Share

Værfast

Det du trenger å vite om vær og klima


Latest episode

 • 10. Kriminelt godt vær

  37:07
  Hvordan er det å skrive om vær? Hva er det beste "politiværet"? Og hva er det med sjangeren Nordic Noir?Værfast har tatt en prat med en av nordens fremste krimforfattere, Jørn Lier Horst.Årets sommerlytt avslutter også sesong 2 av værfast. Vi er tilbake med sesong 3 til høsten.God sommer!

More episodes

View all episodes

 • 9. Padlevær langs Norskekysten

  35:47
  Daniel Salbu la ut på padletur langs Norskekysten 22. mai og bare noen dager ut i padleturen ble han værfast. I forkant hadde han mange tanker om vær og vind, og det å være på tur. Og det kan du høre i denne episoden av værfast med Meteorologisk institutt.
 • 7. Gislefoss & Gislefoss

  43:10
  Ny sesong og ny episode av Værfast med Meteorologisk institutt.Og hva er vel ikke en bedre start, enn å ta en prat med selveste og selveste. Gislefoss. Hva liker Kristen Gislefoss å gjøre om vinteren? Og hvor har Kristian Gislefoss vært værfast? Et av de spørsmålene får du svar på i ny episode av værfast med Meteorologisk institutt.
 • 6. Styrtregn, klimatilpasning & Sveinung Rotevatn

  38:41
  Hva er egentlig styrtregn, og blir det mer og mer av det? Hvordan skal vi i så fall bygge for framtida? Hva blir gjort i det hele tatt gjort for å forberede samfunnet vårt på klimaendringene? Og har vi i Norge egentlig noe å klage over? I sesongens siste episode får vi besøk av sjefen vår, klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, og sammen med klimaforsker Anita Verpe Dyrrdal snakker han om klimatilpasning, klimaendringer og en klissvåt sykkeltur langs Rhinen. NB: Vi gjør oppmerksom på at episoden ble spilt inn før flommene i Europa og Kina, og før ulykken i Hareid.Værfast kommer tilbake med ny sesong i høst!Denne episoden er produsert av Therese Norum og Hanna Nordlien Berg, med bidrag fra Anita Verpe Dyrrdal. 
 • 5. Språk og Sylfest Lomheim

  37:05
  Hvordan uttales Fedje? Og hva med Lom? Og hvorfor snakker meteorologene så mye om "pent vær"? Vi får besøk av språkviter og tidligere direktør i Språkrådet, Sylfest Lomheim! Sammen med statsmeteorolog Bente Wahl dissekerer han språket i værmeldingen. For blir værmeldingen forstått? Og hva er det som gjør at språk engasjerer så sterkt?Episoden er produsert av Therese Norum og Hanna Nordlien Berg. Programleder er Hanna Nordlien Berg
 • 4. Klimaforskning & Anja Bakken Riise

  35:56
  Hva er forskjellen mellom vær og klima? Og hva jobber egentlig en klimaforsker med? Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender, møter klimaforsker Anita Verpe Dyrrdal til en samtale om klimaforskning og klimaformidling. For hvordan er det å drive med klimaformidling når været jobber mot deg? Hva ønsker Anja seg av klimaforsker-standen? Og er det lov å le når man snakker om klimaendringer? Alt dette, og mere til, får du svaret på i Værfast sin første klimaepisode! Episoden er produsert av Hanna Nordlien Berg og Therese Norum, med bidrag fra Anita Verpe Dyrrdal.