Share

The Usual Suspects

Gå på nyliberal efterfest med Johan Norberg, Fredrik Segerfeldt och Mattias Svensson.


Latest episode

 • 47. 2023 på gott (och mest) ont

  01:15:14
  Vad var bäst och sämst med 2023? Vi diskuterar den svenska regeringen, polska riksdagen, deppiga diktaturer, Ukrainas uthållighet och den argentinske anarkokapitalisten, Javier Milei. Och vi bryter julfriden genom att ryka ihop över Israel/Gaza-frågan. (Detta är del av ett gästspel i Timbro Förlags Ideologipodden. Hos dem finns även tre tidigare höstavsnitt, för den intresserade.)

More episodes

View all episodes

 • 46. Från Casablanca with love

  01:24:23
  Fredrik Segerfeldt ger oss en crash course i den fransk-arabiska litteraturskatt som förutsåg både integrationsproblem och -lösningar. I nationaldagspodden talar vi också om Ukrainas kamp för sin nationella existens och om varför liberaler egentligen bör fira 6 juni.
 • 44. 2022: A New Hope

  01:25:08
  Vi sammanfattar 2022: Ett år av krig, kris och populism, men också ett år av hopp, då människor från Ukraina, Kina och Iran påminde oss om vad frihet betyder. Och så våndas vi över om man ska känna hopp eller förtvivlan över den nya borgerliga regeringen. Samt fotbolls-VM.
 • 43. Valkval 2022

  01:22:19
  Att vara liberal är att vara kluven – mellan att teoretiskt hylla valhandlingen och att individuellt mest känna ångest. Vi talar om det bästa och sämsta med valrörelsen, och den som lyssnar till slutet får höra hur vi funderar på att rösta. (Obs! Avsnittet spelades in före L:s värnpliktsutspel.)
 • 42. Putin invaderar Ukraina

  01:23:11
  Vi talar om att uppleva 1939 och 1989 samtidigt - både diktaturens aggression och folkens frihetslängtan. Vad innebär kriget för Ryssland, Ukraina och allas vår framtid? Vad kan och bör vi göra? Och vad vill Putin egentligen?
 • 41. Glädjedödar-dödaren

  50:48
  Du ska inte tro att det blir något glatt 20-tal efter pandemin ifall inte nån sätter fart. Därför har Mattias uppdaterat sin bok Glädjedödarna. Om socker, serietidningar, porr och knark, om varför danstillstånd fortfarande krävs och vad som egentligen finns i det hemliga skåpet.
 • 40. Efter pandemin

  49:21
  Det är dags att öppna Sverige igen! Vad vill vi helst glömma från pandemin och vad måste vi komma ihåg till nästa gång? Tio lärdomar från en sjuk episod i den moderna historien. Om Kina, vaccin och lockdowns, vem man egentligen kan lita på och om vad som gör livet värt att leva.