En timme med ...

Share

Johanna Andersson - Drömjobbet som VD på Totême

Season 3, Ep. 18

I dagens avsnitt träffar jag Johanna som har sitt absoluta drömjobb som VD på Totême men som tidigare hade en resa som började inom idrotten där hon spelade fotboll i allsvenskan. När hon la fotbollsdrömmarna på hyllan fick hon tipset om att börja plugga på Handelshögskolan i Stockholm vilket hon gjorde fram till att hon hamnade på McKinsey där hon stanna kvar under flera år fram till möjligheten på Totême.


Vi pratar om allsvenskan, om hur hon hamnat där hon är idag, om hon varit strategisk eller lustdriven, om utmaningarna, hennes drivkrafter, om jobbet som VD på Totême så glammigt som man tror och mycket mer.


För henne har det varit viktigt att känna glädje i det hon gör, likheterna mellan lagidrotten är arbetslivet och hur det varit fördelaktigt för henne men också om drömmarna om mode. Vi går också in på vikten av att vara i synk med grundarna, om att man inte måste välja bort karriär för familj, drivkraften om att visa att det går att göra båda och inte vara för hård mot sig själv.More Episodes

5/13/2022

Annica Rantala - Målet ska inte vara att alltid leverera 100%

Season 3, Ep. 17
I dagens avsnitt träffar jag Annica Rantala som tidigare har arbetat som marknadschef, sortimentschef, creative director på företag så som Röhnisch, Stadium, Åhlens och som idag arbetar som VD på företaget STRONGER.Vi går in på hur hennes resa har sett ut, vad har hon har lärt sig längst med vägen, vilka lärdomar hon har tagit med sig, om att vara lustdriven och vikten av att inte alltid leverera 100%.Vi pratar också om vikten av mod, synk och att lita på varandra i en organisation, om tillväxten med Stronger men också om att ta snabba beslut och gå fort fram.Hon delar med sig av hur företaget kändes som ett helt nytt företag varje kvartal, vart hennes drivkrafter kommer ifrån och vikten av att rikta hennes höga energinivå rätt.Annica delar också med sig av att hon inte drömmer om balans och inte tror att det finns någon balans - hon tror att livet snarare är oblanas. Upp och ned med höga och djupa dalar och att om man kan förhålla sig till det - då mår man bra. Hon tror på att förhålla sig till livet och att förstå vad man kan påverka och inte. Det är ett sätt att inte bli för stressad. Vad gör en bra ledare?En ledare ska plocka fram den äkta och bästa versionen av medarbetarna och göra sina medarbetare modiga. För att detta ska ske måste man känna sig sedd och respekterad.En viktig faktor enligt henne är att målet behöver inte alltid att vara att leverera 100%, du ska inte leverera 100 hela tiden och kommer då att hålla länge. Hitta, var är det good enough.