Share

cover art for Globale aksjer med Linnea Munthe og Rune Kaland

Utbytte

Globale aksjer med Linnea Munthe og Rune Kaland

I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg Linnea Munthe og Rune Kaland i studio. De forvalter fondet DNB Global.


I tillegg til å ta for seg ulike sektorer og posisjonering, begrunner Linnea og Rune blant annet hvorfor de mener det er riktig å fokusere på forsvarsspillet fremfor angrep, slik de vurderer aksjemarkedet nå.


NB! Denne episoden var opprinnelig et direktesendt webinar for DNB-kunder fra tirsdag 22. august 2023, der seerne har mulighet til å stille spørsmål underveis.


Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management

More episodes

View all episodes

 • Oljeaksjer, renteforventninger og tidligposisjonering

  22:36
  Byr oljeprisfallet på gode inngangsmuligheter i oljeaksjene? Hvordan vurderer analyseteamet til DNB Markets flyselskapet Norwegian? Hva slags forventinger har aksjeinvestorene til rentene nå og er det tegn til at noen forsøker å posisjonere seg i enkelte aksjer i forkant av «nyttårseffekten»?Dette er blant temaene Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper går nærmere inn på i dagens episode.Episoden ble spilt inn fredag 7. desember klokken 12:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Globale helseinvesteringer med Benedicte Bakke og Rune Sand

  22:15
  Hvordan er investeringsmulighetene i den globale helsesektoren nå? Er kunstig intelligens og livsstilsykdommer trender som vil drive sektoren videre til nye høyder neste år? Dette er blant temaene i dagens episode. Marius Brun Haugen har med seg helseforvalterne Benedicte Bakke og Rune Sand for en oppdatering. De forvalter fondene DNB Health Care og DNB Bioteknologi.Episoden ble spilt inn mandag 27. november 2023Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • Optimistiske investorer, populære aksjer, OPEC- og klimatoppmøtet

  29:41
  I denne episoden oppsummerer Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper november og løfter blikket mot hva desember kan by på i aksjemarkedet. Marius har med seg ferske lister med de mest populære aksjene, mens Paul har samlet tilbakemeldinger fra europeiske investorer.De to er også innom OPEC-møtet og aksjer som Norwegian, Orkla og Frontline. Sist, men ikke minst får du også får høre fra ESG-analytiker Anne Margrethe Platou om forventningene til FNs klimatoppmøte, som startet torsdag denne uken.Episoden ble spilt inn fredag 1. desember klokken 14:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Aksjer, s-kurver og disruptive muligheter

  27:29
  Prisingen av amerikanske små og mellomstore aksjer er på 22 års lav relativt til S&P 500-indeksen. Hvilke muligheter byr det på for langsiktige investorer? Og hvorfor er s-kurver et begrep du som investor bør kjenne til? Det får du mer om i denne episoden. Marius Brun Haugen har med seg Audun Wickstrand Iversen som forvalter fondet DNB Disruptive muligheter for en løypemelding.Episoden ble spilt inn tirsdag 28. november 2023Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • Black Friday på børs, Adevinta-bud og rødt oljeflagg

  36:57
  Budet på børsens sjette største selskap Adevinta, usikkerhet og spekulasjoner rundt oljeprisen og OPEC+, kapitalmarkedsdager og selskapsresultater har satt sitt preg på markedet denne uken. Alt dette tar Marius Brun Haugen og aksjestrateg Paul Harper for seg dagens episode. I tillegg har det vært Black Friday. Hverken Paul eller Marius har benyttet anledningen til shopping. Istedenfor har de, med et lite glimt i øyet, trålet børsen for å finne frem til en lavt priset kvalitetsaksje.Blant aksjene som omtales i denne episoden er: Adevinta, Schibsted, Storebrand, Gjensidige, Orkla, Golden Ocean, MPC Containerships og Kongsberg Gruppen.Episoden ble spilt inn fredag 24. november klokken 12:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Nordisk teknologi med Carl Armfelt fra TIN Fondene

  43:49
  Nordiske små og mellomstore aksjer (small cap) har vært gjennom en tøff periode. Samtidig er gapet i prisingen sammenlignet med de store nordiske selskapene på et historisk høyt nivå.Hvordan er investeringsmulighetene i utvalgte deler av det nordiske small cap universet nå? Det diskuterer Marius Brun Haugen med Carl Armfelt fra svenske TIN Fonder i denne episoden. Carl forvalter blant annet fondet TIN Ny Teknik som fokuserer på små og mellomstore teknologiselskaper i Norden.De er også innom både investeringsfilosofi og utvalgte aksjecase som Evolution, Nordic Semiconductor, Novo Nordisk og medtech-sektoren.Episoden ble spilt inn mandag 20. november 2023Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • Når snur trenden for fornybarsektoren?

  26:45
  Det er krevende tider for både selskaper og investorer i flere deler av fornybarsektoren, med til dels kraftige fall i aksjeverdier. Hva skal til for at utviklingen snur og hvor ligger de beste mulighetene nå?Dette diskuterer Marius Brun Haugen med Stian Ueland i denne episoden. Stian er forvalter av fondet DNB Miljøinvest og kjenner fornybarsektoren godt. Episoden ble spilt inn tirsdag 14. november 2023. Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • De syv uovervinnelige aksjene, lakselykke og trippelsvekkelse

  35:39
  Flere av sjømatselskapene på børsen har rapportert denne uken og i sum har aksjene reagert opp. Globalt har de såkalte Magnificent Seven-aksjene eller «De syv uovervinnelige» som Marius har oversatt det til, igjen bidratt til å trekke markedet i positiv retning på indeksnivå. Samtidig har finansmarkedet måttet håndtere en pågående trippelnedtur i form av at både den norske kronen, oljeprisen og lange amerikanske renter har svekket seg. Alt dette diskuterer Marius Brun Haugen med aksjestrateg Paul Harper i denne episoden. Du får også høre ferske vurderinger fra både oljeanalytiker Helge Andre Martinsen og valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets. Episoden ble spilt inn fredag 10. november klokken 10:00. Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Flyjubel, fornybar-realisme og populære aksjer

  36:02
  Oktober ble en tøff måned for aksjer, men november har så langt startet på den positive siden. I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg aksjestrateg Paul Harper i studio, som blant annet forklarer hvordan han vurderer veien videre for markedet.De er også innom en rekke aksjecase som flyselskapet Norwegian, fornybar-selskapet Scatec, de store oljeselskapene, Europris, bank og shipping. I tillegg har Marius sett nærmere på hva som var de mest populære aksjene blant privatinvestorene i oktober.Sist, men ikke minst får du høre hvordan makroanalytiker Kyrre Aamdal og valutastrateg Magne Østnor fra DNB Markets vurderer mulighetene for en ny renteheving fra Norges Bank i desember.Episoden ble spilt inn fredag 3. november klokken 12:00. Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.