Share

cover art for Jessica möter Mattias Kristiansson

Vad ska jag bli när jag blir stor

Jessica möter Mattias Kristiansson

Season 1, Ep. 119

De flesta tyckte nog Mattias Kristiansson var ute på hal is när han 2014 valde att skapa och ge ut en mattidning. Det i en tid när i princip alla andra i tidningsbranschen skar ner och lade ner. Idag är tidningen VEGO Sveriges största vegetariska mattidning med nästan 100 000 läsare. Hur gör man för att våga tro på sin idé även om man har oddsen emot sig? 

More episodes

View all episodes

 • 118. Jessica möter Paula Fenjima Manrique

  41:43
  Spelexperten Paula Fenjima Manrique är veckans gäst. Paula har tagit sig igenom obeskrivligt svåra perioder i livet och lyckats skapa sig flera olika karriärer trots att hon inte gått gymnasiet. Bland annat har hon jobbat inom hemtjänsten i videobutik och designat brudklänningar. 
 • 117. Jessica möter Niklas Berglind

  25:50
  Niklas Berglind är dansaren som hittade kärleken till kläder i kostymförrådet bakom scenen. Idag brinner Niklas för att hjälpa människor att känna sig snygga och trygga.
 • 116. Jessica möter Lena Olsson

  38:13
  Lena Olsson är lågstadieläraren som gjort precis allt och aldrig slutar utmana sig själv. Lenas driv att lära sig nya saker liknar inget annat. Hon har varit reseledare, drivit resturang och jobbat som lärare bara för att nämna en bråkdel. I bagaget har hon ett helt gäng utbildningar och det som förvånar Jessica mest är faktumet att Lena verkar ha en överjordisk energi. Var kommer den ifrån?
 • 115. Jessica möter Anna Kvie

  41:33
  Anna har alltid velat skriva och hela yrkeslivet har hon varit journalist tills en dag när hon blir varslad från tidningen hon jobbar på. Med tre barn att försörja börjar Anna fundera på vad hon ska göra härnäst och köper ett crepejärn. 
 • 114. Jessica möter Lena Arrelöv

  47:53
  Entreprenören Lena Arrelöv är dagens gäst. Lena har en strålande karriär och hunnit med allt från att vara modell till att vara VD på produktionsbolag inom media- och livsmedelsbranschen. Lena driver bolag med sin exman och det blir också prat om hur man får livet att gå ihop efter en skilsmässa.
 • 113. Jessica möter Philip Skogsberg

  33:14
  Som barn kunde Philip Skogsberg känna sig orolig över att han missat något, alla andra verkade veta vad de skulle göra av sitt liv. Men, innan han hann fylla 30 skulle det visa sig att han och hans vän hade en unik idé när se tillsammans startade Challengermode, en plattform där gamers runt om i världen kan tävla mot varandra online i organiserade turneringar. 
 • 112. Jessica möter Jacob Nermark

  38:53
  Dagens gäst är kocken Jacob Nermark. Efter flera månaders arbete med den egna foodtrucken så åkte Jacob och hans kollega ut på premiärturen, det värsta tänkbara hände och deras dröm står plötsligt i lågor. Hur börjar man om då? 
 • 111. Jessica möter Karin Adelsköld

  47:31
  För de flesta är Karin Adelsköld känd som en av Sveriges roligaste komiker. Att hon blev just komiker är en fullständig slump då hon i princip råkande anmäla sig till en kurs i stand up när barnen var små. En skilsmässa ställde snabbt livet på en spets och för att Karin skulle kunna behålla radhuset var hon tvungen att bli bäst, vilket hon blev men vad det skulle innebära i förlängningen hade hon ingen aning om.Visst är det retligt när man inte kan komma på namnet på den man söker. Tjejen som Karin famlade efter när hon pratade om att göra yrke av sin passion, hon som älskade att organisera och städa heter Paulina Draganja och hennes blogg hittar du på forsvarsdrottningen.com