Share

cover art for Kan en god investering renne nedover?

Utbytte

Kan en god investering renne nedover?

Sammen med forvalterne Audun Wickstrand Iversen og Mikkel Nyholt-Smedseng har Marius Brun Haugen besøkt børsnoterte M Vest Water i Bergen. I denne episoden får du høre mer om selskapet, hvorfor vannrensing er viktig og hvorfor det stadig kommer høyere på agendaen til både myndigheter og bedrifter. Vann renner som kjent nedover, men kan en god investering renne nedover?


Episoden ble spilt inn onsdag 20. september 2023

Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Mangement

More episodes

View all episodes

 • Aksjeopptur, topplister og valget i verdens største demokrati

  51:00
  I første halvdel av denne episoden hører du aksjestrateg Paul Harper og Marius Brun Haugen oppsummere det viktigste fra aksjemarkedet denne uken, der blant annet KI-aksjen Nvidia og børsnykommeren Ventura Offshore har utmerket seg. De ser også nærmere på hva som var de mest kjøpte og solgte aksjene på handelsplattformen til DNB i måneden som gikk og Paul deler sine tanker om veien videre i markedet etter den brede aksjeoppturen i mai. I andre halvdel av episoden rettes fokuset mot valgresultatet fra India, verdens største demokrati. Hva betyr valget for Indias økonomiske vekstutsikter og ulike næringer? Og er det en region man bør være eksponert mot som investor? Abhishek Thepade som forvalter fondene DNB Emerging Markets og DNB India gjester studio denne uken.  Episoden ble spilt inn 6. juni 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Kan økt geopolitisk risiko og økonomisk vekst gå hånd i hånd?

  41:24
  I denne episoden byr vi på nok et innslag fra DNB Invest. Der hadde DNBs sjeføkonom Kjersti Haugland med seg tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen og forsker Julie Wilhelmsen på scenen for å diskutere hvorvidt økt geopolitisk risiko og økonomisk vekst kan gå hånd i hånd. Videre i episoden diskuterer Marius Brun Haugen og Kjersti Haugland flere aspekter ved dette. Innledningsvis forklarer Kjersti oss hva vi kan forvente at den europeiske sentralbanken vil gjøre med styringsrenten fremover og hva det kan bety for mulighetene Norges Bank har til å kutte renten. Les mer om DNB Invest her (DNB Invest 2024 | DNB Invest | Investering fra A til Å - DNB) Episoden ble spilt inn 23. mai og 3. juni 2024.Produsent: DNB Invest og Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • Små og mellomstore nordiske aksjer med Hans-Marius Lee Ludvigsen

  34:44
  Hvordan er investeringsmulighetene i det nordiske universet av små og mellomstore aksjer? I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg Hans-Marius Lee Ludvigsen som forvalter det prisvinnende fondet DNB Fund Nordic Small Cap.Viktige stikkord for episoden er teknologi, gaming, svensk rentekutt, oppkjøp og prising.Episoden ble spilt inn 29. mai 2024 og var opprinnelig et direktesendt webinar for DNB-kunder.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Hermanrud, Strompdal og Harper

  37:54
  I denne episoden får du høre Paul Harper diskutere mulighetene i aksjemarkedet med to av Norges råeste investorer – Peter Hermanrud og Ivar Strompdal. Trioen var samlet på scenen under årets utgave av DNB Invest som gikk av stabelen hos DNB i Bjørvika onsdag 22. mai, med over 300 investorer i salen. Skal man alltid eie aksjer? Er norske aksjer attraktivt priset? Og hva betyr forskjellige ting som geopolitikk, Trump, økonomisk vekst, den svake norske kronen, selskapenes ledelse og prisingsmakt for deg som investor? Dette er blant temaene du får høre mer om i dagens episode. Innledningsvis tar Marius og Paul som vanlig for seg uken som har gått i aksjemarkedet med Nvidia, Fed og Kongsberg Gruppen som viktige stikkord. Her kan du se alle opptakene fra DNB Invest 2024 Episoden ble spilt inn 22 og 24 mai 2024Produsent: DNB Invest og Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • GameStop-show, Norconsult og næringseiendom

