Share

cover art for Frederik Meinertz Hansen: Hvordan bygge produktledet vekst!

Shifter

Frederik Meinertz Hansen: Hvordan bygge produktledet vekst!

Frederik Meinertz Hansen er Chief Product Officer i Bookis. Han har tidligere jobbet i Schibsted, Ringnes og Iterate. Og han er medgründer av communitiet Produktleder.no og styrer Product Tank Oslo.


Tema:

 • Hva er god produktledelse?
 • Hva er produktledet vekst?
 • Hvordan gå frem, steg for steg?
 • Hvordan analysere?
 • Product Market Fit
 • Når vet du om du har et produkt som fungerer?
 • Viktigheten av retention og churn

+ mye mer


Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.


Støtt Shifter og bli abonnent her, slik at vi fortsatt kan holde denne podcasten gratis.


More episodes

View all episodes

 • --Dette ville jeg gjort anderledes: Carl-Nicolai Wessmann om reisen til Spiff.

  01:09:04
  I dagens episode av Shifters podcast har vi besøk av Carl Nicolai Wessmann, medgründer av Spiff, et spareappselskap som startet i 2014. Han deler erfaringer fra sin reise; alt fra ting de lykkes med, og ting han i ettertid ville gjort anderledes. 0:00:10 Introduksjon av gjest Carl Nicolai Wessmann0:03:41 Partnerskap med Nordea Liv blir startskuddet for Spiff0:08:40 Design Thinking og testing av konsepter0:19:40 Etterpåklokskap og refleksjon over beslutninger underveis0:24:54 Utfordringer med norsk kultur og tech-startups0:28:04 Ansvar for å fremme norsk teknologi som global eksportvare0:31:20 Mindre kapitalgenerering fra norske tech-gründere0:32:54 Vektlegging av risiko og eksportbedrifter0:36:11 Gjør sparing morsomt og engasjerende i Spiff-appen0:39:35 Suksess med Sbanken avtale, men så kjøper DNB kjøper Sbanken0:42:29 Ensomheten som CEO og anbefaling om større gründer-team0:46:11 Frykten for å mislykkes og viktigheten av å prøve0:49:00 Hyllest til de som prøver og lærer på reisen0:51:45 Utfordringer med å gjøre ting på egen måte0:53:43 Utfordringer med å dele kontroll og investering i teamet0:57:30 Vilkårene må være til rette for suksess1:00:30 Hengt seg opp i ideen om suksess1:02:31 Oppsummering og råd for gründere.1:06:47 Ikke ta snarveier, ha tydelige verdier.(Sammendraget er generert av KI)Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
 • Den største gründerutfordringen, med Rolf Assev fra StartupLab

  50:54
  Rolf Assev er en av grunnleggerne av StatupLab. Han var også en av de som var med på den eventyrlige reisen til Opera Software, som ansatt nr 10. 0:00:43 Rolf Assev - En reise fra Opera til Startup Lab0:01:46 Læringskurven med Nokia og Operas suksess0:06:46 Fra opera til matespill - Et nytt selskap tar form0:09:30 Overgangen til å eie Startup Lab - Reduserte kostnader, økte inntekter0:11:36 Fordelene ved å være en del av Startup Lab - Nettverk med gründere0:14:43 Unik investeringsmetode basert på langvarig samarbeid0:17:49 Målsettinger og størrelse i norsk gründermiljø0:20:04 Nettverk og personlig kontakt viktig for å få gründere0:22:21 Viktigheten av å få de første kundene.0:25:18 Viktig å jobbe med pitchen og kommunikasjon0:28:49 Curipod oppnår suksess med traksjon og får investering0:31:26 Fordelene ved å ha møter under gåturer0:33:32 Ettervirkningene av å ha hatt et slag0:35:57 Takknemlighet som nøkkelen til lykke0:41:01 Utfordringen med å løse store problemer med mange leverandører0:46:23 Hvordan skape interesse for visjonen og få med folk?0:48:29 Utfordringer med investorer og gründerens kontroll.Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
 • AI for business: Hvordan forholde seg til AI?

  46:09
  Ukens gjest er Salvador Baille! Til vanlig jobber han for inkubatoren Aggrator ved universitetet i Ås, og han driver sitt eget konsulentselskap, Intelis.Tema: AI for BusinessHvordan forholde seg til AI som bedriftsleder? Hva kan man gjøre? Hva bør man gjøre? Og hva må man gjøre?Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
 • Erlend Prestgard: Telecom-startupen som ble bygget fra Telenor og solgt til Cisco

  01:14:10
  Ukens gjest har bygget et selskap fra innsiden i Telenor. Nå er det i ferd med å bli solgt til Cisco for 1,5 milliarder kroner. Erlend Prestgard, CEO og medgründer av Working Group Two. Tema: Hvordan startet selskapet?Funding og eierskapLærdommerKultur og ledelse+ mye merProgramleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
 • Erik Stokkeland: Ledelse, OKR, feilansettelser, The Macintosh way og hvordan de utvikler strategi.

  45:06
  Erik Stokkeland er CEO og medgründer i FutureHome. Dette er del 2 av intervjuet med ham. I den første episoden fokuserer vi på Futurehomes historie som gründerselskap, i denne handler det om selskapsbygging, og vi er innom alt fra rekruttering og feilansettelser, til hvordan de utvikler strategien sin sammen med kunder og partnere. Med styreleder Gunnar Evensen, jobber de etter "The Macintosh Way", som han plukket opp da han jobbet i Apple på 90-tallet.Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
 • Futurehome: Solgte selskapet til Get, kjøpte det tilbake fra Telia, og nå omsetter de for 200 millioner! Med Erik Stokkeland, CEO og medgründer.

  01:19:30
  I denne podcast-episoden snakker vi med Erik Stokkeland, daglig leder og gründer av smarthus-selskapet FutureHome. Dette er historien om selskapet som ble kjøpt av Get, solgt tilbake til gründerne av Telia, og har firedoblet omsetningen sin fra 2021 til 2022. I år sikter de mot 200 millioner i omsetning.Dette er del 1, og handler om bakgrunnen for Futurehome, forskjellen på product market fit og ikke, konkurransen med Altibox, corporates som stjeler ideer, forhandlinger med Get, den tøffe investorjakten, forhandlinger med Telia, + mye mer!Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
 • Del 5: Syv steg som gir bedre beslutninger, med psykolog og forfatter Jan Ole Hesselberg.

  22:33
  Vi snakker om beslutninger sammen med psykolog Jan Ole Hesselberg, forfatter av boken "Bedre beslutninger"Ukens episode handler om syv konkrete steg for å oppnå gode beslutninger.Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
 • Del 4: Slik fatter de beste beslutterne gode beslutninger, med psykolog og forfatter Jan Ole Hesselberg.

  11:27
  Vi snakker om beslutninger sammen med psykolog Jan Ole Hesselberg, forfatter av boken "Bedre beslutninger"Ukens episode handler om hvordan de beste tar beslutninger. De kalles faktisk "super forcasters" og tenker på en bestemt måte.Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.
 • Del 3: Ta bedre beslutninger i ledergruppa! med psykolog og forfatter Jan Ole Hesselberg!

  23:32
  Vi snakker om beslutninger sammen med psykolog Jan Ole Hesselberg, forfatter av boken "Bedre beslutninger"Ukens episode handler om gruppebeslutninger, og går ganske konkret til verks for å beskrive den ideelle beslutningsprosessen i en ledergruppe.Programleder: Lucas Weldeghebriel, journalist og gründer i Shifter.