Share

cover art for Bente Hafslund-Rysstad har funnet et hull i det norske markedet på en halv milliard kroner i året

Gründerpraten

Bente Hafslund-Rysstad har funnet et hull i det norske markedet på en halv milliard kroner i året

Ep. 88

Bente Hafslund-Rysstad har jobbet 25 år i frisørbransjen. I femten av dem har hun kurset norske frisører, lærlinger og elever via L’Oreal Profresjonell. Og hun har sett at de som farger håret hjemme ofte får hårkrise og må til frisøren for å rydde opp. Markedet for hjemmehårfarge i Norge er på en halv milliard kroner i året. Nå har gründeren utviklet en profesjonell hårfarge til hjemmebruk og lansert en digital plattform som skal rulles videre ut i Skandinavia.

More episodes

View all episodes

 • Lege og gründer Ida Susanna Fattah skreddersyr fremtidens helsevesen

  18:55
  Ida Susanna Fattah (33) er lege, har sittet i styret i Dr. Dropin i mange år, tidligere universitetslektor i samfunnsmedisin og er blitt gründer. Og for henne haster det. Det handler om å gjøre drastiske endringer til det bedre i helsesektoren. – Jeg har en diagnose som har preget meg hele livet, sier Fattah. I denne episoden av Gründerpraten forteller hun om MedLytics rolle i en, for mange, ukjent side av norsk helsevesen.
 • GET-Academy kan levere et ubegrenset antall ansatte som kan koding og programmering

  15:31
  GET-Academy er en sosial entreprenør og en helt spesiell skole med bare to fag. Skolen startet i 2017 og lærer bort nøkkelkompetanse og koding/programmering. Den består av tre moduler, hvor elevene/NAV betaler det første halve året. Det neste året betales av bedrifter. – 90 prosent av de som har gått hos oss har fått jobb etterpå, sier gründer Terje Kolderup
 • Triksene for å få salg igjen og igjen med salgscoach Ole-Arvid Liodden

  31:17
  Liodden har 35 års erfaring som selger, og han har gått i alle fellene en selger kan gå i. Men han har også dokumenterbar effekt på hva som faktisk fungerer. I denne episoden av Gründerpraten kommer han med konkrete tips om hvordan du skal få fart på salget, som for eksempel at ditt viktigste virkemiddel er å bli kjempegod på å stille spørsmål. Han er like klar på hva som absolutt ikke fungerer i en salgssamtale.
 • Norges første snusprodusent om hvordan lage snus selv | Eirik Volent

  23:40
  Det blir produsert premium snus på Byneset i Trondheim. Snusbonden var den første som fikk bevilling fra Helsedirektoratet og driver snusproduksjon i stor skala. – Det går også an å produsere snus selv. Det starter med et frø, og de kan for eksempel kjøpes gjennom oss, sier Eirik Violent og forteller gladelig om da en gjeng fra Swedish Match plukket tobakksplanter i åkeren i Trøndelag. – Folk er så engasjert og heier på oss.
 • 89. Investeringsplattformen som minner om Instagram med Christine Kvaalen

  19:20
  Madeleine Bjørnestad Røed og medgründer Christine Kvaalen har en investeringsplattform som minner om Instagram. Forretningsideen er at det skal være enklere, morsommere og mer lærerikt å investere i fond. – Du kan for eksempel investere i motefond som har blant annet Gucci, Zara og LVMH, miljøfond, sportsfond eller mat- og drikkefond, sier Kvaalen. Stack-plattformen er en sosial arena hvor du kan følge ulike forvaltere, venner og de som for eksempel har positiv utvikling i sine porteføljer.
 • 87. Jomjom-gründer Ole Hustad har 22 tonn hundefôr på et lager utenfor Oslo han ikke aner hvordan han får solgt

  13:56
  Ole Hustad har bakgrunn fra reklamebransjen. Så fikk han plutselig lyst til å teste ut eget produkt og merkevare i praksis. Resultatet ble at han har produsert 22 tonn med kvalitetsfôr til hund, en blanding av laks og kylling, under merkenavnet Jomjom. Det er første gang Felleskjøpet har produsert for andre enn dem selv. – Når du starter et prosjekt som dette, er du ganske tjukk i hue
 • 86. Per Harald Borgen lærte seg å kode på 4 måneder. Nå har han gitt samme muligheten til 800K+ andre

  18:55
  Per Harald Borgen har tidligere gründet ebok-forlaget Propell. Etter noen år måtte han melde oppbud. Sett i retrospekt var en av årsakene til tom kasse at gründeren manglet lidenskap. Etter fire måneder på en kode-bootcamp i England fikk han jobbtilbud slengt etter seg og ble lokket med skyhøy startlønn. Sammen med Sindre Osen Aarsæther har han gründet Scrimba, et interaktivt kodekurs på nett som har tatt brukerne med storm.
 • 85. Jonas Klafstad: – Jeg trengte noen som har penger, så jeg spurte Petter Stordalen

  17:20
  Jonas Klafstad har startet mye rart. Det begynte med en youtube-kanal hvor han skulle avsløre magiske triks og skape business av det. Men det var da den grafiske designeren drev eget selskap og skulle føre timelister, forretningsideen dukket opp. Han solgte alt fra sjelen sin til lovnader om hvor bra det skulle bli, men det gikk utover den psykiske helsen til unggutten. – Jeg trengte noen som hadde mye penger eller mange kunder, så jeg tok kontakt med Petter Stordalen og andre investorer, sier Klafstad, som nå har fått en storfisk på eiersiden. Neste stopp for Busy by 24SevenOffice er Sverige, Danmark og USA.