  45:38
  I denne episoden har Marius Brun Haugen besøk av Dag Fladby som er CFO i Norconsult, eiendomsanalytiker Simen Mortensen og aksjestrateg Paul Harper. Er det grunn til å være optimistisk i næringseiendom? Og er Norconsult i rute når det kommer til vekst, marginer og utbytte? Paul og Marius gjør som vanlig opp status på markedet. Er det sunt å ha litt høydeskrekk nå? De er også innom Trump som har kommet med utspill om offshore vind, GameStop-aksjen som har gjort et høydehopp, samt de ferske tallene for prisveksten og detaljhandelen i USA. Ligger det til rette for et rentekutt fra Fed snart?  Episoden ble spilt inn torsdag 16. mai.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Oljetrade, lønnsom laks og shippingaksjer

  30:30
  I denne episoden hører du aksjestrateg Paul Harper og Marius Brun Haugen gjøre opp status for markedet og dele høydepunktene fra de norske selskapenes rapporteringer så langt denne uken. Både laks, olje- og shippingaksjer står på menyen. Blant aksjene som omtales i episoden er: Mowi, Salmon Evolution, Bakkafrost, Aker BP, Equinor, Subsea 7, 2020 Bulkers, Golden Ocean, KIaveness Combination Carriers og Elopak. Episoden ble spilt inn onsdag 8. mai klokken 13:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Gullhår, stagflasjon og sol på tak

  50:21
  I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg aksjestrateg Paul Harper, investeringsdirektør Tore Andre Lysebo og Otovo-sjefen Andreas Thorsheim i studio.I første halvdel av episoden diskuterer panelet utsiktene for renter, aksjer, marked og makro. Kommer den amerikanske sentralbanken til å kutte renten i år i det hele tatt? Er både gullhår og stagflasjons-scenariene fortsatt i spill? Og hva betyr alt dette for avkastningsmulighetene i aksjer og obligasjoner? I andre halvdel av episoden får du mer om høydepunktene fra rapporteringssesongen denne uken, hvor Kongsberg Gruppen, Sats og Telenor er noen av selskapene som har vært i ilden – i tillegg til Otovo. Marius har også sett nærmere på hva som var de mest kjøpte og solgte aksjene blant privatinvestorene til DNB i april. Sist, men ikke minst, blir du oppdatert på hvordan Andreas tenker rundt både posisjonen til Otovo, markedet for solenergi og fornybar energi generelt. Vil det bli vanlig å lade elbilen med solenergi fra eget hustak etterhvert? Og i hvilken økende grad er det sannsynlig at investorene vil se på fornybar energi som et spill på det som skjer innen AI? Blant aksjene som omtales i episoden er: Otovo, Kongsberg Gruppen, Höegh Autoliners, Sats, Telenor, Orkla og Norwegian.  Episoden ble spilt inn fredag 3. mai klokken 11:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Heftige aksjereaksjoner, Midtøsten-risiko og Investortempen

  01:19:15
  I denne episoden tar Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper for seg en rekke ulike aksjer på børsen, etter det som har vært en heftig rapporteringsuke i markedet, med til dels store aksjekursutslag. Du får også høre hvordan stemningen er blant investorene via DNBs egen kundeundersøkelse «Investortempen». Sist, men ikke minst, inviterer Marius til et dypdykk i det geopolitiske risikobildet i Midtøsten sammen med Audun Kolstad Wiig som er geopolitisk ekspert i DNB. Blant aksjene som omtales i episoden er: Nordic Semiconductor, Europris, Autostore, NEL, Norwegian, Storebrand, Gjensidige, Protector, Kitron, Equinor, Höegh Autoliners, Yara og Tomra.  KapitlerMarked og makro 00:40 – 09:58Selskaper/aksjer 10:04 – 36:17Investortempen 36:18- 38:11Geopolitikk i Midtøsten 39:55 – 01:17:35 Episoden ble spilt inn fredag 26. april klokken 12:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Globale finansaksjer med DNB Finans

  32:48
  Økonomiske nøkkeltall har overrasket positivt gjennom første kvartal i år. Det har medført markant høyere anslag for økonomisk vekst og redusert antall forventede rentekutt i 2024. Hvilke implikasjoner gir dette for globale bank- og forsikringsaksjer? I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg Kjell Morten Hjørnevik og Knut Bakkemyr som forvalter fondet DNB Finans.Opptaket ble gjort torsdag 18. april og var opprinnelig et direktesendt webinar for DNB-kunder.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management