Share

cover art for Utbytte LIVE fra One Ocean med DNB Future Waves, Katapult og Nysnø

Utbytte

Utbytte LIVE fra One Ocean med DNB Future Waves, Katapult og Nysnø

I denne episoden hører du Marius Brun Haugen diskutere investeringsmuligheter i havnæringene og nye teknologier med Siri Kalvig fra Nysnø Klimainvesteringer, Ingrid Maurstad fra Katapult Ocean og forvalter Mikkel Nyholt fra DNB Future Waves. Er det under eller over havoverflaten den mest spennende havteknologien og de beste investeringene finnes? Hvor attraktive er norske havselskaper for en investor med et globalt mandat? Og hvorfor er Siri så opptatt av «unngåtte utslipp»?


Episoden ble spilt inn foran publikum, på scenen i Grieghallen, under One Ocean konferansen tirsdag 16. april.

Produsent: One Ocean og Kim A. Farago, DNB Wealth Management

More episodes

View all episodes

 • GameStop-show, Norconsult og næringseiendom

  45:38
  I denne episoden har Marius Brun Haugen besøk av Dag Fladby som er CFO i Norconsult, eiendomsanalytiker Simen Mortensen og aksjestrateg Paul Harper. Er det grunn til å være optimistisk i næringseiendom? Og er Norconsult i rute når det kommer til vekst, marginer og utbytte? Paul og Marius gjør som vanlig opp status på markedet. Er det sunt å ha litt høydeskrekk nå? De er også innom Trump som har kommet med utspill om offshore vind, GameStop-aksjen som har gjort et høydehopp, samt de ferske tallene for prisveksten og detaljhandelen i USA. Ligger det til rette for et rentekutt fra Fed snart?  Episoden ble spilt inn torsdag 16. mai.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Oljetrade, lønnsom laks og shippingaksjer

  30:30
  I denne episoden hører du aksjestrateg Paul Harper og Marius Brun Haugen gjøre opp status for markedet og dele høydepunktene fra de norske selskapenes rapporteringer så langt denne uken. Både laks, olje- og shippingaksjer står på menyen. Blant aksjene som omtales i episoden er: Mowi, Salmon Evolution, Bakkafrost, Aker BP, Equinor, Subsea 7, 2020 Bulkers, Golden Ocean, KIaveness Combination Carriers og Elopak. Episoden ble spilt inn onsdag 8. mai klokken 13:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Gullhår, stagflasjon og sol på tak

  50:21
  I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg aksjestrateg Paul Harper, investeringsdirektør Tore Andre Lysebo og Otovo-sjefen Andreas Thorsheim i studio.I første halvdel av episoden diskuterer panelet utsiktene for renter, aksjer, marked og makro. Kommer den amerikanske sentralbanken til å kutte renten i år i det hele tatt? Er både gullhår og stagflasjons-scenariene fortsatt i spill? Og hva betyr alt dette for avkastningsmulighetene i aksjer og obligasjoner? I andre halvdel av episoden får du mer om høydepunktene fra rapporteringssesongen denne uken, hvor Kongsberg Gruppen, Sats og Telenor er noen av selskapene som har vært i ilden – i tillegg til Otovo. Marius har også sett nærmere på hva som var de mest kjøpte og solgte aksjene blant privatinvestorene til DNB i april. Sist, men ikke minst, blir du oppdatert på hvordan Andreas tenker rundt både posisjonen til Otovo, markedet for solenergi og fornybar energi generelt. Vil det bli vanlig å lade elbilen med solenergi fra eget hustak etterhvert? Og i hvilken økende grad er det sannsynlig at investorene vil se på fornybar energi som et spill på det som skjer innen AI? Blant aksjene som omtales i episoden er: Otovo, Kongsberg Gruppen, Höegh Autoliners, Sats, Telenor, Orkla og Norwegian.  Episoden ble spilt inn fredag 3. mai klokken 11:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Heftige aksjereaksjoner, Midtøsten-risiko og Investortempen

