En timme med ...

Share

Hedda Spendrup - Queen of beer

Season 2, Ep. 15

I dagens avsnitt träffar jag Hedda Spendrup som är Sveriges bästa samt yngsta bryggmästare men också restaurangägare av Omaka som öppnade förra året i centrala Stockholm. Hon tillhör fjärde generationen i bryggarfamiljen Spendrup och utbildade sig på bryggerihögskolan VLB i Berlin, år 2018 började hon att arbeta heltid med utvecklingen av den svingoda ölen Omaka.


Det som skiljer Hedda och Omaka från andra ölsorter är framför allt hon utgår från smak före stil och vill öppna upp för att nya konsumeter som inte brukar dricka öl.


Vi pratar om hur hon hamnade i den här branschen, om hon alltid drömt om att brygga öl, och om hur det är att vara ung kvinna i en såpass mansdominerad bransch men också kring självkänsla och hur hennes efternamn påverkat henne.
More Episodes

5/13/2022

Annica Rantala - Målet ska inte vara att alltid leverera 100%

Season 3, Ep. 17
I dagens avsnitt träffar jag Annica Rantala som tidigare har arbetat som marknadschef, sortimentschef, creative director på företag så som Röhnisch, Stadium, Åhlens och som idag arbetar som VD på företaget STRONGER.Vi går in på hur hennes resa har sett ut, vad har hon har lärt sig längst med vägen, vilka lärdomar hon har tagit med sig, om att vara lustdriven och vikten av att inte alltid leverera 100%.Vi pratar också om vikten av mod, synk och att lita på varandra i en organisation, om tillväxten med Stronger men också om att ta snabba beslut och gå fort fram.Hon delar med sig av hur företaget kändes som ett helt nytt företag varje kvartal, vart hennes drivkrafter kommer ifrån och vikten av att rikta hennes höga energinivå rätt.Annica delar också med sig av att hon inte drömmer om balans och inte tror att det finns någon balans - hon tror att livet snarare är oblanas. Upp och ned med höga och djupa dalar och att om man kan förhålla sig till det - då mår man bra. Hon tror på att förhålla sig till livet och att förstå vad man kan påverka och inte. Det är ett sätt att inte bli för stressad. Vad gör en bra ledare?En ledare ska plocka fram den äkta och bästa versionen av medarbetarna och göra sina medarbetare modiga. För att detta ska ske måste man känna sig sedd och respekterad.En viktig faktor enligt henne är att målet behöver inte alltid att vara att leverera 100%, du ska inte leverera 100 hela tiden och kommer då att hålla länge. Hitta, var är det good enough.