Vintersportpodden

Share

Alvar Myhlback - Superlöftet

Season 1, Ep. 86

I detta avsnitt pratar jag med superlöftet och Svensk längdskidåknings framtidsnamn, Alvar Myhlback. Alvar går fortfarande i nionde klass och är född 2006. Jag är mycket imponerad av hur klok han är och vilket moget resonemang han har.


Alvar är nummer ett i världen bland de i hans ålder och han har visat att han håller hög nivå bland de äldre åkarna i Sverige också. Vi pratade om utmaningen att vara så duktig i tidig ålder och energi att fortsätta utvecklas. Alvar har mycket bra inställning och han är väl medveten om att det krävs hårt arbete för att komma dit han vill och att man inte kan leva på gamla meriter. Han han redan nu bra förståelse för träning och lägger i stort sett upp sin träning på egen hand med ett visst stöd från ett antal personer. Han ser en tydlig plan hur träningen ska stegras och utvecklas för att nå dit han vill.


Alvar jämförs många gånger med stora namn som Petter Northug, Gunde Svan, Thomas Wassberg mfl. vilket han ser som roligt. Han känner ingen press utifrån att han ska uppfylla något, han åker och utvecklas för sin egen skull vilket jag är glad för. Alvar tränar väldigt mycket för att vara så ung vilket inte är något som tynger honom, ser det bara som roligt.


Jag tycker vi hade ett mycket härligt samtal och jag tror och hoppas att vi kommer både se och höra mycket från Alvar Myhlback i framtiden.


Jag tackar Alvar för att han var med i Vintersportpodden och att han delade med sig av den färska nyheten att han från och med säsongen 2022-2023 kommer vara en del av Team Lager 157. Det är också mycket imponerande att som 16 åring ge sig på långloppen i konkurrens med seniorer. Ska bli mycket roligt att följa hans framfart!More Episodes

8/4/2022

Stefan Klockare - Tre Kronor, ärofyllt uppdrag

Season 1, Ep. 96
I detta samtal samtalar jag med Stefan Klockare. Stefan har en lång och framgångsrik hockeykarriär som aktiv med spel i fina och traditionella föreningar som Brynäs IF, Timrå IK och Skellefteå AIK. Han har vunnit SM Guld med Brynäs, han har spelat upp både Timrå IK och Skellefteå AIK i Elitserien (Nuvarande SHL). Han avslutade sin karriär i Skellefteå vilket han berättar om samt valet att spela allsvensk hockey framför Elitserien. Han berättar vidare om varför han hoppade på yrket hockeytränare och just Skellefteå AIK där han varit verksam i över 20 år. Han har varit del av en mycket framgångsrik resa med Skellefteå AIK. Från att vara ett allsvenskt lag till att vara ett av Sveriges ledande lag under så många år. Det visar att han dels är en kompetent tränare men också hans förmåga att anpassa sitt ledarskap då han jobbat med många olika spelare och ledare under alla dessa år. Inför säsongen 2022 valde Stefan att flytta till Örebro för att testa något nytt, när Sam Hallam ringde och fråga om Stefan hade intresse att vara en del av ledarstaben i Tre Kronor kunde han inte tacka nej. Det är verkligen ett ärofyllt uppdrag.Stefan berättar om synen på uppdraget som assisterande förbundskapten för Tre Kronor, vi pratar om NHL spelare i Tre Kronor samt hur de kommer jobba närmsta tiden för att förbereda sig inför kommande säsong.Jag tog chansen att prata ledarskap med Stefan då han har lång gedigen erfarenhet från ledarskap, intressant diskussion.Jag tycker detta var ett mycket intressant samtal som jag rekommenderar er att lyssna på då Stefan ger svar på många intressanta frågor. Han är verkligen öppen och ärlig i sina svar.Vintersportpodden tackar Stefan för att han var gäst i podden och delade med sig av sin erfarenhet och tankar framåt. Jag önskar honom all lycka med kommande uppdrag!
7/21/2022

Rickard Hugg - Hockeyresan mot toppen

Season 1, Ep. 94
I detta avsnitt pratar jag med hockeyproffset i Skellefteå AIK, Rickard Hugg. Rickard är född och uppväxt i Hudiksvall. Han berättar om sin hockeyresa som började på allvar redan som 14-åring då han flyttade till Mora för att ta nästa steg i utvecklingen. Han har en intressant resa från Hudik via Mora, Leksand, Canadensisk juniorhockey och numera en av de spelare som Skellefteå AIK bygger sitt spel kring. Han berättar om åren i Canada och vilken betydelse det hade för hans utveckling. Han har haft en mycket fin utveckling de senaste tre säsongerna i Skellefteå AIK och jobbar stenhårt för att ta nästa steg i karriären som så klart är en plats i Tre kronor och NHL.Rickard har haft en tydlig plan för utveckling och är medveten om vad han ska förbättra för att ta nästa steg. Han är uppväxt med att hårt arbete lönar sig och jag är övertygad att hans resa kommer fortsätta mot hans stora dröm, NHL och Tre kronor. Rickard är målinriktad och vet vad som krävs för att nå sina mål!Det är en mycket ödmjuk och härlig kille jag träffade i hans nyinköpta hus i Skellefteå mitt under förberedelserna inför kommande säsong. Rickard ligger just nu i hård fysträning i väntan på att kliva på is i början av augusti.Det var mycket roligt att träffa Rickard som såg ljust på framtiden. Stort tack för att du var med i Vintersportpodden och att du delade med dig av din härliga resa.