Share

Eli Kari lurer på

Eli Kari Gjengedal er mer enn normalt nysgjerrig. I disse podcastene prater hun med gjester som gir henne svar på alt hun lurer på.


Latest episode

 • 10. #10: Eli Kari lurer på Haakon Vatle

  50:53
  Haakon Vatle er sjef for Statsraad Lehmkuhl. Seilskipet er bygget om til et flytende universitet og på jordomsegling i regi av FN - One Ocean Expedition Haakon har gått gradene fra matros til direktør, og forteller om livet om bord. 

More episodes

View all episodes

 • 9. #9: Eli Kari lurer på Signy Fardal

  38:01
  Fra raddis-journalist til jobb i Dagbladet, DN og så motebladet Elle, og nå informasjonssjef i miljøstiftelsen Bellona. Eli Kari Gjengedal prater med Signy Fardal om den mentale heisaturen.
 • 8. #8: Eli Kari lurer på koronaviruset - Kan mutasjonene ødelegge virkningen av vaksinen?

  45:49
  Det er gått et halvt år siden Eli Kari Gjengedal pratet med professor Nina Langeland og 1. amanuensis Bjørn Blomberg sist. Begge er forskere og overleger i infeksjonssykdommer ved UiB og Haukeland Universitetssykehus. Vi er godt i gang med vaksineringen, men hvordan er det. Kan vi risikere at nye mutasjoner gjør at vaksinene ikke virker lenger? Og har de to fortsatt den samme holdningen til bruk av munnbind som for et år siden?
 • 7. #7: Eli Kari lurer på religion

  54:09
  Når Eli Kari vil finne ut av religion er Thor Brekkeflat den beste å prate med. Thor er en både kjent, og utradisjonell prest. På 1990-tallet var han TV 2 -reporter, så ble han gateprest, og nå er Thor sogneprest i Slettebakken kirke. Byens styggeste, eller peneste kirke.
 • 6. #6: Eli Kari lurer på koronaviruset - Hvorfor vil ikke flere ta vaksinen?

  48:07
  Etter en sommer uten mye smitte, peker kurven igjen feil vei - oppover. Hvem er flnkest til å holde smittevernreglene, de unge eller de eldre. Og når kommer egentlig vaksinen, og kommer folk til ta den? Eli Kari Gjengedal har igjen tatt turen til Haukeland for å prate med professor Nina Langeland og 1. amanuensis Bjørn Blomberg. Begge er forskere og overleger i infeksjonssykdommer ved UiB og Haukeland Universitetssykehus.
 • 5. #5: Eli Kari lurer på hva som skal til for å lære seg å spille gitar

  51:32
  Da hun gikk i åttende "lånte" Eli Kari Gjengedal en gitar av broren sin. Den har hun enda, men kan fortsatt ikke spille på den. Det vil hun gjøre noe med nå - og har invitert Bjørn Ivar Rusten og Kjell Østerbø i duoen "Fotefar", til en prat.Vil du se praten på Youtube? Videoen finner du her: https://youtu.be/BS-s8qF6wW0
 • 4. #4: Eli Kari lurer på koronaviruset - Hvorfor er vi så engstelige?

  35:50
  I løpet av bare noen uker vinteren 2020, spredte et nytt koronavirus seg fra Wuhan i Kina og til hele kloden. Det som startet som en epidemi har kastet verden ut i en økonomisk og sosial krise vi ikke har opplevd siden krigen. Folk er redde både for helsen sin og for jobbene sine. Eli Kari Gjengedal sitter på hjemmekontoret sitt, og snakker via nettet om angsten hun opplever, med professor Nina Langeland og 1. amanuensis Bjørn Blomberg. Begge er forskere og overleger i infeksjonssykdommer ved UiB og Haukeland Universitetssykehus.