Share

cover art for Aksjefall, bankuro og rentedilemma

Utbytte

Aksjefall, bankuro og rentedilemma

Nå er det urolig i både aksje- og rentemarkedet. Bankene har fått kjørt seg på børsen, men også oljerelatert aksjer har fått en ekstra trøkk i takt med at oljeprisen har falt til nivåer på lave 70-tallet.


Er dette starten på en større aksjekorreksjon eller blåser det over? Vil den amerikanske sentralbanken prioritere finansiell stabilitet på kort sikt fremfor å bekjempe prisveksten? Og hvorfor har ikke investorene gått i panikkmodus enda? Dette er temaer som aksjestrateg Paul Harper diskuterer med Marius Brun Haugen i denne episoden. De er også innom flere forskjellige aksjer som Equinor, Scatec, Orkla, Ørsted og Vestas.


Sendingen ble spilt inn torsdag 16. mars 2023.

Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.


Dersom du har ønsker om gjester vi skal invitere, temaer vi skal ta opp, eller aksjer vi skal kommentere kan du sende Marius en mail på utbyttepodden@dnb.no

More episodes

View all episodes

 • Sommerporteføljen, feriemarked og Capsol Technologies

  01:10:09
  I denne episoden får du høre hvordan aksjestrateg Paul Harper gjør porteføljen klar for sommeren. Han deler også sine tanker om hva aksjeinvestorer bør være ekstra obs på i ferien. I tillegg tar Paul og Marius Brun Haugen som vanlig for seg de viktigste bevegelsene og hendelsene fra markedet i uken som har gått, med Nvidia, Norges Bank, laksesmell og fly-nedgradering som viktige stikkord. I andre halvdel av episoden har Marius med seg Wendy Lam, sjefen for karbonfangstselskapet Capsol Technologies, som denne uken tok steget opp til hovedlisten på Oslo Børs. Episoden ble spilt inn torsdag 20 og fredag 21. juni 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Norden: Spennende investeringsunivers med fornuftig prising?

  49:47
  Marius Brun Haugen har med seg Øyvind Fjell og Andreas Bertheussen i studio. De forvalter fondet DNB Norden. Historisk har nordiske aksjer gjort det bedre relativt til en rekke andre internasjonale aksjemarkeder, men de siste par årene har vært et unntak. Er det mange solide selskaper til en fornuftig prising i Norden nå? Og hvorfor er fedme, forsvar, datasentere og tilgang på energi viktige stikkord for temaer som forvalterne er ekstra opptatt av? Alt dette og mye mer blir du oppdatert på i denne episoden, som ble spilt inn onsdag 12. juni 2024 og opprinnelig var et direktesendt webinar for DNB-kunder.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Marked, makro, posisjonering og avkastning med Harper og Lysebo

  53:01
  I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg investeringsdirektør Tore Andre Lysebo og aksjestrateg Paul Harper. Sammen diskuterer de mulighetene i både aksje- og rentemarkedene, makrobildet, posisjonering, prising og avkastningsforventninger. De byr både på kommentarer til dagsaktuelle hendelser og langsiktige betraktninger. Episoden ble spilt inn LIVE foran publikum under DNB Uka i Tønsberg onsdag 12. juni 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Aksjeopptur, topplister og valget i verdens største demokrati

  51:00
  I første halvdel av denne episoden hører du aksjestrateg Paul Harper og Marius Brun Haugen oppsummere det viktigste fra aksjemarkedet denne uken, der blant annet KI-aksjen Nvidia og børsnykommeren Ventura Offshore har utmerket seg. De ser også nærmere på hva som var de mest kjøpte og solgte aksjene på handelsplattformen til DNB i måneden som gikk og Paul deler sine tanker om veien videre i markedet etter den brede aksjeoppturen i mai. I andre halvdel av episoden rettes fokuset mot valgresultatet fra India, verdens største demokrati. Hva betyr valget for Indias økonomiske vekstutsikter og ulike næringer? Og er det en region man bør være eksponert mot som investor? Abhishek Thepade som forvalter fondene DNB Emerging Markets og DNB India gjester studio denne uken.  Episoden ble spilt inn 6. juni 2024.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Kan økt geopolitisk risiko og økonomisk vekst gå hånd i hånd?

