Villmarksliv

Share

Børge Ousland - Norske eventyrere

Season 2022, Ep. 21

Blodslit mot Nordpolen i mørket og sprengkulde 

Børge Ousland er verdens største nålevende polarfarer. Men alene mot Nordpolen, i stummende mørke og sprengkulde måtte han først og fremst overvinne sin egen frykt.  

 

Den tidligere Nordsjødykkeren og marinejegeren Børge Ousland er ikke ukjent med å danse med døden, men samtidig holde seg på rett side av den tynne streken. Men under ekspedisjonen til Nordpolen i 1994, alene og uten etterforsyning, måtte han jobbe metodisk med sin egen frykt og motivasjon. -Hver kveld satte jeg meg ned og skrev opp positive og negative ting med ekspedisjonen, og etter noen dager hadde jeg klart å flytte fokus og endret min egen innstilling til turen og de nådeløse omgivelsene, forteller Børge Ousland i podcasten Villmarksliv sin satsing «Norske eventyrere».  

Her forteller han også om turen i fotsporene til Fridtjof Nansen og Hjalmar Johansen til Frans Josefs land, turen på ski over Grønland, opplevelser og verdifulle erfaringer fra tiden som nordsjødykker, og ikke minst; hva det er som driver han til grensesprengende turer i Arktis, Antarktis og over verdenes største breer?    

Møt Børge Ousland i podkasten Villmarksliv 


Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.


Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


More Episodes