Share

cover art for Det gör så ont i mammahjärtat

Våga Fråga - Våga Prata - Våga Lyssna

Det gör så ont i mammahjärtat

Ep. 4

Möt mamman som får horn i pannan och agerar när något händer hennes barn. Hon blev den där som var en ”pain in the ass”.


”Hur kunde du gjort annorlunda”, frågade skolan det mobbade barnet. Från lågstadie till högstadie. Hör Charlottas berättelse om hur det var att ha ett barn som var mobbad till och från i 10 år.


’Jag mådde fruktansvärt dålig och kände mig otillräcklig”. Charlotta Juntorp kämpade för att hålla ihop familjen, vardagen och vara närvarande på jobbet samtidigt som kraft och energi gick åt att lösa en situation som skolan duckade för. 



-------

Är du en del av företagets ledning och vill öka hälsa och välmående i gruppen? Ta del av en 30minuters digital föreläsning.

-------

Vill du att arbetsplatsen ska vara en kraftkälla för medarbetarna? Boka en workshop för effektfull helhetshälsa.

-------

Är du behov av att förändra din vardag till en mer hållbar livsstil? Boka in dig på ett 12månaders hälsoprogram som anpassas efter ditt individuella behov.

-------

Intresserad av att vara med i min podd eller har du tips på en gäst? Läs mer här.



Programledare; Kajsa Lager Brink

Redigering & musik; Simon Lager Brink

Design; Pauline Lager Brink

More episodes

View all episodes

  • Det var kalt och mörkt i ambulansen när jag viskade i min dotters öra ”vi ska hoppas att Carl överlever”

    01:17:43|
    Ylva vaknade av att hennes dåvarande man skrek hennes namn. När hon kom in i barnens sovrum såg hon barnens pappa stå paralyserad och sonen låg livlös i sängen.Den bästa tiden i livet för Ylva var när hon var hemma under två år med sina två barn. Det var första gången hon kände att hon var bra på något.Uppväxten och en svår skilsmässa mellan hennes föräldrar gjorde att hon bar på en vald sanning som var en tung börda; ”jag är inte bra på någonting”.När hon blev förälder, gjorde hon allt för att vara en bra mamma. Istället för att städa när barnen sov, sov hon med dem. När de var vakna var hon där med dem. Men den 27 januari 2011 brast hennes hjärta. Det var då hon förlorade sin son.Hör Ylva berätta om hur hon överlevde det hela genom att arbeta med sitt inre ledarskap. Hur hon tog sig tillbaka till ett liv där hon idag är otroligt lycklig, lever livet här och nu och tar till vara på nuet. 
  • 7. Min far sa i telefon; vi kommer aldrig mer att ses

    01:09:12||Ep. 7
    Varje år den 17 juli, har Fidan både sin lyckligaste och sin sorgligaste dag. Att han både firar sin bröllopsdag och sörjer sin älskade lillasysters död – på samma datum, år efter år. Covid slog till hårt för oss alla. Men för vissa blev det hårdare än för andra. Fidan Ibishi fick inte spela i sitt älskade fotbollslag, resan till Bali blev inställd, han blev uppsagd från sin tjänst, fick med bara dagars mellanrum sin syster, sin pappa och sin mamma körda med ambulans in till sjukhuset. Lyssna på Fidan när han berättar hur det var att bli familjens ”huvudman” och behöva ta tag i sådant som en begravning när andra familjemedlemmar bara föll ihop. Hur är det att inte kunna gråta när en nära dör? Hur är det att känna att något är fel på dig då andra får fram tårar och du själv känner bara en stor tomhet? Fidan vet!
  • 6. Jag hade en ständig ångest - jag var inte tillräckligt bra på någonting

    58:41||Ep. 6
    Hör Rasmus resa av att leva med prestationsångest och att känna att ”jag var aldrig tillräcklig bra”. Den psykiska ohälsan började tidigt i tonåren.När Rasmus var 18år dog hans mamma av psykisk ohälsa och tvingades att växa upp väldigt fort. Han var vaken på nätterna, sov på dagarna och all energi gick åt att vara den sociala Rasmus i yrket. När han kom hem var han bara trött och orkade ingenting. En dag rasade allt. Han gick till vårdcentralen, berättade om sin mamma och att han kände samma känslor som henne; ”jag vill inte mer”. Idag har Rasmus de verktyg han behöver för att leva med mental hälsa och hans fru är hans stora stöttepelare i livet. 
  • 5. Jag skiter i det här nu, jag bara faller bak nedför trappan

    01:01:01||Ep. 5
    Hon sa till sin man att hon inte ville leva längre. Svaret chockade henne. Det enda hon ville var att han ville ha henne där. ”Jag ville bara ha en kram” berättar Madelene.Hon jobbade som lärare på grundskolan. En dag blev hon kallad upp till rektorn som sa ”gå hem och vila en vecka”. En vecka blev ett år. Hör Madelen berätta om hur det var att inte vilja leva, inte tycka att hon dög, att hon var en dålig mamma. Hon hade andningsproblem och ångestattacker. Ena stunden glad, nästa stund föll hon i gråt. Madelen förlorade även vänner under tiden av sin sjukskrivning. Hon fick sms som sa; ”Du är inte alls sjuk, det syns ju. Du försöker bara manipulera systemet”. 
  • 3. Allt med min dotter var dåligt

