Share

cover art for Når skal man kjøpe eiendomsaksjer?

Utbytte

Når skal man kjøpe eiendomsaksjer?

Eiendomssektoren står midt i en rente- og finansieringsmotvind den ikke har sett maken til på lang tid. Er det verste fortsatt foran oss? Og hvor god tid har man som kjøper i dagens marked? Dette diskuterer Marius Brun Haugen med aksjeanalytiker Simen Mortensen fra DNB Markets og Tore Andre Lysebo fra DNB Wealth Managment Investment Office i dagens episode. De er også innom høydepunktene fra eiendomskonferansen til DNB som nylig gikk av stabelen med rekordmange påmeldte investorer og bransjeaktører i midten av forrige uke.


Episoden ble spilt inn 18. september 2023. 

Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management

More episodes

View all episodes

 • Optimistiske investorer, populære aksjer, OPEC- og klimatoppmøtet

  29:41
  I denne episoden oppsummerer Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper november og løfter blikket mot hva desember kan by på i aksjemarkedet. Marius har med seg ferske lister med de mest populære aksjene, mens Paul har samlet tilbakemeldinger fra europeiske investorer.De to er også innom OPEC-møtet og aksjer som Norwegian, Orkla og Frontline. Sist, men ikke minst får du også får høre fra ESG-analytiker Anne Margrethe Platou om forventningene til FNs klimatoppmøte, som startet torsdag denne uken.Episoden ble spilt inn fredag 1. desember klokken 14:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Aksjer, s-kurver og disruptive muligheter

  27:29
  Prisingen av amerikanske små og mellomstore aksjer er på 22 års lav relativt til S&P 500-indeksen. Hvilke muligheter byr det på for langsiktige investorer? Og hvorfor er s-kurver et begrep du som investor bør kjenne til? Det får du mer om i denne episoden. Marius Brun Haugen har med seg Audun Wickstrand Iversen som forvalter fondet DNB Disruptive muligheter for en løypemelding.Episoden ble spilt inn tirsdag 28. november 2023Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • Black Friday på børs, Adevinta-bud og rødt oljeflagg

  36:57
  Budet på børsens sjette største selskap Adevinta, usikkerhet og spekulasjoner rundt oljeprisen og OPEC+, kapitalmarkedsdager og selskapsresultater har satt sitt preg på markedet denne uken. Alt dette tar Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper for seg dagens episode. I tillegg har det vært Black Friday. Hverken Paul eller Marius har benyttet anledningen til shopping. Istedenfor har de, med et lite glimt i øyet, trålet børsen for å finne frem til en lavt priset kvalitetsaksje.Blant aksjene som omtales i denne episoden er: Adevinta, Schibsted, Storebrand, Gjensidige, Orkla, Golden Ocean, MPC Containerships og Kongsberg Gruppen.Episoden ble spilt inn fredag 24. november klokken 12:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Nordisk teknologi med Carl Armfelt fra TIN Fondene

  43:49
  Nordiske små og mellomstore aksjer (small cap) har vært gjennom en tøff periode. Samtidig er gapet i prisingen sammenlignet med de store nordiske selskapene på et historisk høyt nivå.Hvordan er investeringsmulighetene i utvalgte deler av det nordiske small cap universet nå? Det diskuterer Marius Brun Haugen med Carl Armfelt fra svenske TIN Fonder i denne episoden. Carl forvalter blant annet fondet TIN Ny Teknik som fokuserer på små og mellomstore teknologiselskaper i Norden.De er også innom både investeringsfilosofi og utvalgte aksjecase som Evolution, Nordic Semiconductor, Novo Nordisk og medtech-sektoren.Episoden ble spilt inn mandag 20. november 2023Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • Når snur trenden for fornybarsektoren?

  26:45
  Det er krevende tider for både selskaper og investorer i flere deler av fornybarsektoren, med til dels kraftige fall i aksjeverdier. Hva skal til for at utviklingen snur og hvor ligger de beste mulighetene nå?Dette diskuterer Marius Brun Haugen med Stian Ueland i denne episoden. Stian er forvalter av fondet DNB Miljøinvest og kjenner fornybarsektoren godt. Episoden ble spilt inn tirsdag 14. november 2023. Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • De syv uovervinnelige aksjene, lakselykke og trippelsvekkelse

  35:39
  Flere av sjømatselskapene på børsen har rapportert denne uken og i sum har aksjene reagert opp. Globalt har de såkalte Magnificent Seven-aksjene eller «De syv uovervinnelige» som Marius har oversatt det til, igjen bidratt til å trekke markedet i positiv retning på indeksnivå. Samtidig har finansmarkedet måttet håndtere en pågående trippelnedtur i form av at både den norske kronen, oljeprisen og lange amerikanske renter har svekket seg. Alt dette diskuterer Marius Brun Haugen med aksjestrateg Paul Harper i denne episoden. Du får også høre ferske vurderinger fra både oljeanalytiker Helge Andre Martinsen og valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets. Episoden ble spilt inn fredag 10. november klokken 10:00. Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Flyjubel, fornybar-realisme og populære aksjer

  36:02
  Oktober ble en tøff måned for aksjer, men november har så langt startet på den positive siden. I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg aksjestrateg Paul Harper i studio, som blant annet forklarer hvordan han vurderer veien videre for markedet.De er også innom en rekke aksjecase som flyselskapet Norwegian, fornybar-selskapet Scatec, de store oljeselskapene, Europris, bank og shipping. I tillegg har Marius sett nærmere på hva som var de mest populære aksjene blant privatinvestorene i oktober.Sist, men ikke minst får du høre hvordan makroanalytiker Kyrre Aamdal og valutastrateg Magne Østnor fra DNB Markets vurderer mulighetene for en ny renteheving fra Norges Bank i desember.Episoden ble spilt inn fredag 3. november klokken 12:00. Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Investortempen, bankfusjon og solide tall

  32:43
  Flere av de største selskapene på børsen har rapportert solide kvartalsresultater i uken som har gått. I denne episoden ser Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper nærmere på både Equinor, Aker BP, Vår Energi, Storebrand, NEL og Sats. De snakker også om sammenslåingen av Sparebank1 SR-Bank og SpareBank 1 Sørøst-Norge, rentebevegelser og makro. I tillegg har Marius med seg ferske resultater fra Investortempen – DNBs egen sentimentundersøkelse blant aksjeinvestorene.Episoden ble spilt inn fredag 27. oktober klokken 12:00. Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Tesla-trøkk, NOD-stup og helsejubel

  30:19
  Tesla-trøkk, NOD-stup og helsejubel er tre av de ekstra spissformulerte stikkordene for dagens episode. Marius Brun Haugen har med seg aksjestrateg Paul Harper og forvalter Audun Wickstrand Iversen i studio. I tillegg til Tesla, Nordic Semiconductor (NOD) og Ultimovacs er de også innom flere av de øvrige norske aksjene som har rapportert kvartalstall denne uken, samt generativ AI, Elliptic Laboratories, amerikansk økonomi og renteutviklingen. Du hører også fra helseanalytiker Geir Hiller Holom i DNB Markets. Episoden ble spilt inn fredag 20. oktober klokken 12:00. Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.