Share

cover art for 28. Självkänsla i mammarollen-snacket

Vill du prata om det?

28. Självkänsla i mammarollen-snacket

Season 2

Märk kalendern, idag var en dag som inte startade bra (för Sophia). En dag som visste var den satt så att säga, som började med ett missöde under en redan krånglig period där mamma-självförtroendet sviker, 3-åringen är trotsig och så en 8-månaders gravidmage på det. *Pust!* Vi vill prata om det här att visa känslor inför sina barn, om hur man gör när man bråkar som par inför sina barn, och om uppfostrings-goals och mycket mycket annat. Välkomna!!

More episodes

View all episodes

 • God Jul!!

  05:07
  I veckans 'Vill du prata om det' sitter Ellinor ensam vid rodret och styr - både i podden och på hemmaplan. Inget ordinarie avsnitt denna vecka, kära lyssnare - men en uppdatering och en julhälsning ska ni få. Tack alla som följt oss den här säsongen, God Jul!!
 • 30. Andra barnet-snacket

  35:28
  Innan vi går in i fullt jul-mode och säsongsavslutning, utgår vi den här veckan från ett brännande hett personligt ämne för oss båda, nämligen första tiden som mamma - och i synnerhet för det andra barnet. För Fia närmar sig den rollen med stormsteg och Ellinor har ju varit där ett tag, så vad kan vi lära oss av varandra, kvinna till kvinna? Ni är självklart alla välkomna in i samtalet om ni också vill prata om det!
 • 29. Att komma ikapp-snacket

  33:23
  Välkommen till en reality check där Fia äntligen kommer ikapp sin förlossning, och förstår hur nära i tiden den faktiskt börjar befinna sig. Dessförinnan ropar vi "triggervarning", eftersom det som ligger längst fram i vårt sinne just nu är spyor, och ni kommer få höra oss prata om det. Välkomna!!
 • 27. Husdjurssnacket

  45:16
  Hallå! Hur är det? Trevligt att du ville komma förbi! I veckans avsnitt checkar vi dagsstatus på Ellinors amning och Fias graviditet, "another week - another chance to be amazing" som de säger. Vidare går vi in på vårt förhållande till husdjur, generellt och personligen. Herregud vad mycket de ger oss, och vårt perspektiv på livet och döden. Vi älskar dem och vi älskar er, Vill ni vara med och prata om det? Nu kör vi.
 • 26. Kroppens förändring - internets reaktion

  47:26
  I veckans avsnitt tar vi återigen avstamp i en av era kloka lyssnarfrågor (gud, vad vi älskar era kloka och engagerade funderingar!!), och för ett samtal om kroppens förändring efter graviditet och annat som sätter sina spår på den. Vi tar även in våra erfarenheter av att vara mammor såklart - ibland känns det som att vi har en riktig mammapodd:D Men misströsta inte, vi är framför allt unga, stolta kvinnor som ser fram emot att dela ännu en timme med er. Välkomna!
 • 25. Breakup-snacket

  49:14
  I veckans avsnitt tar vår kära Fia sats och berättar om sitt livs stora breakup, det som inträffade strax innan henne och hennes dåvarande partners planerade giftermål. Det blir ett känslomässigt avsnitt som ni säkert kan gissa, men också ett fyllt av hopp och om att hitta tillbaka till sin självkänsla och självrespekt efter ett trauma. Hoppas ni vill lyssna!
 • 24. Vardagsekonomi-snacket

  45:33
  Det är höstlov! En hela vecka som ska överlevas i sällskap av våra mysigaste och samtidigt kanske mest krävande individer i samhället: barnen. Vad gör man med små barn i regn- och ruskvädrets Sverige? Vi tar oss an detta, hushållsekonomin, svårigheterna att referera till människor som "alla", eftersom skillnaden mellan två personer alltid är oändligt stor. Dessutom kikar vi in på Fias graviditet såklart, och ger er alla detaljer på det planet. Välkomna!!
 • 23. Amningssnacket

  44:31
  Den här veckan kör vi en reality check på hur vi känner kring amning, hur det går för Elli & Novali i deras unga amningsrelation, tidigare erfarenheter osv. Ett aktuellt ämne för varje gravid eller nybliven mamma är ju förstås sömn, men hur gör man när sömnen vägrar samspela med en snarkande partner? Om detta, samsovning, pekpinnar i kommentarsfältet och en rad saker till handlar veckans avsnitt. Hjärtligt välkomna!