Vattnet går

Share

584. Barnet Går - Experten: Så påverkas du av sömnen (Repris)

Låt oss snacka sömn igen! Den här veckan har jag bjudit in sömnexperten och psykologen Helena Kubicek Boye till podden för att reda ut hur sömnen påverkar oss och hur vi kanske kan förbättra den! Programledare är Nina Campioni.

More Episodes

 • 616. Vattnet Går - Sara Johansson, "Jag fick en förlossningspsykos och trodde inte ens att jag hade ett barn" (Repris)

  44:46
  Sara Johansson hade sett fram emot att bli mamma och såg fram emot en mysig tid med bebis men så blev inte riktigt fallet utan Sara hamnade i en förlossningspsykos. Hur hon tog sig ur det pratar vi om nu! Expert är barnmorskan Gudrun Abascal och Nina Campioni är programledare. Nästa vecka får vi höra fortsättningen på Saras berättelse. Repris från 2020.
 • 615. VG-Ploggen - 'Graviditet - non stop oro?' (Repris)

  05:52
  Oron man kan känna vid barnaskapande. Tänk om jag får missfall? Kommer barnet i magen dö av brieosten jag just åt? Hur ska förlossningen gå? Kommer jag bli en bra mamma? Ska mitt barn överleva tonåren? Oron tar aldrig slut. Men kanske kan oron vara till godo lika mycket som det är av ondo? Det filosoferar Nina Campioni om i veckans VG-plogg som är en repris från 2018.
 • 614. Barnet Går - Maria Hagström, "Jag slipper många konflikter"

  17:16
  Journalisten Maria Hagström delar med sig av sina erfarenheter kring att vara självstående mamma. När saknar hon som mest en partner till sitt barn och när är det som allra skönast att rå om sin egen familj? Programledare är Nina Campioni. 
 • 613. Vattnet Går -Maria Hagström, "Communityt för självstående mammor är fantastiskt!"

  01:08:57
  Vi möter journalisten Maria Hagström som berättar om sin resa mot graviditeten och sin son. Maria tog saken i egna händer och skaffade barn ensam. Hur är det att gå igenom hela graviditeten och förlossningen och att bli förälder själv? Begreppet systerskap får en ännu starkare innebörd när du hör Maria berätta om sina och hennes vänners erfarenheter! Programledare är Nina Campioni. 
 • 612. VG-ploggen - 'Craving, var kommer de ifrån?'

  05:49
  Lakrits, citron eller schnitzel? Alla har vi våra olika cravings när vi är gravida - eller har vi? Nina Campioni funderar på utanförskapet för oss som inte fått några cravings och reder ut vad cravings är! Repris från 2019.
 • 611. Barnet Går - Courtney Landin, "Sömnträning behöver inte vara en elakt"

  30:01
  Vi möter återigen PT:n och sömncoachen Courtney Landin som ger sina tankar om det hett omdebatterade ordet "sömnträning". Måste det innebära ett trauma för både förälder och bebis? Vi pratar också om rörelseglädje - hur får vi igång våra allt mer stillasittande barn och ungdomar? Programledare är Nina Campioni.
 • 610. Vattnet Går - Amanda och Malene, "Vi fick preeklampsi och så gick det för oss"

  01:42:52
  Den 22 maj är det World Preeclampsia Day och det uppmärksammar vi genom att prata med Amanda Björk och Malene Falk som båda drabbades av preeklampsi - vad är det egentligen, hur funkar det och hur kan det påverka oss? Få av oss vet dessutom att preeklampsi, ja det är ett annat ord för havandeskapsförgiftning. Programledare är Nina Campioni. 
 • 609. VG-ploggen - Vad händer på första besöket hos Mödravården? (Repris)

  08:23
  Vad händer på det där spännande första inskrivningsbesök på Mödravården? Och varför vill de veta hur mycket alkohol jag dricker - och bör jag skarva lite med sanningen? Nina Campioni berättar och filosoferar. Repris från 2019.
 • 608. Barnet Går - Leni Ekendahl, "Så sorterar du bland all information"

  20:29
  Att bli gravid innebär inte sällan att information från världens alla hörn strömmar mot en. En del goda råd är välkomna, en del inte alls och hur ska man sortera bland alla experter och sociala media-konton där allt verkar så underbart? Journalisten Leni Ekendahl uppmanar oss att lyssna inåt. Programledare är Nina Campioni.