    46:04||Ep. 3
    Från förväntan att få älska sin lilla prinsessa och allt skulle vara bra, till att det succesivt bara blev sämre. Skammen som kommer när man får negativa tankar om sitt första barn. Tankar som ”det hade varit bättre att inte skaffa barn”, ”hon förstör mitt liv och mitt förhållande till min fru” eller ”jag kan lika gärna tappa dig nedför trappan, då blir du tyst”. Förlossningsdepression drabbar inte bara mammor, det kan även drabba papporna. Ta del av Jonathan Sääfs berättelse hur han kände skam över sina tankar och kände att det var något fel på honom. Hur den psykiska ohälsan blev verklighet, men hur han med hjälp av sin fru tog sig ur depressionen. -------Är du en del av företagets ledning och vill öka hälsa och välmående i gruppen? Ta del av en 30minuters digital föreläsning.-------Vill du att arbetsplatsen ska vara en kraftkälla för medarbetarna? Boka en workshop för effektfull helhetshälsa. -------Är du behov av att förändra din vardag till en mer hållbar livsstil? Boka in dig på ett 12månaders hälsoprogram som anpassas efter ditt individuella behov. -------Intresserad av att vara med i min podd eller har du tips på en gäst? Läs mer här.Programledare; Kajsa Lager BrinkRedigering & musik; Simon Lager BrinkDesign; Pauline Lager Brink
  • 2. Jag skrev ett avskedsbrev till min man

    01:00:06||Ep. 2
    Julia Lund har gått igenom en förlossningsdepression.Lyssna till hur hennes berättelse om hur det var att titta på sin son och bara se ett barn. Hon såg inte ”sitt” barn och knöt inga känsloband till sitt andra barn. Hon berättar under samtalet att ”det var inte mitt fel, det var min förlossningsdepression”.Förväntningarna efter första barnet var stort. Hon längtade efter sin ”bebisbubbla”, men den kom inte. Istället var det många läkarbesök och långa sjukhusvistelser som bidrog till hennes depression.Idag har Julia en stark relation och känslor till båda sina barn. -------Är du en del av företagets ledning och vill öka hälsa och välmående i gruppen? Ta del av en 30minuters digital föreläsning.-------Vill du att arbetsplatsen ska vara en kraftkälla för medarbetarna? Boka en workshop för effektfull helhetshälsa.-------Är du behov av att förändra din vardag till en mer hållbar livsstil? Boka in dig på ett 12månaders hälsoprogram som anpassas efter ditt individuella behov.-------Intresserad av att vara med i min podd eller har du tips på en gäst? Läs mer här.Programledare; Kajsa Lager BrinkRedigering & musik; Simon Lager BrinkDesign; Pauline Lager Brink
  • 1. Jag är inte cancer - jag är Frida!

    01:08:22||Ep. 1
    Frida Nilsson var 21 år när hon fick sitt första cancerbesked. Första? Ja, precis - sitt första!Vårt samtal sker dagen innan hon ska på röntgen för att se om hon blivit av med sin senaste tumör.Lyssna på Fridas berättelse om hur hon i hela sitt vuxna liv har levt i sjukdom och hennes största längtan efter att ”bara få vara frisk”. Toppar och dalar. Känslor och behov. Rätt och fel. Fällor och möjligheter.Frida är min första poddgäst och också den person som inspirerade mig till att starta upp podden ”Våga Fråga – Våga Prata – Våga Lyssna”. -------Är du en del av företagets ledning och vill öka hälsa och välmående i gruppen? Ta del av en 30minuters digital föreläsning.-------Vill du att arbetsplatsen ska vara en kraftkälla för medarbetarna? Boka en workshop för effektfull helhetshälsa.-------Är du behov av att förändra din vardag till en mer hållbar livsstil? Boka in dig på ett 12månaders hälsoprogram som anpassas efter ditt individuella behov.-------Intresserad av att vara med i min podd eller har du tips på en gäst? Läs mer här.Programledare; Kajsa Lager BrinkRedigering & musik; Simon Lager BrinkDesign; Pauline Lager Brink
  • Vad ska det handla om?

    13:33|
    Första poddavsnittet släpps den 11 maj 2024. Vad passar att göra inför releasen, om inte att spela in ett kort avsnitt med syftet av den kommande podden?Till min hjälp har jag Josef Nilsson där vi samtalar om att våga prata, våga fråga och våga lyssna.Den här inspelningen görs på zoom och tyvärr är mitt headset av mindre bra kvalitet. Josefs röst är fantastisk, så njut av den samtidigt som du lyssnar på vårt budskap vi förmedlar tillsammans. Framöver har jag andra mikrofoner som kommer bidra med en jämn kvalitet.-------Är du en del av företagets ledning och vill öka hälsa och välmående i gruppen? Ta del av en 30minuters digital föreläsning.-------Vill du att arbetsplatsen ska vara en kraftkälla för medarbetarna? Boka en workshop för effektfull helhetshälsa.-------Är du behov av att förändra din vardag till en mer hållbar livsstil? Boka in dig på ett 12månaders hälsoprogram med coaching som anpassas efter ditt individuella behov.-------Intresserad av att vara med i min podd eller har du tips på en gäst? Läs mer här.Gillar du min podd får du gärna följa mig på Spotify och lämna gärna ett betyg.Dagens gäst; Josef NilssonProgramledare; Kajsa Lager Brink