Share

cover art for Koop-lokaal-of-niet-discussie, zelf ketting vervangen en nieuwe petjes (?!)

Tweewielers

Koop-lokaal-of-niet-discussie, zelf ketting vervangen en nieuwe petjes (?!)

Season 3, Ep. 51

Het woord dat van toepassing is op deze uitzending is ... potpourri! Het vliegt werkelijk alle kanten op. Het meest serieuze waar we zeer diepgravend op ingaan is het koop-lokaal-discussiepunt. Want na aanleiding van de vorige podcast kregen we (terecht?) enkele mailtjes van mensen die vonden dat we vooral lokaal moesten kopen in plaats van bij grote online webshops zaken aan te schaffen.


We bespreken ook de helmen waar we in het verleden mee hebben gereden. Herman heeft zelfs drie heuse reviews in petto, want met deze helmen is hij daadwerkelijk ook echt lellend hard op z'n kokosnoot gevallen.


Maar het allerbelangrijkste is misschien dat we onderling (eindelijk!) consensus hebben bereikt over het feit dat we toch nog één keer een nieuwe batch petjes gaan laten maken. Een witte met zwarte letters (een summer edition) en eentje waarvan de letters in kleuren worden gedrukt. Plaatjes volgen binnenkort op onze socialkanalen, hou dat dus vooral in de gaten.


Veel luisterplezier. En als laatste nog even alle shownotes!Overzichtje van binnengekomen fietsplaylists:


More episodes

View all episodes

 • 18. Bart Lemmen, live vanuit de Tour in Tweewielers!

  23:23
  Twee jaar geleden reden Herman en Martijn achter ene Bart Lemmen aan. We hadden de eer om met de militaire selectie mee te trainen op oefenterrein 'De Vlasakkers'. Hoewel we links en rechts keihard voorbij werden gereden, was er een man die de meeste indruk maakte op: Bart Lemmen. Wat kon die gozer fietsen, bizar.Twee weken na onze kennismaken op 'de Vlas' werd Bart vierde op de NK wielrennen. We vonden het beremooi dat 'onze' Bart zich meldde in de top van het Nederlandse wielrennen. Fast forward naar nu. Want Bart, of moeten we inmiddels meneer Lemmen zeggen, rijdt in de Tour de France. En is ploeggenoot van Jonas, Wout, Matteo, Wilco. We vinden het fantastisch voor Bart dat hij het tot hier heeft gebracht. Het komt hem onwijs toe. Want naast dat hij bizar goed kan fietsen, vinden we hem ook nog eens een onwijs aardige kerel. En geweldig veel dank dat hij even een kwartiertje met ons wilde kletsen. Hup Bart! Hup Vlasakkers!
 • 17. Martijn terug op de fiets en Herman terug uit Frankrijk

  26:58
  Jahoor. Het heeft even 45 dagen geduurd, maar Martijn zit weer op de fiets. En al was het maar een uurtje en al was het maar met 'slechts' 26,3 gemiddeld, hij is potjandorie gelukkig. Ook Herman is weer terug, maar dan van zijn tweedaagse bezoek aan de Avondetappe. Kortom, bereveel om bij te praten. Start band! Shownotes:De ietwat prijzige, maar schitterende fietsen van La Passoni
 • 16. Herman en het Avondetappe-bezoek

  22:58
  Herman heeft genoten van Pau, de stad waar hij al zo vaak was, maar nooit echt de tijd voor kon nemen om van te genieten. En dat is op deze zaterdag wel gebeurd. De zaterdag waarop Pogacar iedereen fietsles heeft gegeven en waar het coronaspook weer de kop op steekt.Ook nog even terug in de tijd met Gerrie van Gerwen en Louis van Gaal. Want ook zij maakten ooit De Avondetappe mee van achter de schermen. Net als Herman dat gisteren deed, maar we daar nu nog niets over kunnen vertellen.ShownotesTietema 24 uurs challenge
 • 15. U bnt vrbndn mt Pau

  15:04
  Nee, er is niks mis met uw toestel. Maar de verbinding tussen Pau (Herman) en Soest (Martijn) was een beetje brak. En halverwege de podcast stak er ook ineens een orkaan klasse 5 op. Gevolg: een wat warrig verlopende podcast. Maar hey, het is gratis. Dus niet zeuren, hè? Herman is in Pau, in het zuiden van Frankrijk zogezegd. En stad waar veel traditie ligt. Een stad waar we veel hebben beleefd.
 • 14. Hiddink in een scharrig hotel

  24:47
  Het is vrijdag. En Herman heeft een reisdag. Hij gaat namelijk naar .. de Tour. Vandaag onderweg naar Pau, morgen aan tafel bij niemand minder dan Dione de Graaf. Voor het eerst dat een lid van de Tweewielers-presentatiecrew aan tafel mag zitten bij deze Grande Dame van de Nederlandse tv. Martijn zit nog steeds in Soest en denkt terug aan het moment dat Guus Hiddink in de Tour was en mocht slapen in een nogal brak hotel. Bumper!
 • 13. Alle ballen op de Tour

  22:36
  Oranje ligt eruit, we kunnen nu volgas naar de Tour gaan kijken. Herman heeft een rondje gereden met één hoogtemeter, Martijn is aangeschoven bij de collega's van CycloWorld, een podcast over cyclosportives en gran fondo's. Hij mocht daar uitgebreid terugblikken op de Strade Bianche en blikt nu in déze podcast terug op zijn terugblik.SHOWNOTESLuister vooral naar CycloWorld. Superleuke gasten en een prima podcast!
 • 12. Najaarsplannen worden gesmeed

  26:27
  Er stond ineens een verrassingspakket voor de deur in Soest. Bleek afkomstig te zijn van niemand minder dan onze super manus van alles Ilco Giel. Verder zijn we al druk met het plannen van het najaar. Want we gaan naar de Bockerijders. Een prachtige graveltocht in Limburg. Heb je op 12 oktober nog niks te doen, adviseren we je van harte om daar vooral aan de start te gaan verschijnen. Als laatste even shownootje naar het Poepmannetje in de Tour2CV-verhaal, klopt dat wel of niet?
 • 11. Twee keer langzamer dan Laporte

  21:22
  Herman is weer thuis na een lange rit in de auto. En daar kon ie vandaag op de rustdag weer even goed van bijkomen. Martijn had het even wat pittiger, want hij kreeg vier naalden in zijn reet gestopt. Dry Needling het dat. En vooralsnog zijn de effecten er! Niet te vroeg juichen natuurlijk. PODCAST TIPS VOOR OP DEZE RUSTDAGDe Kopgroep (elke dag over de Tour)De Dienst (over en van de AIVD)De Bourgondiërs (prachtige geschiedenispodcast van Bart van Loo)Monsters in het Bos (de favo van Herman)Napleiten (over de Nederlandse rechtspraak De Wielerredactie (van maatje Steven Dalebout, doorwrochte wielerachtergrond)
 • 10. Herman was in de Tour, en het was fantastisch

  20:30
  Herman zoefde over de gravelstroken, liet zich fêteren door niemand minder dan Ilco Giel, genoot van de sfeer bij de NOS-collega's en kwam superfotograaf Joris Knapen tegen. Het waren 36 uren om nooit te vergeten. En dat alles even samengevat in een podcastje van 20 minuten. Nou, is dat even leuk!