslor till en drivkraft. Slutligen pratar vi även om hennes strategier för att få en hållbar karriär över tid.