Share

cover art for Avsnitt 90: Drottningens corgis

Veckans historiska djur

Avsnitt 90: Drottningens corgis

Season 1, Ep. 90

Drottnings Elizabeth II har avlidit, länge leve drottningen! I det här avsnittet har vi tagit reda på lite mer om drottningens livslånga kärlek till hundrasen corgi.

More episodes

View all episodes

 • 100. Avsnitt 100. Det sista djuret och summeringen!

  29:16
  Vi talar om hästen Streiff och summerar våra 100 avsnitt. Tack för att ni lyssnat.
 • 99. Avsnitt 99: Sill

  34:08
  Världens bästa fisk! Utan sillen inget Sverige, ingen svensk högtid, inget bärande fundament i vår svenska självbild. En ful liten fisk som betytt allt!
 • 98. Avsnitt 98: Påskens djur

  31:04
  Anders har lyssnat på Sveriges radio och vil delge Peter några tankar om påskens djur. Australien får, i vanlig ordning, det ganska hett om öronen.
 • 97. Avsnitt 97: Peter rankar invasiva arter

  32:57
  Titeln på programmet förklarar ju innehållet ganska bra. Vi äcklas av ormar men gillar tvättbjörnar, så saker är sig lik, men vilken är egentligen Peters favoritfridstörare?
 • 96. Avsnitt 96: Doc Carvers dykande hästar

  36:15
  Anders har satt morgonkaffet i halsen och hittat djurhistoria i Dagens nyheter! Peter har dessutom ätit julbord och en ryss har fått ett finger avbitet av en dansande björn. Allt är gott. God fortsättning.
 • 95. Avsnitt 95: Tasmansk tiger

  25:44
  Ett utrotat djur grävs upp ur historiens annaler, vägs och bedöms.
 • 94. 94: Korpen Lola

  35:23
  I avsnittet avhandlas fågelvärldens smartaste art, korpen! Lite extra fokus ägnas Truman Capotes korp Lola, men även andra nämns förstås. Höga betyg utlovas.
 • 93. Avsnitt 93: Valen som sänkte fartyget Essex 1820

  38:42
  En kaskelottval sänkte ett fartyg 1820. Det var bra på grund av den litteraturen som skulle följa efter, men det hade också nackdelen att några stackars män tvingades bli kannibaler för att överleva. Ett avsnitt där kaskelotter får beröm och Peter fnittrar åt ordet "sperma".
 • 92. Avsnitt 92: Kvaggan i Versailles trädgård

  31:00
  Peter har spenderat mycket tid, åtminstone i tanken, i en trädgård på sista tiden. Vi passar därmed på att uppehålla oss lite extra vid ett numer utrotningshotat djur som hölls i trädgården i fråga - en kvagga! Vi redovisar även varför kvaggan dog ut och vilka utdöda djur som kan uppfattas som mer spektakulära.