  41:24
  I denne episoden byr vi på nok et innslag fra DNB Invest. Der hadde DNBs sjeføkonom Kjersti Haugland med seg tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen og forsker Julie Wilhelmsen på scenen for å diskutere hvorvidt økt geopolitisk risiko og økonomisk vekst kan gå hånd i hånd. Videre i episoden diskuterer Marius Brun Haugen og Kjersti Haugland flere aspekter ved dette. Innledningsvis forklarer Kjersti oss hva vi kan forvente at den europeiske sentralbanken vil gjøre med styringsrenten fremover og hva det kan bety for mulighetene Norges Bank har til å kutte renten. Les mer om DNB Invest her (DNB Invest 2024 | DNB Invest | Investering fra A til Å - DNB) Episoden ble spilt inn 23. mai og 3. juni 2024.Produsent: DNB Invest og Kim A. Farago, DNB Wealth Management
 • Små og mellomstore nordiske aksjer med Hans-Marius Lee Ludvigsen

  34:44
  Hvordan er investeringsmulighetene i det nordiske universet av små og mellomstore aksjer? I denne episoden har Marius Brun Haugen med seg Hans-Marius Lee Ludvigsen som forvalter det prisvinnende fondet DNB Fund Nordic Small Cap.Viktige stikkord for episoden er teknologi, gaming, svensk rentekutt, oppkjøp og prising.Episoden ble spilt inn 29. mai 2024 og var opprinnelig et direktesendt webinar for DNB-kunder.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Hermanrud, Strompdal og Harper

  37:54
  I denne episoden får du høre Paul Harper diskutere mulighetene i aksjemarkedet med to av Norges råeste investorer – Peter Hermanrud og Ivar Strompdal. Trioen var samlet på scenen under årets utgave av DNB Invest som gikk av stabelen hos DNB i Bjørvika onsdag 22. mai, med over 300 investorer i salen. Skal man alltid eie aksjer? Er norske aksjer attraktivt priset? Og hva betyr forskjellige ting som geopolitikk, Trump, økonomisk vekst, den svake norske kronen, selskapenes ledelse og prisingsmakt for deg som investor? Dette er blant temaene du får høre mer om i dagens episode. Innledningsvis tar Marius og Paul som vanlig for seg uken som har gått i aksjemarkedet med Nvidia, Fed og Kongsberg Gruppen som viktige stikkord. Her kan du se alle opptakene fra DNB Invest 2024 Episoden ble spilt inn 22 og 24 mai 2024Produsent: DNB Invest og Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • GameStop-show, Norconsult og næringseiendom

  45:38
  I denne episoden har Marius Brun Haugen besøk av Dag Fladby som er CFO i Norconsult, eiendomsanalytiker Simen Mortensen og aksjestrateg Paul Harper. Er det grunn til å være optimistisk i næringseiendom? Og er Norconsult i rute når det kommer til vekst, marginer og utbytte? Paul og Marius gjør som vanlig opp status på markedet. Er det sunt å ha litt høydeskrekk nå? De er også innom Trump som har kommet med utspill om offshore vind, GameStop-aksjen som har gjort et høydehopp, samt de ferske tallene for prisveksten og detaljhandelen i USA. Ligger det til rette for et rentekutt fra Fed snart?  Episoden ble spilt inn torsdag 16. mai.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.
 • Oljetrade, lønnsom laks og shippingaksjer

  30:30
  I denne episoden hører du aksjestrateg Paul Harper og Marius Brun Haugen gjøre opp status for markedet og dele høydepunktene fra de norske selskapenes rapporteringer så langt denne uken. Både laks, olje- og shippingaksjer står på menyen. Blant aksjene som omtales i episoden er: Mowi, Salmon Evolution, Bakkafrost, Aker BP, Equinor, Subsea 7, 2020 Bulkers, Golden Ocean, KIaveness Combination Carriers og Elopak. Episoden ble spilt inn onsdag 8. mai klokken 13:00.Produsent: Kim A. Farago, DNB Wealth Management.