Share

cover art for David lär Gustav om utdöda djur

Vuxna män lär sig sitta

David lär Gustav om utdöda djur

Ep. 17

Jahapp. Vad kan egentligen Gustav om mammutar och sabeltandade tigrar? Varför är australiensiska djur överlägsna och vad har Fjällbrynts Messmör med det hela att göra? Det får ni lära er i detta avsnitt av er favoritpodd. Trevlig lyssning!

More episodes

View all episodes

 • Gustav lär David om Ungern (knappt)

  50:57
  Ett USELT förberett avsnitt, men okej samtal. Vi har tappat farten. Du behöver inte lyssna på detta.
 • 28. David lär Gustav om AI

  49:34
  I månadens avsnitt är det David som fått tagit till Wikipedia igen för att lära sig saker, som han i sin tur kan lära Gurkan. Vi pratar om AI, artificiell intelligens. Vad är AI, vad gör AI och ska vi vara rädda för AI?
 • 27. Gustav lär David att överlever IVA

  01:08:55
  Gustav höll på att trilla av pinn när han drog på sig en jävla sjukdomscocktail helt oannonserat. I detta avsnitt berättar Gustav hur han upplevde dagarna på intensivvårdsavdelningen, med rör in i pillefjonken, konstant dropp och ett jäkla snussug.
 • 26. Gustav lär David om Eurovision

  58:38
  Mellosäsongen är igång och Gustav tar årstiden i akt och känner sig tvungen att dela sitt intresse med David. Vi agerar internationell jury två gånger om och utser 1969 års vinnare. Bara en sån sak!
 • 25. David lär Gustav om svenska uppfinningar

  58:56
  I månadens avsnitt (en dag sen publicering förlåt dåå!) pratar vi om svenska uppfinningar och varför Sverige är så bra på att hitta på ting. Det bjuds på listor och frågesporter i plural.
 • 24. Gustav lär David om spöken

  53:03
  Inspelat på Halloween, släppt lagom till allahelgona. Klart som korvspad det ska handla om SPÖKEN! Gustav, den aningens mer spirituella och David, den extremt icke-spirituella, sätter sig ner i en knapp timme, där Gustav får orera fritt om spöken och spökhistorier. I slutet delar Gustav en stark berättelse från hans liv som aldrig någonsin hörts förut.
 • 23. David lär Gustav om mästerskapslåtar

  01:04:32
  I detta svägiga avsnitt lyssnas det på musik. Hoppas inte dom tar ned avsnittet pga rättigheter... Det kan inte vara rättighetsbrott med så svajig ljudkvalitet? Eller? Hursom. Avsnittet handlar om fotbollsmästerskapslåtar på herrsidan. EM och VM speciellt, inte Copa America eller det luddiga Oceanien-Asien-mästerskapet. Trevlig lyssning!
 • 22. David lär Gustav om Belgien

  01:03:01
  Från en solig balkong i Växjö ger vi er ett avsnitt om geografins fantastiska värld. I detta avsnitt pratar vi om ett land i norra Europa som lämnar mycket att önska. Men låt oss inte föregå händelserna utan låt oss fokusera på det som komma skall. Vi presenterar: Belgien!
 • 21. Gustav lär David om barnafödsel genom kejsarsnitt

  01:05:28
  Frank har fötts. Alltså gamla Frank är ju redan född. Men nu är nya Frank född. Den Frank. Sonen. Ja han heter så. Gustav, alltså Franks, son. Frank. Vi pratar uteslutande om hur det gick till och om hur känslorna är.