Share

Vårt digitala liv

En podd om hur digitalisering och teknik påverkar våra liv, vår vardag och våra vanor.


Latest episode

 • 8. Djurisk teknik och petfluencern Kerstin

  20:06
  Kan vi förstå våra husdjur bättre med hjälp av artificiell intelligens och ny teknik? Och vad är en DogPhone? I senaste avsnittet av Vårt Digitala Liv dyker Kristin och Miriam ner i det snabbväxande segmentet "pet tech" som erbjuder allt från friskare husdjur till webbshoppar där hundar är kunderna. Vi pratar också om en känd petfluencer. Spetsa öronen och lyssna där du hittar dina podcasts!

More episodes

View all episodes

 • 7. TikTok från fronten och splinternet

  20:39
  Kriget i Ukraina känns närmare än någonsin, inte bara geografiskt utan också för att hemska scener och bilder bara är ett knapptryck bort i mobilen. I vårt senaste Vårt digitala liv berättar Miriam om sina samtal med ungdomar som följer kriget i sociala medier och hur det påverkar hur de tänker och känner. Vi pratar om hur splinternet är en del av den digitala krigföringen – och vilka digitala kanaler skulle vi själva använda om det blev en konflikt i Sverige?
 • 6. Har Skam och Seinfeld något gemensamt?

  23:53
  I ett nytt färskt avsnitt av Vårt digitala liv pratar vi om hur teknik har förändrat vår vardag på bara ett par decennier och hur det sätter sin prägel på populära TV-serier. Vi diskuterar hur digitala vanor skiljer sig åt mellan generationer och påverkar allt från hur barn vill ha veckopeng till hur vi sms:ar med varandra. Miriam minns när alla elever samlades i aulan för en mejl-show och Kristin har diskuterat digital strategi med självaste kungen.
 • 5. Kryptokonst, metaverse och Clubhouse-hajpen som kom och gick – vårt digitala 2021

  22:15
  I årets första avsnitt gör vi en tillbakablick över digitala vanor, snackisar och begrepp som blev en del av vår vardag 2021. Ännu mer mat klickades hem via nätet medan vi domedagskrollade oss genom ytterligare ett pandemiår och de fina auktionsverken fick upp ögonen för kryptokonst. Och vi spekulerar i vad som egentligen hände med överhajpade Clubhouse – vad kan vara nästa steg för socialt ljud?
 • 4. Benlösa möten: ”Som en kentaur men utan hästdelen”

  28:13
  Jobba hemma, på kontoret eller en hybridlösning? Vårt digitala liv är tillbaka efter sommaruppehållet och det senaste avsnittet handlar om vårt digitala arbetsliv i spåren av pandemin. Har status på videomöten ändrats, och vilka nya tjänster har lanserats för att jobba remote? Miriam berättar om virtuella möten utan ben (!) och Kristin funderar på vilka frisyrer man erbjuds på Facebooks campus.
 • 3. “Hur många par hörlurar har du?”

  31:03
  Poddfantast eller ljudboksslukare? 🎧 Du är inte ensam. I det senaste avsnittet av Vårt digitala liv pratar vi om slamkrypartrenden som har vuxit enormt senaste fem åren och varför ljudmarknaden ser ut mer som en skärgård än ett landskap. Vi intervjuar författaren Daniel Åberg som skriver direkt för ljudböcker och siar in i framtiden då döda människors röster kanske kan användas för att läsa in böcker.
 • 2. "Har du bil?"

  29:50
  Att äga bil eller inte - det är frågan. Miriam har djupdykt i olika varianter av mobilitetstjänster och visionen om ett samhälle där bilar är en tjänst, inte en stillastående egendom. Kristin berättar varför hon drömmer om självkörande bilar.