Share

TV-fabriken

Programledaren Fredrik Ralstrand träffar kända och okända som jobbar med tv.


Latest episode

 • Repris: Anders Kraft

  44:30
  Från 2017: TV-fabriken #1. Mångas absoluta favorit i nyhetsstudion Anders Kraft, som precis beslutat sig för att lämna TV4 efter nästan 30 år.

More episodes

View all episodes

 • 150. Best of säsong 6

  01:16:23
  TV-nörderi på hög nivå när vi traditionsenligt summerar det gång året med Sveriges största tv-podcast. Vi bjuder en och annan överraskning, en hemlig gäst och en klassisk gammal signaturmelodi som nu fått en hel text. Gäster är Simon Karlsson & Peter Gropman.
 • 149. Radiohjälpen - Kristina Henschen, generalsekreterare

  01:05:17
  Varför behövs Radiohjälpen och vad gör en generalsekreterare? Kristina är också journalist och berättar om hennes intervju med Nelson Mandela, om att ha Uppdrag Granskning som granne, om varför public service ska ägna sig åt insamlingar och om det kan krocka med den journalistiska verksamheten? Hör också om hur ofta det händer att organisationer Radiohjälpen fördelat pengar till får lämna tillbaka medel som använts fel, om oron för det nya statliga biståndet, om "white saviourism", vit makt och om Carina Bergfeldt-gate. Och inte minst, hur mycket skänker hon själv av sin lön?
 • 148. Robert Aschberg

  01:13:47
  Häng me' när kung Robert gästar TV-fabriken! TV3-profilen och Publicistklubbens ordförande berättar om hur han gick från tidning till TV och blev fast. Hör om trianglarna i Diskutabelt, om starten av Strix Television och kritiken att utnyttja praktikanter, om friheten förr utan många producentled, att kunna blanda högt och lågt men ändå behålla trovärdigheten, om TV4:s "trivsel-farcism" och hans hårda kritik mot Ernst Kirschsteiger och teatern i Uppdrag Granskning. Hör också om vad han tror om tv:s framtid, om erbjudandet från SVT som han nobbade, nya public service-utredningen, hans avtackning på TV3 och inte minst om hans hat för tårta.
 • 147. BBC Studios till Sverige - Peter Nyrén

  01:07:37
  Produktionsbolaget BBC Studios har etablerat sig i Sverige. Men vad betyder det? Hör Peter Nyrén som är head of BBC Studios Nordic Production Sweden i Stockholm berätta om rollen han fått, hur han fick jobbet som BBC-chef, hans långa tv-bakgrund i Sverige och om varför BBC nu finns här. Vad tycker han om utvecklingen med att stora internationella mediebolag köper upp mindre svenska tv-produktionsbolag, vilka program har BBC idag som han tycker också borde visas i Sverige, skulle SVT kunnat ha ett liknande upplägg som BBC Studios har och vilka ekonomiska muskler från moderbolaget har han med sig in i den svenska tv-marknaden?
 • 146. Vänner och Fiender - Louise Edlind & Anna von Rosen

  01:29:38
  Om skolexperimentet och rekord-såpan Vänner & Fiender som är den svenska tv-serie som spelat in flest avsnitt, över 700! Den ljuvliga duon Louise Edlind (Marianne) och Anna von Rosen (Gudrun) berättar om sin kritik hur serien såg ut, statusskillnaden mellan såpoperorna, om att produktionen också var en tv-utbildning och skola, vem som var den största stjärnan och om Hollyhammar där serien spelades in - mångmiljonsatsningen som slutade i fiasko. Hör de också prata om att hamna i östermalmsdam och bitch-facket, kanalbytet från TV3 till Kanal 5, om känsliga scener som de sagt nej till eller mått dåligt av. Och vad sa Annas bonuspappa Ingmar Bergman om hennes medverkan i serien? Medverkar gör också Mojje som med bandet Together spelade in signaturmelodin till serien som blev en stor hit, men blev bandet lurade?
 • 145. Vad hände sen, Allram Eest?

  35:03
  Allram Eest har medverkat i många tv-produktioner. Han sågs första gången 2002 i sin egen talkshow "Allra mest tecknat" i SVT. Sen fick han också medverka i Melodifestivalen, Söndagsöppet och Allsång på Skansen. År 2004 fick Allram sin egen julkalender i SVT, Allrams Höjdarpaket där han och Tjet varje dag visade ett avsnitt av TV-serien Höjdarna och öppnade dagens lucka. I sina program har han berättat om alla möjliga historier han gjort: som att ha vunnit ett antal Nobelpris, grundat SVT och skapat världen, men vad stämmer av allt det där? Plötsligt försvann han från tv-rutan, var tog han vägen, vad hände sen? Från ca 5 min in i avsnittet medverkar även dockskaparen Petter Lennstrand (med mindre distat ljud).