Share

cover art for Norden: Spennende investeringsunivers med fornuftig prising?

Utbytte

Norden: Spennende investeringsunivers med fornuftig prising?

Marius Brun Haugen har med seg Øyvind Fjell og Andreas Bertheussen i studio. De forvalter fondet DNB Norden. Historisk har nordiske aksjer gjort det bedre relativt til en rekke andre internasjonale aksjemarkeder, men de siste par årene har vært et unntak. Er det mange solide selskaper til en fornuftig prising i Norden nå? Og hvorfor er fedme, forsvar, datasentere og tilgang på energi viktige stikkord for temaer som forvalterne er ekstra opptatt av?


 


Alt dette og mye mer blir du oppdatert på i denne episoden, som ble spilt inn onsdag 12. juni 2024 og opprinnelig var et direktesendt webinar for DNB-kunder.


Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.

More episodes

View all episodes

 • Tesla robottaxi – ruller de snart i gatene?

  39:06
  Tesla har annonsert en Robottaxi-dag den 8. august. Den først autopiloten til Tesla kom for rundt ti år siden og Elon Musk har blitt kjent for å være optimist litt for tidlig. Er denne gangen annerledes - kommer robottaxiene for alvor til å rulle i gatene innen kort tid? I denne episoden blir du oppdatert av forvalter Audun Wickstrand Iversen på hva som skjer og hva det kan bety for både samfunn og investorer om robottaxier blir en realitet.Episoden ble spilt inn 11. juni 2024.Programleder: Marius Brun Haugen, DNB Wealth ManagementProdusent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Pant, resirkulering og innovasjon med Tomra

  46:31
  I denne episoden reiser Marius Brun Haugen og forvalter Mikkel Nyholt fra aksjefondet DNB Future Waves på besøk til demosenteret hos Tomra i Asker. Der møter de Marius Fraurud fra Tomra Collection. Hvert år samler Tomra inn mer enn 46 milliarder bokser og flasker til resirkulering, men ambisjonene fremover er betydelig mer hårete enn som så. Hvordan tenker Tomra rundt innovasjon, økt konkurranse og vekstmuligheter?  Tomra-aksjen har lang historikk på Oslo Børs og har levert både utbytter og solid avkastning over flere tiår, men de siste fem årene har aksjen konsolidert. Hva mener Mikkel er viktig for at Tomra skal levere solid avkastning i årene som kommer? Episoden ble spilt inn 27. mai 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Sommerhet norsk økonomi, Europas høyrefinte og «higher for longer»

  31:51
  Er oppsvinget i norsk økonomi, etter en periode med stagnasjon, allerede er i gang, tross mangel på rentekutt? Og hva er de potensielle konsekvensene for økonomien av at høyrebølgen i Europa er på fremmarsj? I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg sjeføkonom Kjersti Haugland for en oppdatering.  Episoden ble spilt inn onsdag 3. juli 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Paratus Energy med CEO Robert Jensen

  34:32
  Børsens nyeste tilskudd er oljeserviceselskapet Paratus Energy. Aksjen har fått en god mottagelse av markedet, med mye interesse fra ulike investorer. I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg Paratus Energy CEO, Robert Jensen, for å bli bedre kjent med selskapet, utbytteambisjonene og hvordan de vurderer markedsutsiktene for både oppjekkbare rigger og rørleggingsskip (PLSV).  Episoden ble spilt inn onsdag 3. juli 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Aksjesjefens observasjoner - sommeren 2024

  43:43
  Globale aksjer har gitt solid avkastning hittil i år, men hvilke nyanser er det verdt å merke seg av det som foregår under indeksoverflaten? Og hvordan vurderer aksjesjefen markedsutsiktene for sommeren og høsten? I denne episoden er Knut Hellandsvik tilbake i studio for en ny runde med aksjesjefens observasjoner. Episoden ble spilt inn onsdag 26. juni 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Sommerporteføljen, feriemarked og Capsol Technologies

  01:10:09
  I denne episoden får du høre hvordan aksjestrateg Paul Harper gjør porteføljen klar for sommeren. Han deler også sine tanker om hva aksjeinvestorer bør være ekstra obs på i ferien. I tillegg tar Paul og Marius Brun Haugen som vanlig for seg de viktigste bevegelsene og hendelsene fra markedet i uken som har gått, med Nvidia, Norges Bank, laksesmell og fly-nedgradering som viktige stikkord. I andre halvdel av episoden har Marius med seg Wendy Lam, sjefen for karbonfangstselskapet Capsol Technologies, som denne uken tok steget opp til hovedlisten på Oslo Børs. Episoden ble spilt inn torsdag 20 og fredag 21. juni 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Marked, makro, posisjonering og avkastning med Harper og Lysebo

  53:01
  I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg investeringsdirektør Tore Andre Lysebo og aksjestrateg Paul Harper. Sammen diskuterer de mulighetene i både aksje- og rentemarkedene, makrobildet, posisjonering, prising og avkastningsforventninger. De byr både på kommentarer til dagsaktuelle hendelser og langsiktige betraktninger. Episoden ble spilt inn LIVE foran publikum under DNB Uka i Tønsberg onsdag 12. juni 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Aksjeopptur, topplister og valget i verdens største demokrati

  51:00
  I første halvdel av denne episoden hører du aksjestrateg Paul Harper og Marius Brun Haugen oppsummere det viktigste fra aksjemarkedet denne uken, der blant annet KI-aksjen Nvidia og børsnykommeren Ventura Offshore har utmerket seg. De ser også nærmere på hva som var de mest kjøpte og solgte aksjene på handelsplattformen til DNB i måneden som gikk og Paul deler sine tanker om veien videre i markedet etter den brede aksjeoppturen i mai. I andre halvdel av episoden rettes fokuset mot valgresultatet fra India, verdens største demokrati. Hva betyr valget for Indias økonomiske vekstutsikter og ulike næringer? Og er det en region man bør være eksponert mot som investor? Abhishek Thepade som forvalter fondene DNB Emerging Markets og DNB India gjester studio denne uken.  Episoden ble spilt inn 6. juni 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.