Vintersportpodden

Share

Lars "Lord" Nelson - Stafetthjälten som gick sin egen väg

Season 1, Ep. 93

I detta avsnitt pratar jag med Lars "Lord" Nelson. Smeknamnet Lord fick han efter sin enorma förstasträcka på OS i Sotji 2014 då herrarna tog guld. Lars tappade skidan men lyckades ändå växla i topp. Lars är en intressant man som lade skidorna på hyllan tidigt, dock åker han fortfarande mycket skidor på motionsnivå. Han driver idag ett eget företag där han kan nyttja sitt stora intresse programmering med sina kunskaper och kontakter inom skidåkningen och idrotten. Lars berättar att han haft intresse för programmering lång tid och är något av en uppfinnarjocke. När lagkamraterna analyserade teknik på kvällarna satt Lars och programmerade träningsdagböcker, väderstationer mm.


Avsnittet handlar en hel del om att klara övergången från att vara elitidrottare till ett mer normalt liv och arbete. För många elitidrottare kan det bli tomt efter karriären samt att man förlorar sin identitet vilket kan vara jobbigt. Lars berättar om sin utbildning under karriären och drivet och entreprenörskapet efter karriären.


Lars ger också sin syn på det aktuella ämnet kring landslaget och den modell man har idag samt de avhopp som skett. Tycker det blev en intressant diskussion.


Mycket bra avsnitt med en ödmjuk entreprenör som jobbar för bättre digitala möjligheter.


Stort tack Lars för det härliga avsnittet och stort lycka till med dina utmaningar i framtiden.

More Episodes

9/16/2022

Josef Boumedienne - Chefsscout i NHL och Ass General Manager Tre Kronor

Season 1, Ep. 102
I detta avsnitt snackade jag med före detta hockeystjärnan och numera, Chefsscouten, ass. general manager för Tre Kronor samt ungdomstränaren i Blue jackets, Josef Boumedienne. Josef har många strängar på sin lya, jag fick uppfattningen under vårt samtal att han trivs med det och att han verkligen brinner för ishockey.Han berättade såklart om sin hockeyresa och varför det blev 7 st länder han spelade i. Han berättar också varför han valde att spela för Tre Kronor istället för de Finska Lejonen. Han kunde välja då han har dubbla medborgarskap.Josef gav en bra bild hur en NHL förening jobbar med att scouta spelare för att säkerställa att laget är slagkraftigt i framtiden. Det är ett jobb som kräver stort hockeykunnande och att man gillar att resa runt i världen. Detta har Josef gjort sedan han avslutade sin karriär.Han berättade vidare om uppdraget som assisterande general Manager för Tre Kronor. Han ser fram mot uppdraget och motivera NHL spelarna att representera Tre Kronor i VM, OS etc.En intressant ämne var när Josef berättade om hur han och Nils Ekman var en del i att rädda Brynäs från att bli nerflyttade till Hockeyallsvanskan. Han gav en bild att det är skillnad att leda ett lag under en hel säsong jmf med att få in och coacha ett lag under en matchserie om 7 st matcher. Han berättar om vad de fokuserade på för att få ut allt ur sina spelare.Inte nog med alla uppdrag på elitnivå, Josef är också tränare för U13 i Ohio Blue Jackets. Han berättade hur ungdomshockeyn fungerar i USA jmf med Sverige vilket var intressant.Josef är en härlig kille som är otroligt passionerad och ger raka svar på de frågor jag ställer. Mycket roligt och trevligt samtal.Stort Tack Josef för att du var gäst i Vintersportpodden och att du delade med dig av dina erfarenheter och din kunskap. Stort lycka till med dina uppdrag i framtiden!
9/2/2022

Ville Bylin - Jubileumsavsnitt om idrott och livet i stort

Season 1, Ep. 100
Deta avsnitt är Vintersportpoddens 100:e avsnitt och därmed Jubileum! Jag, Ville Bylin som är grundare av Vintersportpodden är mycket stolt över poddens resa och glad för att jag klev utanför trygghetszonen och startade Vintersportpodden. Jag gjorde det som en gäst i podden, Stig Wiklund, har som mantra, "Bli bekväm med det obekväma". Det har jag verkligen anammat.Jag valde att ha det 100:e avsnittet med mig själv som gäst och Vintersportpoddens första gäst, min nära vän, mentala coachen, läraren, föredetta alpina tränaren och framförallt den kloka och sunda människan Mikael Junglind som avsnittsankare och intervjuare. Vi vände helt enkelt på rollerna och det var extra roligt att Mikael var den som var ankare då han var den jag hade som gäst nummer 1. Vi pratar om min uppväxt, min syn på idrott, min karriär och livet efter karriären. Jag ger min syn på vad jag kunnat göra annorlunda och min utmaning med prestationsångest samt mycket mer. Jag måste säga att det var både roligt att bli intervjuad men också lärorikt inför framtida poddar att få erfarenheten att veta hur den som intervjuas känner.Jag vill så klart tacka alla gäster i Vintersportpodden, ni som lyssnar och poddens samarbetspartners. Utan er hade det inte blivit 100 avsnitt och jag hade inte fått möjligheten till den härliga resa jag varit med om och att jag utmanat mig själv.Stort Tack Mikael som intervjuade mig!