Share

cover art for Med kunskap kan vi förändra

Värdegrundspodden

Med kunskap kan vi förändra

Season 1, Ep. 1

För att kunna bekämpa mobbning och kränkande behandling behövs kunskap. I detta första program går vi igenom olika definitioner som är viktigt att veta, för att göra rätt val och säga ifrån. Med kunskap kan vi förändra. 

More episodes

View all episodes

 • 4. Värdegrundsarbete i föreningar

  01:00:42
  Detta avsnitt handlar om kränkningar och mobbning i föreningslivet. Vi möter Rickard Strandberg, verksamhetschef på RF Sisu Småland. I avsnittet pratar vi om de utmaningar man har inom idrotten och om den visselblåsarfunktion som RF har startat. Håkans uppdrag inom föreningslivet är många, handledning i akuta ärenden, föreläsningar, för att bara nämna några. I avsnittet kan ni höra om Håkans erfarenheter och de tips han ger som kan användas inom föreningslivet.
 • 3. När ditt barn drabbas av mobbning

  37:58
  I detta avsnitt möter vi Peter. Hans son blev hårt drabbad av mobbning under en längre tid. Familjen fattade inte var det var som var fel. Det var när Håkan började arbeta i klassen med ett annat uppdrag som han upptäckte vad deras son blev utsatt för. Han blev utsatt för mobbning som blivit normaliserat i klassen. Att mobba honom var en naturlig del av skoldagen.  Hör Peter och Håkans berättelser om hur arbetet gick till.Idag, 6 år senare, känns det som det blivit bra, men vi är beredda om han skulle falla tillbaka, säger Peter. 
 • 2. Nätmobbning

  40:21
  Detta program handlar om nätet. Vi möts ofta av siffror som skrämmer vuxna. Men hur ser det ut egentligen och hur ska vi göra? Vilket förhållningssätt ska vi vuxna ha till mobilen och sociala medier?