En timme med ...

Share

Mathilda Lundin - Hur man tar sig ur en våldsam relation

Season 2, Ep. 27

I dagens avsnitt träffar jag Mathilda Lundin som är initiativtagare till stiftelsen Her House Foundation och herown.se som arbetar mot mäns våld mot kvinnor.

I fjol anmäldes nästan 25 000 fall av misshandel mot kvinnor där 80% av dessa är bekanta med förövaren.


Mathilda delar med sig av sin gripande berättelse om hur hon själv levt i en både psykisk och fysiskt våldsam relation, hur hon tog sig ur det och hur hon ser tillbaka på det idag. Vi pratar också om att våga prata om det, om att sprida ordet och att stötta frivilligorganisationerna.


Her House (swish nummer 123 582 25 23) där varje krona gör skillnad.


Detta avsnitt är i samarbete med Pureness som säljer hälsotillbehör online. Jag personligen köper mina d vitaminer, kokosolja, kombucha och mycket mer härifrån!

More Episodes

5/13/2022

Annica Rantala - Målet ska inte vara att alltid leverera 100%

Season 3, Ep. 17
I dagens avsnitt träffar jag Annica Rantala som tidigare har arbetat som marknadschef, sortimentschef, creative director på företag så som Röhnisch, Stadium, Åhlens och som idag arbetar som VD på företaget STRONGER.Vi går in på hur hennes resa har sett ut, vad har hon har lärt sig längst med vägen, vilka lärdomar hon har tagit med sig, om att vara lustdriven och vikten av att inte alltid leverera 100%.Vi pratar också om vikten av mod, synk och att lita på varandra i en organisation, om tillväxten med Stronger men också om att ta snabba beslut och gå fort fram.Hon delar med sig av hur företaget kändes som ett helt nytt företag varje kvartal, vart hennes drivkrafter kommer ifrån och vikten av att rikta hennes höga energinivå rätt.Annica delar också med sig av att hon inte drömmer om balans och inte tror att det finns någon balans - hon tror att livet snarare är oblanas. Upp och ned med höga och djupa dalar och att om man kan förhålla sig till det - då mår man bra. Hon tror på att förhålla sig till livet och att förstå vad man kan påverka och inte. Det är ett sätt att inte bli för stressad. Vad gör en bra ledare?En ledare ska plocka fram den äkta och bästa versionen av medarbetarna och göra sina medarbetare modiga. För att detta ska ske måste man känna sig sedd och respekterad.En viktig faktor enligt henne är att målet behöver inte alltid att vara att leverera 100%, du ska inte leverera 100 hela tiden och kommer då att hålla länge. Hitta, var är det good enough.