Share

cover art for Narcissism och våld

Vad vill du mig liv?

Narcissism och våld

Season 2, Ep. 8

Vad är det som gör att förövaren är framgångsrik i sina manipulationer? Vilka drivkrafter kan finnas bakom beteendet? Den narcissistiska kränkningen, går den att förstå?

Vill du vara med och stötta denna produktion? Swisha då gärna valfri summa till nr: 1231459601

More episodes

View all episodes

 • 7. Att leva i en destruktiv relation

  33:00
  Anne samtalar med sin dotter Margona om erfarenheten av att leva i en destruktiv relation. Att bli tagen som gisslan av sin partners narcissistiska och kontrollerande beteende. Hur blir vardagen när all energi går åt till att hantera kaos?Om du vill vara med och stötta produktionen av denna Podcast, Swisha då gärna valfri summa till nummer: 1231459601
 • 6. Att vara större än egot

  32:09
  Så skapas egot. Om hur det blir när egot får styra i våra liv. Hur blir man större än egot? Anne berättar om sina tankar kring hur egot kan härja i våra liv.Om du vill vara med och stötta produktionen av denna Podcast, Swisha då gärna valfri summa till nummer: 1231459601
 • 5. Även när det ser mörkt ut, så är det mitt liv att förvalta just nu

  35:05
  Hur är det att leva tillsammans när ens partner blir psykiskt sjuk? Hur tacklar man det som inte går att ha kontroll över? Hur hittar man modet att acceptera livet som det är? Anne samtalar med Sofias partner Lotta, i del 2 om att leva med bipolaritet.
 • 4. Det är mycket som är vackert, även när livet är svårt

  48:25
  Hur finner man balans när man förlorat greppet om verkligheten? Hur är det att få diagnosen bipolär sjukdom? Varför är det så svårt att leva öppet och ”komma ut” med psykisk ohälsa? Anne samtalar med Sofia.
 • 3. Vem blir mobbare?

  33:56
  Anne och Karin reflekterar kring intervjun med Annika och samtalar kring frågorna: Vem blir mobbare? Vad kan finnas för drivkrafter bakom? Hur kommer man till rätta med kränkningar och mobbning? Var går gränserna mellan sunda och osunda beteenden och förhållningssätt i arbetslivet?
 • 2. När chefen missbrukar sin makt, kränker och mobbar

  42:15
  Anne samtalar med Annika vars arbetssituation förändrades drastiskt när hon fick en ny, oerfaren chef. Från att ha varit en uppskattad medarbetare av tidigare chef blev hon nu utstött, kränkt och omnämnd som ett arbetsmiljöproblem. Hur kunde detta hända?
 • 1. Mobbning på arbetsplatsen

  47:00
  Hur vanligt är det att vi utsätter varandra för skitprat, kränkningar och mobbning på arbetet? Anne och Karin Gerling reflekterar tillsammans utifrån sina erfarenheter som psykologer i arbete med organisationer.
 • 9. Avsnitt 9 - Säsongsavslutning

  29:14
  Eftersnack om säsong 1. Om att våga och kunna dela sin berättelse med andra. Anne pratar om sitt arbete som psykolog och vad som kommer att hända under säsong 2 som startar den 24/8.Musik: All I Need - Northwestern / Epidemic Sound