Share

cover art for Børs og katedral

Tut & Mediekjør

Børs og katedral

Season 4, Ep. 40

Schibsteds nyhetsmedier skal tas av børs og drives av en stiftelse. Hvem er denne Stiftelsen Tinius som nå skal styre våre største mediehus? Og hvilken betydning vil det ha for journalistikken? Kristin Skogen Lund og Ole Jacob Sunde er gjester i studio.




More episodes

View all episodes

 • 13. SKUP - Spesial!

  01:00:12
  Norges beste og viktigste gravejournalistikk ble kåret forrige helg. Vi presenterer de journalistiske sakene, arbeidet bak og hører fra årets Skup-vinnere, fra NRKs interne evaluering etter Bamsegutt-skandalen, og fra ofrene fra sedelighetssaken mot Bamsegutt i 1991.
 • 12. Betalingsjournalistikk anno 2024

  01:09:17
  VGs avsløringer om at moren til Durek Verrett er på kontrakt med Se og Hør har aktualisert debatten om betalingsjournalistikk. Ukebladet sier de kun betaler for bilder. Hva sier VG-journalistene som har gravd frem saken, og som er gjester i dagens episode? 
 • 11. Drap og selvdrap – hvordan være varsom?

  43:22
  Rekordmange drap skaper store overskrifter, og vi leser i mediene om grufulle detaljer. Hvis omtale av selvmord kan ha smitteeffekt – hva med de drapene som også viser seg å være selvdrap? Skal mediene ta hensyn til det i sin dekning?
 • 10. PFU-sjefen om VG-brudd

  49:18
  Pressens etikk-sjef skifter jobb etter 27 år. Leder for Pressens faglige utvalg Anne Weider Aasen går fra TV 2 til NRK. I Tut forklarer hun hvorfor VG ble felt for den klassiske «mangel på samtidig imøtegåelse» denne uka, og hvordan Agderposten gikk på en kjempesmell. 
 • 9. ADVARER MOT LESERINNLEGG

  46:34
  Hva har forside-vinkling å si for hvordan en sak blir oppfattet? Cecilie Arnemo Åsmul angrer litt på at hun skrev leserinnlegget der hun «advarte kvinner mot styreverv». Men var det egentlig det hun gjorde? Og fungerer dagens pressestøtte-ordning etter hensikten? Den redder i alle fall ikke små, nisjemedier fra konkurs.
 • 8. Med døden på nært hold: Krigsfotograf Harald Henden

  49:54
  Som prisbelønt krigsfotograf har døden vært en del av hverdagen til Harald Henden. Nå har han forsonet seg med sin egen skjebne. Det som vil stå igjen etter et liv i journalistikken, er tusenvis av bilder fra krig og katastrofer. Noen av dem har forandret vår oppfatning av verden.
 • 7. Privat chat eller samtale med journalist?

  53:55
  Er det presseetisk forsvarlig av Dagsrevyen å betale artister for å hylle Lillebjørn Nilsen? Kan aviskommentatorer fritt referere innhold fra private samtaler i sine spalter? Og uten å spørre den de har hatt samtalen med? Vi snakker med Mads Hansen og Gunnar Stavrum i Nettavisen.
 • 6. Politikk & journalistikk: Hvem utnytter hvem?

  01:00:36
  Hvordan selger våre toppolitikere inn saker til mediene for å fremheve seg selv og politikken? Og hvor langt er de villige til å gå i å by på seg selv for å få oppmerksomhet? SVs Kari Elisabeth Kaski solgte seg inn til Tut & Mediekjør, og vi beit på!
 • 5. Lytternes time

  52:00
  Vi svarer på en rekke lytterspørsmål og snakker om smått og stort: Kildevern, anonymitet, Kjerkhols master-rot, begravelser på statens bekostning og nordmenns medievaner. Og noen PFU-fellelser, for feilkoblinger mellom bilde og tekst på forsiden.