Share

cover art for Valet och techagendan med Christina Ramm-Ericsson

TechSverige Podcast

Valet och techagendan med Christina Ramm-Ericsson

Season 2, Ep. 17

Vi hör TechSveriges näringspolitiska chef Christina Ramm-Ericson berätta om hennes intryck av valrörelsen 2022 och hur rapporten En techagenda för Sverige ska stärka landet som en världsledande technation. I avsnittet hör vi även TechSveriges styrelseordförande Per Wallentin och förbundsdirektör Åsa Zetterberg liksom Jenny Lindqvist, chef för Norden och Centraleuropa på Ericsson. Vi får även lyssna till representanter för Liberalernas, Moderaternas, Miljöpartiets och Centerns ungdomsförbund i en inspelning från Almedalen.

More episodes

View all episodes

 • 8. Camilla Frankelius och Einar Humlin om den svenska modellen

  25:52
  Vi fortsätter på temat den svenska modellen och kollektivavtal i TechSveriges podcast. Einar Humlin, förhandlingschef på TechSverige, och Camilla Frankelius, förhandlingschef hos Sveriges Ingenjörer pratar bland annat om vad den svenska modellen betytt för Sverige och hur den kan vara en del i arbetet för Sverige som en ledande technation.
 • 7. Den svenska modellen

  48:11
  Techbranschen omfattas i stor utsträckning av kollektivavtal och är en del av den svenska modellen. Med anledning av den senaste tidens debatt om kollektivavtal sammanstrålade de båda förhandlingscheferna från Unionen respektive TechSverige, Martin Wästfelt och Einar Humlin. Lyssna till ett samtal om den svenska modellen med kollektivavtal, reflektioner kring aktuella händelser och hur framtiden ser ut för techbranschen.
 • 6. Einar Humlin sammanfattar avtalsrörelsen 2023

  15:31
  TechSveriges förhandlingschef Einar Humlin knyter ihop säcken efter några intensiva månader och ger sin syn på avtalsförhandlingarna och de nya kollektivavtalen för IT- och telekombranschen.
 • 5. Bino Catasús om nyckeltal och jämställdhetsindex

  21:02
  Varför är jämställdhet bra för affären? Och vad är skillnaden på rapport och en mätning? Det är några av frågorna som Bino Catasús, professor i företagsekonomi och en av medgrundarna till Nyckeltalsinstitutet, svarar på i det här avsnittet av TechSveriges podcast. Professor Catasús berättar bland annat om hur Jämix, Nyckeltasinstitutets jämställdhetsindex, kom till och vad som krävs för att nyckeltal ska bli ett effektivt verktyg i arbetet för en mer jämställd techbransch. Dessutom delar han ut ett gott råd till alla HR-chefer.
 • 4. Arbetsrättsjuristerna Lisa Eriksson och Maja Khailat Holmberg

  19:21
  I det här avsnittet handlar det om tvister, förhandlingar, avtalsrörelse och juridik i techsektorn. TechSveriges arbetsrättsjurister Lisa Eriksson och Maja Khailat Holmberg berättar om den dagliga arbetsgivarservicens utmaningar och uppsidor.
 • 3. Einar Humlin och Irene Wennemo om avtalsrörelsen 2023

  35:41
  Hur ser Medlingsinstitutets generaldirektör Irene Wennemo på TechSveriges förändringsagenda? Hur ska den svenska modellen leva vidare? Och vad skulle hon välja för strategi om hon var Einar Humlin och var förhandlingschef på TechSverige? Liksom i de två tidigare avsnitten ägnar vi oss åt avtalsrörelsen i årets tredje episod av TechSverige-podden.
 • 2. Om avtalsrörelsen med Einar Humlin och Camilla Frankelius

  25:39
  Hur ser Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius på Einar Humlins och TechSveriges agenda för förändring av löneavtal, processer och villkor?Vad kännetecknar en bra förhandling?Hur ser avtalen för techsektorn ut om några år?Dessa, och flera andra frågor, ställs i TechSverige-poddens andra avsnitt för året med fokus på avtalsrörelsen.
 • 1. Om avtalsrörelsen med Einar Humlin och Martin Wästfelt

  41:33
  Hur är känslan att sitta i en avtalsförhandling? Vad blir den största utmaningen 2023 och hur ser framtidens kollektivavtal ut för techbranschen? Om det och mycket mer diskuterar Einar Humlin, förhandlingschef på TechSverige, tillsammans med Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt i TechSveriges första poddavsnitt för året.
 • 19. Digital spetskompetens med Josef Lannemyr och Jonas Öhlin

  17:56
  Den 31 oktober i år, 2022, slutredovisades Tillväxtverket och Universitetskanslersämbetets regeringsuppdrag Digital Spetskompetens, ett uppdrag som gick ut på att analysera och föreslå hur kompetensförsörjningen av digital spetskompetens kan utvecklas både kort- och långsiktigt. I det här avsnittet av TechSveriges podcast Vitecherupp berättar uppdragets projektledare, Josef Lannemyr och Jonas Öhlin, om arbetet och vad som händer nu när rapporten är inlämnad.