Share

cover art for 68. Elitbergslöparna Lina och Sanna

Vegopodden

68. Elitbergslöparna Lina och Sanna

Season 4, Ep. 12

Jag träffar Lina och Sanna El Kott Helander som är aktuella med sin kokbok Ät färg, spring berg. De är elitbergslöpare och tävlar i skyrunning men även skidalpinism också Adventure Racing. Vi pratar träning, utmaningar, motgångar, äta växtbaserat och annat peppande.


More episodes

View all episodes

 • 74. 73. Så fikar du rättvist och förbättrar både odlare och anställdas arbetsvillkor

  51:36
  Jag träffar Faitrade Sveriges generalsekreterare Hewan Temesgen. Vi pratar om Fairtrades arbete med att förbättra odlare och anställdas arbetsvillkor och garantera en tryggare försörjning.Vi pratar även om den mörka baksidan på varor som vi svenskar konsumerar så gott som varje dag. Bananer, kaffe, te och kakao.
 • 73. 73. Varför äter vi vissa djur men inte andra?

  54:25
  Jag träffar aktivisten Martin Smedjeback som jobbar hel tid för djuren. Han förespråkar ickevåldsmetoder, räddar djur från bland annat slakterier och föreläser om varför vi väljer att äta vissa djur men inte andra.
 • 16. 72. Svenskt protein, spannmål och alger - framtidens mat!

  45:17
  Jag träffar Malin Lind som är Sales manager på nystartade Aloba foods. Vi pratar om Alobas satsning på nordiska råvaror, svenska proteinkällor som ärta istället för soja och algernas unika egenskaper. Vi pratar även om att göra det enkelt för konsumenteten att göra bra val utan att lägga ansvaret på dem och att Aloba foods drömmer om en framtid där vegansk mat är lika självklart till vardag som till fest!
 • 15. 71. Atilla Yoldas om machokultur och män vs. vegomat

  54:12
  Jag träffar journalisten och författaren Atilla Yoldas. Vi pratar machokultur i mängder. Vad är egentligen manligt? Varför machoideal så skadliga och vad är det egentligen med män och kött? Vi pratar om feminism, rasism och representation. Inte bara att den görs, men att den görs på rätt sätt.
 • 14. 70. Joakim från Smiling om blood cashews vs. reko cashewnötter

  50:17
  Jag träffar Joakim Söderling, en av grundarna av Smiling. Vi pratar cashewnötter, hur de odlas och förädlas, den smutscashewindustrin men också hur de jobbar för att skapa jobb i Västafrika med schyssta jobb och bra arbetsförhållande. Superintressant avsnitt!
 • 13. 69. Veganska godsaker med Frida Svanberg

  34:19
  Jag träffar Frida Svanberg som driver bloggen och instakontot Fridas vegobak, samt är aktuell med boken Veganska godsaker.Vi pratar om hur bakandet blev räddningen för henne när hon var som sjukast. Vi pratar favoritbakverk, självklart om nya boken, smarta tips för att baka veganskt och annat roligt.
 • 11. 67. Renée Voltaire om favoritmaten, matkärlek, kreativitet, smaker och annat inspirerande

  52:09
  Jag träffar entreprenören, kokboksförfattaren och ständiga inspirationskällan Renée Voltaire. Vi pratar hur man kan man bli mer kreativ i köket, vikten av att laga sin egen mat, smaker, nya produkter, vad hon är besatt av just nu och annat roligt. Superpeppande och matnördigt avsnitt!
 • 10. 66. Louise Carlsson från WWF om det akuta läget för världens vilda kattdjur

  33:30
  Vi pratar om det alarmerande läget för världens vilda kattdjur, inte minst de stora som lejon, tiger och snöleopard. Hur de tjuvjagas för sin päls, skelett, fett mm. Och om hur vi människor gör att deras naturliga miljöer minskar, inte minst på grund av vår matkonsumtion.