Share

cover art for Jessica Almenäs

TV med Luuk

Jessica Almenäs

Med program som "Let's Dance" och "Nyhetsmorgon" är Jessica Almenäs en av dom programledare som syns mest i TV. I dagens avsnitt får vi bland annat veta hur vägen till de stora programmen på TV4 sett ut, hur en Let’s Dance vecka går till och varför Lasse Bengtsson är en viktig förebild.

More episodes

View all episodes

 • Anna-Karin Hallberg

  32:31
  Idag kollar vi närmare på research för tv. Bekant som reporter och idag researcher på "Tv4 nyhetsmorgon", gör Anna-Karin till en expert på att förbereda och skriva manus till program.
 • Karolina Fjellborg

  42:37
  Karolina Fjellborg (Aftonbladet), en av Sveriges mest etablerade tv-recensenter, gästar oss idag. Karolina berättar hur en arbetsvecka kan se ut och hur hon lyckas med konststycket att titta på tv även när hon duschar.
 • Hans Rosenfeldt

  55:24
  I denna veckas avsnitt får vi träffa Hans Rosenfeldt, hjärnan bakom succén Bron som nu sålts till över 160 länder. Hans berättar om hur de kom på idén och varför han tror serien blivit så oerhört framgångsrik.
 • Dan Panas

  44:54
  Hur viktig är kommunikationen tidningar och TV emellan? Dan Panas, presschef på Discovery Network Sweden, skulle säga att den är oerhört viktigt. Varför? Det får ni veta i veckans avsnitt!
 • Felix Herngren

  57:38
  Felix Herngren kallar sig inte själv skådespelare. Trots det så skådespelar han i en av dagens största humorserier, Solsidan. TV-regissör, klippare, manusskrivare. Felix är bekant med mycket av det som hör TV till. Just därför är det extra intressant när han berättar kring allt detta och lite till.
 • Cecilia Gralde

  56:59
  Cecilia Gralde, nyhetsankare på Aktuellt, är dagens gäst. Hon berättar om hur det fungerar under en nyhetssändning, hur man förblir professionell fast man egentligen vill gråta och vilka saker tittare hör av sig om efteråt.
 • Fredrik Wikingsson

  01:03:02
  Denna vecka så är en av Sverige största Tv-profiler på besök, Fredrik Wikingsson. Vi får bland annat veta hur Fredrik resonerar kring utformningen av sina Tv-produktioner, hur det är att jobba med Filip Hammar, men även hur han balanserar sin vardag kring alla projekt och resor som kommer däremellan.
 • Erika Heizinger

  42:07
  Många av oss har en person i TV-rutan som vi gillar lite extra. Vad som ofta inte uppmärksammas är processen från uttagning till program. Vem väljer vilka som får komma med? Hur går framtagning av urval till? Vad är egentligen en Vanlis? Veckans gäst är Erika Heizinger (Elk Entertainment), som i sitt jobb som castingchef har svar på alla dessa frågor och ännu mer.