  01:19:15
  I denne episoden tar Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper for seg en rekke ulike aksjer på børsen, etter det som har vært en heftig rapporteringsuke i markedet, med til dels store aksjekursutslag. Du får også høre hvordan stemningen er blant investorene via DNBs egen kundeundersøkelse «Investortempen». Sist, men ikke minst, inviterer Marius til et dypdykk i det geopolitiske risikobildet i Midtøsten sammen med Audun Kolstad Wiig som er geopolitisk ekspert i DNB. Blant aksjene som omtales i episoden er: Nordic Semiconductor, Europris, Autostore, NEL, Norwegian, Storebrand, Gjensidige, Protector, Kitron, Equinor, Höegh Autoliners, Yara og Tomra.  KapitlerMarked og makro 00:40 – 09:58Selskaper/aksjer 10:04 – 36:17Investortempen 36:18- 38:11Geopolitikk i Midtøsten 39:55 – 01:17:35 Episoden ble spilt inn fredag 26. april klokken 12:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Globale finansaksjer med DNB Finans

  32:48
  Økonomiske nøkkeltall har overrasket positivt gjennom første kvartal i år. Det har medført markant høyere anslag for økonomisk vekst og redusert antall forventede rentekutt i 2024. Hvilke implikasjoner gir dette for globale bank- og forsikringsaksjer? I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg Kjell Morten Hjørnevik og Knut Bakkemyr som forvalter fondet DNB Finans.Opptaket ble gjort torsdag 18. april og var opprinnelig et direktesendt webinar for DNB-kunder.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • Trump, økonomi og geopolitikk med Kai Eide og Knut Magnussen - LIVE fra Ålesund

  25:39
  I denne episoden blir du med på en ny LIVE-innspilling av Utbytte-podden foran publikum. Denne gangen fra DNB-uka i Ålesund. Opptaket ble gjort onsdag 17. april. Marius Brun Haugen har med seg seniorøkonom Knut Magnussen fra DNB Markets og Kai Eide som har arbeidet med internasjonal sikkerhetspolitikk og krisehåndtering for Norge, FN og NATO. Trioen diskuterer den geopolitiske situasjonen, de potensielle konsekvensene det har for den globale økonomien og hvordan Trump vil påvirke både det geopolitiske og økonomiske bildet, dersom han vinner det amerikanske presidentvalget. Opptaket ble gjort onsdag 17. april 2024.Produsent: Konsertsystemer (for DNB) og Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • Inflasjonsskuffelse, forsikring og norske banker

  36:38
  Ukens ferske tall for prisveksten i USA tilsier at den amerikanske sentralbanken på langt nær kan erklære kampen mot inflasjonen som vunnet og det spøker stadig mer for rentekutt i løpet av sommeren. Hva betyr dette for aksjer, den norske kronen og Norges Bank? Det ser Marius Brun Haugen nærmere på i dagens episode sammen med aksjestrateg Paul Harper og analytiker Håkon Astrup. De diskuterer også de generelle utsiktene for norske bank- og forsikringsaksjer. Episoden ble spilt inn torsdag 11. april klokken 14:30.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • De menneskelignende robotene kommer. Nå!

  45:56
  I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg robotentusiast og forvalter Audun Wickstrand Iversen fra fondet DNB Disruptive muligheter.Det siste året har utviklingen av menneskelignende roboter, såkalte «Humanoids» skutt fart. Teknologien har gitt robotene en smidig, raskere og mer presis kropp, og hodet har gått fra å være forhåndsprogrammert til å bli intelligent. Audun tar oss med på et dypdykk inn i robotenes verden og investeringsmulighetene ny robot-teknologi fører med seg.Denne episoden var opprinnelig et direktesendt webinar for DNB-kunder og ble spilt inn onsdag 3. april 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management