En timme med ...

Share

Philip Jonzon Jarl - Varför man växer som människa av olikheter

Season 3, Ep. 19

I dagens avsnitt träffar jag Philip som är grundare av tinderutmanaren Relate, en dejtingplattform som är baserad på värderingar och bygger på djupare och mer meningsfulla möten stället för att bara swipea höger och vänster baserat på utseende. Mer autentisk, äkta och meningsfull kontakt.


Philip lämnade en sjuårig internationell karriär på HM eftersom han kände en tomhet och saknade mening i det han gjorde efter att ha levt utifrån fokus på karriär och framgång. Frågor började dyka upp så som It this it? Vad finns bortom det här och han kände en viss tomhet. Han upplevde att han måste göra någonting annorlunda och han ville att livet skulle betyda mer och bidra till mer.


Vi går in på Relate och hur den skiljer sig från utbuden som finns idag, vi går in på vad gör en bra relation? Vad är egentligen en bra match? Varför håller inte mer än 70% av alla relationer inte ens ett år och varför är relationer den största källan till lycka?More Episodes

5/13/2022

Annica Rantala - Målet ska inte vara att alltid leverera 100%

Season 3, Ep. 17
I dagens avsnitt träffar jag Annica Rantala som tidigare har arbetat som marknadschef, sortimentschef, creative director på företag så som Röhnisch, Stadium, Åhlens och som idag arbetar som VD på företaget STRONGER.Vi går in på hur hennes resa har sett ut, vad har hon har lärt sig längst med vägen, vilka lärdomar hon har tagit med sig, om att vara lustdriven och vikten av att inte alltid leverera 100%.Vi pratar också om vikten av mod, synk och att lita på varandra i en organisation, om tillväxten med Stronger men också om att ta snabba beslut och gå fort fram.Hon delar med sig av hur företaget kändes som ett helt nytt företag varje kvartal, vart hennes drivkrafter kommer ifrån och vikten av att rikta hennes höga energinivå rätt.Annica delar också med sig av att hon inte drömmer om balans och inte tror att det finns någon balans - hon tror att livet snarare är oblanas. Upp och ned med höga och djupa dalar och att om man kan förhålla sig till det - då mår man bra. Hon tror på att förhålla sig till livet och att förstå vad man kan påverka och inte. Det är ett sätt att inte bli för stressad. Vad gör en bra ledare?En ledare ska plocka fram den äkta och bästa versionen av medarbetarna och göra sina medarbetare modiga. För att detta ska ske måste man känna sig sedd och respekterad.En viktig faktor enligt henne är att målet behöver inte alltid att vara att leverera 100%, du ska inte leverera 100 hela tiden och kommer då att hålla länge. Hitta, var är det good enough.