Share

cover art for 520. Vattnet Går - Alexandra Brandin, "Det känns som om jag upplevt precis allt"

Vattnet går

520. Vattnet Går - Alexandra Brandin, "Det känns som om jag upplevt precis allt"

Vi möter mamman och änglamamman Alexandra Brandin som  "varit med om det mesta". Från ofrivillig barnlöshet, igenom ivf, missfall, planerat kejsarsnitt, uterusruptur, urakut snitt och igenom det absolut värsta en förälder kan tvingas genomgå - förlusten av ett barn. Ett mastigt avsnitt som skapar hopp. Programledare är Nina Campioni. 

More episodes

View all episodes

 • 655. VG-ploggen - Det gör en doula (Repris)

  03:45
  Intresset för att anlita en doula har skjutit i höjden i Sverige. Men vad gör en sådan, vad kostar det och varför kan man behöva en doula? Nina Campioni utreder. Repris från 2018. 
 • 694. Barnet Går - Experten, "Hur pratar jag med mina barn om krig?" (Repris)

  21:33
  Europa och världen är just nu skakat av ett krig, ett krig som ingen av oss var förberedda på. Hur pratar vi med våra barn om kriget, hur gör när mitt barn är orolig och har svårt att somna? Hur hjälper vi? Det pratar idag Nina Campioni med poddens expert Paulina Gunnardo om i veckans avsnitt av Barnet Går.. Det här avsnittet spelades in 2022 när Ryssland invaderade Ukraina men är dessvärre lika aktuellt idag. 
 • 693. VG - Ann Söderlund ,"Det blev en radda söner" (Repris)

  52:30
  Med fyra söner i olika åldrar och en som strax ska födas vet Ann Söderlund ett och annat om graviditeter och familjeliv. Här berättar hon på ett öppet och ärligt sätt om längtan efter en dotter, moderna familjer och skillnaden mellan första och femte graviditeten. Som vanligt tar programledaren Nina Campioni hjälp av barnmorskan Gudrun Abascal när frågor uppstår. Repris från 2016
 • 692. VG-ploggen - Det gör barnläkaren (Repris)

  03:09
  Ploggen har kommit till barnläkaren eller neonatologen som en del kommmer att träffa på förlossningen, men vad gör hen egentligen? Nina Campioni reder ut begreppen. Repris från 2020.
 • 691. Barnet Går - Fem steg till barns självkänsla (repris)

  27:53
  Barnet Gårs egna expert Paulina Gunnardo ger oss fem steg för att uppnå en god självkänsla hos våra barn. Programledare är Nina Campioni.
 • 690. Vattnet Går - Naomi Flamholc "“Det kan du göra åt din PMS!"

  42:05
  I veckans avsnitt har vi läkaren Naomi Flamholc på plats och nu ska vi prata hormoner, PMS och förklimakterie. Hur funkar våra kroppar, varför vet vi så lite och hur ska vi göra för att må bättre när hormonerna svänger som mest? Välkomna! 
 • 689. VG-ploggen - Det gör förlossningsläkaren (Repris)

  04:21
  Ploggen har nu kommit fram till förlossningsläkaren - vad gör hen och varför hoppas Nina Campioni att du ska slippa träffa på hen? Allt i veckans Plogg!
 • 688. Barnet Går - Experten, 'Så bejakar du ditt barns känslor' (Repris)

  25:15
  Hur gör jag när mitt barn hamnat i bråk på förskolan? Vad ska jag göra med min son som bara säger NEJ till allt? Hur gör jag med elaka svärmor? Och hur stöttar jag min dotter som är extra känslig? Massor av bra och intressanta frågor från dig lyssnare och massor av bra svar från experten Paulina Gunnardo. Programledare är Nina Campioni. 
 • 687. Vattnet Går: Fia Anderberg "Så lärde jag mig älska min kropp i alla stadier" (Repris)

  01:00:17
  Fia Anderberg är influencern som får alla att känna sig okej precis som vi är och hon har tagit oss med på hela hennes gravidresa där vi fått ta del av både tankar om kroppen och de besvärliga förvärkarna. Nu berättar hon hela historien. Programledare är Nina Campioni och med oss är barnmorskan Gudrun Abascal. Programmet är en repris från 2020.